För 25 år sedan började min resa till mäklare i Stockholms skärgård via Stockholms Universitet som sedan resulterade i en Civ Ekonom utbildning samt Fastighetsmäklarexamen.

Numera tillbringas stora delar av året ute i Stockholms skärgård med fiske, utflykter samt eget fritidsboende på en skärgårdsö.

Vi på Sjönära är idag 24 medarbetare med fyra kontor, Vaxholm, Östermalm, Dalarö och Norrtälje. Tillsammans förmedlar vi ca 300 boenden per år till värde av 1.3 miljarder. Alla boenden från bostadsrätter, villor, fritidshus, tomter till gårdar – bara de ligger nära vatten. 

Vi är ett härligt gäng mäklare med olika erfarenhet och kunskap om det mesta som rör fastigheter. Vi diskuterar dagligen frågeställningar om fastigheter, boenden och marknaden över mäklarborden.

Vi har vår egen marknadsavdelning med 5 proffs i foto, färg och form. Sjönära har ett modernt mediatänk i dagens it-samhälle i kombination med känslor, drömmar och visioner. Vi är vår egen reklambyrå och kan göra allt själva.

Vårt spekulantregister Sjönära vänner är en fantastisk bank av potentiella köpare. Allt tillsammans ger det marknadens bredaste kunskap och marknadsföring.

För oss är mäkleri ett hantverk – man måste gilla det man gör och känna frihet och passion för att skapa mästerverk. En släng av glatt humör och en stor portion av kunskap samt nyfikenhet hjälper även till som mäklare.

Under 20 år har jag haft äran att förmedla fantastiska boenden till höga köpeskillingar på öar och fastland. Är innehavare av Klass 8 Sjöbefälhavare examen men förutom egna båtar så anlitar vi även taxibåtar för att transportera kunder ut till visningar.

Ett urval av Peters försäljningar

Tennisbanevägen 6a, Värmdö

Värmdö Sjöutsikt

Fantastisk läge med ljuvlig utsikt över Nämdöfjärden. Tennisbana, båthamn och badstrand i området.

Utsikt
Altan
Möja Långviksnäs 203, Värmdö

Möja Skärgårdshemman

Skärgårdshemman i Söderläge med fri utsikt över vattnet. Charmigt sjöställe med äldre byggnader vid inloppet mot kanalen mellan Möja och Drängsholmen

Sjöställe
Sandhamn 176, Värmdö

Sandhamn året runt

Villa Maria är byggt på 30-talet och disponeras på två plan plus källare med plats för den stora familjen. I lugnt läge i utkanten av Sandhamns by.

Svartsö Lådna 309, Värmdö

Sjöställe med egen brygga på Lådna

Lugnt läge i Hemviken på ön Lådna mitt i mellanskärgården. Huvudbyggnad ca 111 kvm och två gästhus. Egen brygga med bastubyggnad. Snickarbod. Här bor man granne med naturreservat i härligt rofylld och bilfri miljö. På gångavstånd når man Waxholms båtbrygga, sjömack och affär. Lådna är en levande skärgårdsö som är lättillgänglig då Waxholmsbåten trafikerar ön året om.

Fint läge i viken
Fastigheten
Bryggan
Älta strandväg 35, Nacka

Strandtomt i sydvästläge

Fantastiskt fin fastighet vid vattnet med magiska solnedgångar i fritt västerläge över sjön. Villan är placerad med ett upphöjt läge som ger en fin överblick över Ältasjön och dess omgivning. Lugnt och trivsamt villaområde på återvändsgata. Barnvänligt område med fotbollsplan, tennisbana, badstrand och utegym.

Lurön Stångudden fyr, Säffle

Lurö skärgård Stångudden fyr

Stånguddens fyr och fyrbostadshus. Mitt i Vänern ligger Lurö skärgård som innehåller hundratals öar och skär samt en stor variation av vilda och vackra skärgårdsmiljöer.

Väster
Barnviks byväg 19, Värmdö

Sjötomt i västerläge med rejäl brygga

Här bor ni vid vattnet och kan njuta av dess skådespel året runt. Villan är renoverad med fina detaljer såsom kakelugn, spröjsade fönster och vackra trägolv. Bastu vid bryggan. Gästhus. Med båt tar ni er enkelt vidare ut i Stockholms vackra skärgård. Mycket bra kommunikationer. För den golfintresserade finns Fågelbro Golf.

Mittvägen 4, Österåker

Fint läge på Fåglarö med sjöutsikt & båtplats

På populära Fåglarö ligger denna fastighet med sjöutsikt och båtplats i viken nedanför. Barnvänligt fritidshus med plan trädgårdstomt och nära till Ångbåtsbryggan. Altan med överblick mot Ljusterö och farleden utanför.

Altan under tak
Utsikt mot Linanäs, Ljusterö
Naturtomt
Möja Rönningsö 113, Värmdö

Strandtomt i utmärkt sydvästläge

Fint läge På Rönningsö vid Kanholmsfjärden. Renoveringsbehov föreligger. Huvudhus och gästhus är ej klara interiört. Byggnaderna står stabilt på plintar mot berghäll. Tak, fasad, fönster och dörrar är på plats

Flygbild mot fastigheten
Klippor
Ursprungliga huset
Västernäsvägen 17, Värmdö

Sjöfastighet med högt och fritt läge över vattnet

Villa med enastående utsikt och privat läge vid återvändsgränd. Brygga med lugnt läge för flera båtar och segelbåtsdjup. Vedeldad bastu vid bryggan.

Välkomna
Högt läge ger sol och utsikt
Altan formad efter berg
Västra Bergsvägen 9, Österåker

Högt och fritt läge med massor av möjligheter

Härligt ställe högst uppe på toppen av Stora Timrarö med fri utsikt över Saxarfjärden. Ta den egna båten eller Waxholmsbåten ut och njut av skärgården. Den egna båten förtöjer man vid bryggan på östra sidan och därifrån är det bara ett par minuter upp till fastigheten

Stor altan
Möja Västra Delsholmen 131, Värmdö

Vacker utsikt med högt och fritt läge över Korsösundet

Optimalt läge mitt i Korsösundet med två brygganläggningar och bastu på bryggan. Två fina gästhus samt lekplats för barnen.

Västra Bergsvägen 7, Österåker

Högt och soligt läge med milsvid utsikt

På härliga Timrarö ligger detta smakfulla hus. Högt läge med strålande sol och utsikt över vattnet i söderläge. Flera gästhus, bastu och spapool på lättskött tomt

Vretenvägen 9, Värmdö

Fint läge på Värmdö med sjöutsikt och brygga

Välplanerat fritidshus med plan trädgårdstomt och sjöutsikt. Fint lantligt läge med beteshagar och vacker natur. Egen brygga, sandstrand och båtplats.

Runmarö Kila 610, Värmdö

Fritidshus - Runmarö - Kilaviken

Enplans fritidshus byggd på 70-talet i gammal 1800 tals-stil. Plan trädgårdstomt. Båtplats i Kilaviken.

Fritidshuset
Möja Bergs by Möja ström 103, Värmdö

Sjötomt - Möjaström - Båthus

Sjötomt på Möja med båthus och brygga i söderläge. Enplansvilla med källare och vacker trädgårdstomt.

Brygga
Huset och Bryggan
Möja Bergs by Möja ström 427, Värmdö

Sandstrand - Blå Himmel - Hav

Västerläge med egen brygga och sandstrand. Hus från 1920 talet

Fastigheten
Sandstrand