Hitta stilen

Hitta stilen

Sjönära tog sig nyligen an ett inredningsuppdrag. Vår fotograf/inredare berättar om inredning och trender i samband med detta.

Hos Sjönära Fastigheter har vi en marknadsavdelning med en härlig skara människor som besitter en mängd olika kunskaper. På marknadsavdelningen har vi bland annat stilproffset Louise Franzén vars hjärta klappar lite extra hårt för inredning. Hon har exempelvis inrett Sjönäras kontor i Vaxholm och Norrtälje – vilket fått mycket bra respons från våra besökare. Tack vare Louises intresse och stilkänsla har vi nu fått in ett spännande inredningsuppdrag för kommande försäljningar i Vaxholm.

Vad har du tänkt på när du satt ihop stilen för dessa lägenheter?
– Det ska vara en tidlös design som passar många. Jag tycker ofta det enkla är det bästa, så som naturliga material som marmor, trä och sten i en fin mix, berättar Louise Franzén.

moodboard-julia2
Louise har hittat inredningen hos bland annat Ballingslöv, Bauhaus och Byggfabriken.
– Badrum är tillexempel väldigt kostsamt, så då gäller det att jämföra priser. När det kommer till kök finns det många tillverkare som gör luckor till Ikeastommarna – då kan man välja luckor ganska fritt och även skapa en platsbyggd känsla, säger Louise.

Ett snabbt stilråd
– Håll samma tråd när du renoverar, har du ett furugolv i ena rummet så fortsätt med det i de andra rummen. På så sätt känns det enhetligt. Jag tycker även om att använda Pinterest, en sida där man kan samla inspiration i sina egna mappar för tex kök eller badrum. Då ser man ganska snabbt vilken stil man dras till.

moodboard-juliaSätt färgen
För de här lägenheterna har hon blandat naturtrogna, neutrala färger så som vitt, grått och brunt.

Någon trend du fastnat för?
– Jag tycker det är kul att många vågar satsa på mer färg på väggarna, det skapar en hemtrevnad och gör att möblerna kommer mer till sin rätt. Det har varit mycket grått senaste tiden men jag tycker det drar mycket mot blåa och gröna toner nu. Jag tror även de ljusa träslagen kommer hålla i sig under 2018.