Linnéa Lund

”Att få jobba i skärgården är ju en dröm”

Linnéa Lund jobbar som fastighetsmäklare hos Sjönära. Hon älskar hus, livet nära vattnet och drivs av att få hjälpa människor – därför känner hon att hon hittat helt rätt i sitt jobb som just Sjönära mäklare.

Text och bild: Julia Pettersson

Efter mäklarutbildningen började Linnéa jobba som fastighetsmäklare uppe i Östhammar, ett självklart val enligt henne då hon kommer från Österbybruk och har stor lokalkännedom i området. Hon jobbade lite mer än 5 år på Fastighetsbyrån. Sedan träffade hon sin nuvarande sambo som då bodde inne i Stockholm, Linnéa tog chansen att testa något nytt och flyttade in hos sin kille och jobbade några år som innerstadsmäklare på firman Alicia Edelman, och fick därmed en helt nya utmaningar inom mäklaryrket och bredare erfarenhet. Som mäklare i stan var det högt tempo, stor konkurrens och hon sålde nästan enbart lägenheter. Hon trivdes bra men saknade just att få sälja hus och sökte därmed sig vidare till Sjönära.
– En stor anledning varför jag fastnade för Sjönära är såklart varumärket, ett företag jag känt till sedan jag var nyexaminerad mäklare. Sjönära fick ju alltid de coola objekten uppe i Östhammar och jag har alltid haft ett öga på företaget och varit imponerad av dess marknadsföring och varumärket som sådant. Därför valde jag att ta kontakt med Sjönära, och på den vägen är det.

Vad är det bästa med att jobba på Sjönära?
– En bidragande faktor är såklart de fastigheter som företaget faktiskt riktar in sig på – hus nära vattnet, det absolut roligaste! Bredden som Sjönära har, vi jobbar längs med hela Stockholmskusten osv.

Linnéa studerade till mäklare uppe i Gävle direkt efter gymnasiet. Hur kom du på att du ville bli just mäklare?
– Jag har alltid varit den där som stannar till och tittar i skyltfönstren hos de olika mäklarfirmorna, fastigheter är något jag alltid varit intresserad av. Jag sökte min praktikplats under gymnasiet hos just en mäklarfirma – och sen visste jag vad jag ville bli. Jag ville också hjälpa människor hitta och sälja sina boenden och finnas med dem längs vägen, berättar hon.

”Jag har världens roligaste jobb”
Linnéa är en person med stort engagemang och driv. Hon har alltid en positiv inställning och tänker att ingenting är omöjligt. Hon säger att hon har världens roligaste jobb. Var hittar du drivkraften?
– Min stora drivkraft som mäklare är just människorna, få hjälpa till i deras kanske livs största affär. Och få träffa olika typer av människor i väldigt olika skeden i livet. I första hand tänker man ju på det positiva när det kommer till en bostadsaffär, men en stor del av våra kunder är faktiskt i sorg, så som skilsmässor, dödsfall med mera. Det är väldigt stor blandning vilka människor vi möter och det är något jag verkligen tycker om, utbytet man får med varje människa. Det inspirerar mig väldigt mycket och utvecklar mig som person också, säger Linnéa.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
– En dag som sjönära mäklare är aldrig den andra lik. En del dagar sitter jag hela dagen på kontoret och återkopplar till kunder och förbereder presentationer osv. ibland är bilen eller båten mitt kontor och dagarna fylls med visningar och kundmöten. Det är verkligen charmen, variationen som mäklare men att dessutom få vara Sjönära mäklare – då kommer jag åt den fantastiska miljön som är vår marknad, ibland känns det nästan som jag är på semester, det är verkligen helt underbart, berättar hon.

Linnéa berättar att vattnet alltid haft en stor betydelse för henne. Hon upplever stark frihetskänsla vid vattnet och är därför extra glad över att få jobba just i den miljön som Sjönära nischat in sig på.
– Att få jobba i skärgården är ju en dröm, säger hon.

Vad är det bästa med havet?
– Jag tankar energi när jag är vid vattnet. Och jag älskar att bada! Och gör det sommar som vinter, berättar Linnéa.

Från Österbybruk till Stockholm, en mellanlandning i Sigtuna men nu har hon hittat hem i Norrtälje.
– Norrtälje är en stad jag och min kille besökt mycket båda två. När vi började leta efter hus kändes Roslagen och Norrtälje som ett perfekt alternativ. Här bor vi nu tillsammans i vår villa strax utanför Norrtälje, självklart i ett sjönära läge. Vi stormtrivs, och planerar att stanna här länge, säger Linnéa.