Sjötomt Blidö

Vacker sommardröm på Blidö. Huset ursprungligen byggt 1921 men om och tillbyggt genom åren. 5 rum och kök varav fyra sovrum. Gästhus vid stranden. Kommunalt VA och egen brygga.

Flygbild
Huset från sjön
Hus och sjöbod
Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
5 800 000 kr

Välkomna till Finnholmsvägen på Blidö, den lilla grusvägen går längs vattnet och kantas av charmiga sommarhus mot sjön. En bit in på vägen ankommer man till den vackra sommarvillan med ett högt läge och utsikt mot vattnet. Tomten sluttar svagt mot stranden och den egna bryggan. Strax intill ligger sjöboden som har ett renoveringsbehov men stor potential. Nuvarande ägare planerade för inredning av ett gästhus och i den lägre delen av boden som vetter mot sjön planerades för en bastu.

Huset är en äldre sommarvilla med massor av charm och som under åren underhållits väl och genomgått om- och tillbyggnader. Idag är det ett komplett skärgårdsboende för ett bekvämt liv på vackra Blidö. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp samt fiberanslutning. Huset är vinterbonat och värms med luftvärmepump och elradiatorer.

Från den lilla hallen har man trappan mot övervåningen och rakt fram en gästtoalett med handfat. Vidare in i huset kommer man in i kök och vardagsrum som ligger i öppen planlösning och med stora fönsterpartier mot vattnet. Här är det gott om plats för umgänge och för både matplats och vardagsrumsmöbel. En vacker braskamin, utformad som kakelugn, ger skön värme när det blir lite svalare. Köket är luftigt och välutrustat. Överallt ligger ett fint grangolv som ger den rätta känslan.

En trappa ner ligger ett bra sovrum som även detta har fönster mot vattnet. Intill ligger duschrummet med kakel på väggarna och klinker på golvet. Mittemot har man husets andra toalett. Här nere ligger också husets tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare.

På det översta planet är det tre sovrum varav det ena är ett genomgångsrum. Sovrummen är stora nog att rymma dubbelsäng. Det ena sovrummet har utgång till en fin takterrass med strålande utsikt över vattnet nedanför.

Huset är ursprungligen byggt 1921 och fick en tillbyggnad 1995. Boarean uppgår till 108 m² och 28 m² biarea enligt senaste taxeringen.

En liten bit bort ligger ångbåtsbryggan som trafikeras av Blidösund och Sjögull från centrala Stockholm.

Färjan tar dig ifrån Furusund via Yxlan över till "Blidö ön i solen". Blidö bestod länge av flera öar men som nu på grund av landhöjningen har växt ihop och är idag ett ca 9 km långt skärgårdsparadis som uppskattas högt både för dem som vill bosätta sig permanent och för dem som vill utnyttja ön till fritidsboende. Ön befolkades vid 800-talets slut och har sedan dess bebotts av fiskare och folk som livnärt sig på havet. Namnet Blidö finns på en karta ifrån 1716 och kan komma ifrån ordet blid, som betyder behaglig, med blitt klimat eller ljus, glänsande. Detta ligger till grund för dagens namn "Blidö ön i solen".

På dagens moderna Blidö finns en av skärgårdens bästa livsmedelsbutiker, med året runt öppet. Skulle olyckan vara framme finns läkarmottagning.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timma. Waxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Så det finns goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Härifrån är det även lätt att ta en dagstur ut till någon av badkobbarna i Svartlögafjärden eller kanske lite längre norrut för en middag på Fejan eller Lidö.

Välkomna ut till Blidö!

 

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00
Finnholmsvägen 9 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00