Båtar för hela året

Båtar för hela året

När du lever ett Sjönära liv är det viktigt att båten är bekväm och robust oavsett väder och årstid. Här presenterar vi ett urval av kloka båtval.

Anytec
Idén till Anytec började ta form på 60-talet på ett litet varv i Östhammar. Anytec är idag en av de marknadsledande tillverkarna av aluminiumbåtar. Ledorden är sportighet, tålighet och god ekonomi.

I samband med båtmässan Allt på sjön 2019 lanserar svenska båttillverkaren Anytec två nya båtar med utombordare – den öppna Anytec A21 och Anytec A27C, senaste generationens hyttbåt.

Alukin
Båtarna ritas, konstrueras och byggs i sin helhet i Roslagen av Alukin Boats Sweden AB. Den första modellen presenterades på mässan Allt för Sjön år 2008. De tillverkar aluminiumbåtar för ett aktivt arbets- och fritidsliv i skärgården.

Alukin C 750 är en mitthyttsmodell, vilket ger dig en säker vistelse i och runt hela båten. Alukin C 750 passar i alla väder, året runt.

Ockelbo
Ockelbo boat har byggt båtar i 50-år och säger sig bygga båtar som är både är förnuftiga och känsloladdade. Deras främsta fokus är att bygga säkra, tillförlitliga båtar som tål att användas. De ska vara flexibla nog för att kunna möta alla förhållanden –oavsett om du har för avsikt att söka lugnet i naturen eller äventyret bland vågorna.

Nya Ockelbo B21 CAB är en stadig båt, lika pålitlig som trivsam – väl anpassad för ett händelserikt liv i skandinaviska vatten. Ockelbo B21 CAB erbjuder en rejält tilltagen och luftig hytt som är både ljud- och värmeisolerad.

TG
Tage Gustafson började bygga racingbåtar i Finland i slutet av 1960-talet och vann sitt första mästerskap säsongen 1970. År 1979 tillverkades den första serietillverkade nöjesbåten. TG har blivit kända som kvalitetsbåtar som passar den nordiska skärgården.

TG-5.9 är en äkta TG med allt vad det innebär av styrka, säkerhet och goda sjöegenskaper. Det är en båt som passar fiske, transport och utflykter. Stabilt och sjösäkert i alla väderförhållande.

Tärnskär
Tärnskär båtar grundades 2004. Grundarna har närmare ett sekel av samlad båterfarenhet och sjövistelse bakom sig och har med detta som grund utvecklat Tärnskär. Gemensamma önskemål om en mycket sjöduglig båt med hög komfort och detaljrikedom bildade fundamentet för utformningen av Tärnskär.

Tärnskär 25 bygger vidare på T24ans fina koncept med samma sjöegenskaper och robusthet samt invändiga kvalitetskänsla. T25 har anpassats för att kunna förses med större motorer och för högre farter.

Westerbergs Båtvarv
Oömma och bra året-runt-båtar från Drängsholmen utanför Möja. Westerbergs båtvarv grundades 1948 och har sedan 1963 byggt aluminiumbåtar. Varvet startades av Börje Westerberg och drivas idag av sönerna. Båtarna är ytterligt robusta och slitstarka och byggs på beställning.