Pärlor vi minns från 2021

Variationen på boenden vid vattnet är stor – allt ifrån året-runt-villan nära stan till den klassiska röda stugan i ytterskärgården. Vi har kunderna, glädjen och kunskapen att förmedla dem alla. Under 2021 hade vi äran att förmedla fler än 300 sjönära fastigheter. Här kommer ett urval av dem.

Det enkla livet


Fredlarna – Norrtälje
Fredlarna – två ö-grupper i Norrtälje kommun som bjuder på en utskärgårdsmiljö med hundratals små holmar och skär. En riktigt romantisk dröm om det enkla och genuina. Boden med den gröna dörren förmedlades av Tom Kallstenius och är en av de äldsta av bodarna på Ut-Fredel. Ett stycke skärgårdshistoria i Stockholms norra ytterskärgård har nu lämnats över till en ny vårdare.

Natur möter arkitektur

Johannesdal – Nynäshamn
I Nynäshamns karga skärgårdsmiljö ligger detta påkostade lösvirkesbygge. Naturen och havet stod i fokus när arkitekten Cecilia Margen Wigow ritade byggnaderna. Mäklare var Timo Lönnqvist.

Skärgårdsvillan


Dalarö – Haninge
Eva Peterson fick äran att förmedla ett av Dalarös mest attraktiva lägen – en klassisk skärgårdsvilla från 1878 med speglade pardörrar, vackra kakelugnar och inbyggda glasverandor. Från de spröjsade fönstren kunde man njuta av en hänförande sjöutsikt mot Jungfrufjärden med Saltsäckens fyr i förgrunden, Dalarö ström och de röda små husen på den lilla ön Jutholmen.

Bryggan


Sippsön – Värmdö
Vem skulle inte vilja sitta här och ta en fika en varm dag i juli? En av årets härligaste bryggor fanns på Sippsön i Värmdö skärgård. En äkta sjötomt med ett ypperligt läge och helt magisk sjöutsikt mot Saxarfjärden. Birgitta Eklund var mäklare när denna pärla fick sig en ny ägare.

Sportstugan

Runmarö långvik – Värmdö
Denna enkla men charmiga sportstuga på 38 kvm från 1965, förmedlades av Adam Andersson. Smakfullt och ljust inredd med bevarad funkis, designklassiker och moderna element.

Ö-liv nära centrum


Kungshatt – Ekerö
Ett av Kungshatts äldsta hus förmedlades av Peter Ribbing och Ulf Friberg. En otroligt välbevarad byggnad från 1700-talet med en brygga som gjord för stora sommarfester. Kungshatt är en mindre ö som ligger endast en kort båttur från Stockholms innerstad med Drottningholms slott på andra sidan Mälaren. Här kan du smidigt pendla med SL-båten in till stan och sen tillbaka till det stilla ö-livet igen.

Sjönära villaliv


Vaxholm
Denna vackra villa mitt i Vaxholm bjöd på det bästa av två världar – ett sjönära läge mitt i stan. Lägg till ett läckert pooldäck och du har Paradiset! Paradiset 5 är passande nog fastighetsbeteckningen på denna fina fastighet som förmedlades av Tom Kallstenius.

Högt läge


Stora Timrarö – Österåker
Uttrycket ”milsvid utsikt” är ofta förekommande i objektbeskrivingar. Utsikten från den här tomten, med skärgårdens näst högsta läge, bjöd på precis just det. Utan att överdriva. Mäklare var Peter Ribbing.

En egen ö


Söderängsholmarna – Norrtälje
Vi är nog många som drömmer om att äga en alldeles egen ö, utan grannar med en ständig plats i solen. Denna lilla pärla som är belägen strax söder om Räknö förmedlades av Camilla Eklund. Den gulliga storleken och det vackra läget med fri vy över Västerfjärden lockade många spekulanter.

Gården

Svartnö – Norrtälje
56 hektar mark med stort vattenområde, lång strandlinje,båthus, sjöbod, lada, en smedja, stora ängar och gamla vackra hus. Svartnö gård hade precis allt man kunde önska sig och mer därtill. Johan Vogel och Mats Öhlin var mäklare när denna stora gård vid vattnet fick sig en ny ägare.

Det stora skärgårdsstället


Horsholmarna – Dalarö
Släta hällar, tallskog och stenstränder. Den vackra ö-gruppen Horsholmarna bestående av tre öar, sammanbundna med små broar, förmedlades av Adam Andersson och Eva Peterson. I priset ingick även tillhörande holmar, kobbar och skär. Och skärgårdens snyggaste utedass!