SJÖNÄRA-STIPENDIET

SJÖNÄRA-STIPENDIET

Med stor glädje och stolthet presenterar Sjönära Fastighetsmäklare det nyinstiftade Sjönära-stipendiet. Vi har nu tagit emot alla nomineringar och har ett roligt arbete framför oss med att välja ut tre finalister för att sedan välja en vinnare av stipendiet.

 

Mer om stipendiet

Med detta stipendium vill Sjönära uppmärksamma och uppmuntra den som bidrar till en levande skärgård.

I mer än 15 år har Sjönära verkat i skärgården mellan Nynäshamn och Öregrund, Enköping och Svenska Högarna. Under dessa år har vi haft förmånen att träffa fantastiska människor och föreningar som på olika sätt har bidragit till en levande skärgård. För att ge något tillbaka till dessa har vi nu instiftat Sjönära-stipendiet.

Stipendiet ska tilldelas en person, organisation, förening eller näringsidkare som gör viktiga insatser för vår skärgård och dess natur och livsmiljö, för djur eller människor. Goda initiativ för en levande skärgård ligger oss varmt om hjärtat och är något vi gärna vill hedra.

Kriterier

Stipendiet ska gå till en person, organisation, förening, näringsidkare eller annan likvärdig som har bidragit en positiv utveckling av

– skärgårdens miljö, eller

– livsvillkor för människor eller djur, eller

– företagande eller andra möjligheter till en i alla delar levande skärgård.

Nomineringen är avslutad

Även om vi kan mycket om skärgården och har ett stort kontaktnät så vet vi inte allt om vad som händer ute på öarna. Därför har vi bett om er hjälp med nomineringar mellan 1 september – 30 november 2021. Nomineringstiden avslutad och det väntar nu ett spännande arbete för oss att ta fram en vinnare av dessa 47 nominerade kandidaterna.

Prissumma

50 000 kr

Jury

Stipendiets jury består av

  • Karin Österman, boende och verksam med eget företag på Gräskö
  • Mikael Fletsher, boende och kommunstyrelsens ordförande i Österåker
  • Monica Petterson, boende på Möja och ordförande i Möja företagareförening
  • Johan Vogel, boende i Täby och på Gräskö, grundare av Sjönära
  • Tom Kallstenius, boende i Österåker och på Losten i Saxarfjärden, grundare av Sjönära.

Presentation av 2021 år stipendiat

Presentation av 2021 års Sjönära-stipendiat sker på Allt för sjön-mässan den 10 mars 2022.