1-plansvilla med härlig sjöutsikt

Högt belägen villa med härlig sjöutsikt i sydvästligt läge med sol från morgon till kväll. Här bor du nära bad och båtplatser i trevliga promenadområden. En prunkande trädgård, en egen insynsskyddad oas. Villan med spatiösa sällskapsytor såväl inomhus som utomhus på den väl tilltagna altanen. På fastigheten finns gästhus, tidigare bastuhus, ej i bruk nuförtiden, stort förråd samt växthus. Promenadavstånd till buss och förskola. Varmt välkommen!

Sjöutsikt i sydvästligt läge
Högt beläget
Stora altaner
Alla bilder

Hästängsudd - Österåker

Pris/bud
7 500 000 kr
En härlig sjönära oas

Längst ut på Skärpängsvägen ligger nr 23. Här bor man soligt i ett strålande syd och västläge vid områdets guldkust. Den glittrande Säbyviken ligger i fonden. Viken är trygg för båtar och leder ut i hela skärgården. Huset ligger upphöjd ovan grannarna och man är helt ogenerad. Miljön är lugn, fridfull, trygg och erbjuder en förstklassig sjönära livsstil. Bad- och båtliv kännetecknar Hästängsudd.

Den grusade gången leder från parkeringen upp mot huset. Runt huset finns en prunkande trädgård med fruktträd, buskar, blommor och perenner. Här har den trädgårdsintresserade mycket att njuta och förvalta. Persikoträd, plommon, äpple, vinrankor... Nuvarande ägare har skapat flera härliga platser i trädgården att njuta sol och skugga, morgonkoppen intas med fördel invid dammen med porlande vattenfall, kanske aperitif i växthuset med sjöutsikt. Stor altan löper längs med två sidor av huset hela tiden med vattnet glittrande mellan träden.  

Välkommen in i huset

Villan om ca 110 kvm, utbyggd och renoverad -16 till vad den erbjuder idag. En välplanerad 1-plans villa med plats för den lilla familjen. Entré till hallen där du direkt dras mot det stora öppna rummet, rummet med härligt ljusinsläpp och sjöutsikt, med plats för vardagsrumsdel och matsalsmöbel invid det generösa köket. Ett kök med gott om arbetsyta och förvaring i lådsystem. Kakel ovan arbetsbänkar i praktisk komposit. Här finns finns kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, bred inductionshäll med fläkt ovan, dubbla diskhoar, integrerad diskmaskin samt vinkyl. Köksö med förvaring och plats för bardel. Härlig utsikt över vattnet och trädgården. 

I bortre delen av rummet pryder täljstenskaminen som ger värme och känsla. Övrig uppvärmning är vattenburen golvvärme och luft/luftvärmepump. Utgång till altanen och vidare till trädgården från stora rummet.

Två sovrum varav det stora med flera garderober och utgång till altanen med morgonsol. Badrum med duschhörna, handfat och skåp för förvaring. Praktisk tvättstuga med egen utgång till trädgården. Här finns tvättmaskin, grovho och gott om förvaring. I hallen finns klädkammare. 

I begynnelsen en Västkuststuga som under denna ägares tid byggts ut i omgångar. Senast 2016 gjordes en totalrenovering och utbyggnad. 

Vill du bygga ut ytterligare? Här kan man bygga ut stort. Detaljplanen medger byggnadsarea på mark 243 kvm för huvudbyggnad. Villan får uppföras i två våningar. Komplementhus får byggas upp till 80 kvm varav det största får vara 50 kvm. Se bifogad detaljplan. 

 

Många byggnader på tomten

Gästhus - isolerad friggebod med indragen el. Här är även förberett med indraget vatten. Egen altan med sjöutsikt. 

Bastu - Tidigare vedeldad bastu med dusch. Idag ej i bruk.    

Förråd - Stort förråd med indragen el. 

Växthus - med stengolv och sjöutsikt

Lyckan att bo i Hästängsudd

Hästängsudd ett attraktivt sjönära område i Svinninge, ett utmärkt boende för dig som älskar skärgården men även vill komma snabbt in till storstaden. Här bor du med hela skärgården utanför din tomtgräns. Lantlig atmosfär med den absoluta närheten till både vattnet, ängar, hagar och skog men också närhet till buss, förskola och affär. 

Restiden med bil till city är ca 25 minuter. Med båt tar det 10 minuter till Vaxholm och hela Stockholms skärgård ligger runt udden. Via Trälhavet och Saxarfjärden öppnar sig mellanskärgården med flera sjökrogar och badholmar inom en halvtimma. Vill man inte ha båtarna på tomten finns flera marinor och varv inom 10 minuter.  Absolut närhet till härliga bad i bästa söderläge, möjlighet att hyra båtplats på någon av bryggorna i närheten. Härliga promenadvägar och idrottsplats med aktiviteter och där traditionsenligt midsommarfirande anordnas av fastighetsägarföreningen i området.

Det finns även en markerad motionsslinga på ca 5 km som börjar och slutar vid idrottsplatsen

Karsvreta träsk ett lokalt naturreservat med ett rikt djur och växtliv. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Skarpängsvägen 23 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00