Så kan du förbereda dig inför en bostadsfotografering

Så kan du förbereda dig inför en bostadsfotografering

Sjönäras fotografer strävar alltid efter att fånga den rätta känslan i varje fastighet. Här följer några tips på hur du som säljare kan förbereda och underlätta fotograferingen.

Text: Julia Pettersson Foto: Sjönära

Något som är viktigt är att visa bostaden från sin bästa sida – det ska se inbjudande ut utan att vara allt för mycket saker. Det är bra att plocka undan privata saker och hålla det relativt avskalat.

Bädda sängar, dekorera gärna med blommor, ljus eller andra fina dekorationer. Se till att rummen är välstädade. Göm sladdar. Plocka bort spår efter husdjur så som bäddar och matskålar. Plocka även undan tand- och toalettborstar. Och ett vackert golv fungerar oftast bra helt utan mattor.

Utomhus är det också viktigt att få till en härlig och fräsch känsla.
Ta gärna fram dynor till sittgrupper och håll det rent och fint i trädgården. Blommor är alltid uppskattat, även ett par kuddar och någon pläd som fotografen kan placera ut där det passar (exempelvis göra en mysig plats på bryggan eller kanske på trappan).

Fotografen jobbar självständigt, vill du ha det flexibelt kan du lämna nycklar/kod till mäklarna eller ha en nyckelgömma på plats. Fotografen åker ut när vädret tillåter och du behöver inte känna att du måste finnas på plats.

 

Följ oss på Instagram @sjonara