LAMMLÖRDAG OCH NEW ORLEANSFEST PÅ SVARTSÖ

Upplev Svartsö på hösten och passa på att njuta av lammlördag på Svartsö krog den 30 september eller New Orleansfest på Sågen i Abborrvass den 21 oktober. Skärgården är otroligt vacker på hösten. Luften är hög och klar och färgerna blir starkare. Tystnaden upplevs tydligt när sommarens ljud och aktiviteter ebbar ut. Stämningen blir lugnare, det är som naturen varvar ner inför vintervilan som komma skall. Helt enkelt  – njut av skärgården året runt!

Svartsö i den mellersta delen av Stockholms skärgård är en levande ö. På ön bor det 65 personer permanent och det finns en stor företagsamhet. Det är kreativt och innovativt och här finns flera företagare som jobbar för en levande skärgård året runt. Till Svartsö åker du med egen båt, Waxholmsbolaget eller Cinderellabåtarna. Med reguljärtrafik tar resan tar ca 1,5-2 h från Stockholm.

För boende och turister erbjuder Svartsö en vacker och skön naturupplevelse. Gå en långpromenad, cykla eller ta en joggingtur på de fina grusvägarna och avsluta i Abborrvass vedeldade bastu. Ta ett svalkande dopp i havet eller besök någon av de vackra insjöarna. Får vi en fin isvinter kan man göra härliga långfärdsskridskoturer på fjärden och i vikarna runt ön.

10456774_732065380173769_2789946459354263022_nÄr man på besök på ön erbjuds spännande och varierande övernattningsmöjligheter. Sommartid kan man boka en skön säng i ett sjönära tält, charmigt boende i sjöbodar eller vandrarhem som har plats för alla året runt. 

Här kommer länkar till några av företagen som ger Svartsö liv:

Om Svartsö – http://www.svartso.se/

Svartsö krog – http://svartsokrog.se/

Åk svävare över skärgårdsisarna – http://www.svischair.se/

Svartsö båtkapell – http://www.xn--svartsbtkapell-rib4y.se/index.html

Vedeldad bastu – http://abborrvassbad.se/

New Orleansfest på Sågen – https://www.facebook.com/events/1461319777248397/

Svartsölogi exklusiv camping – http://svartsologi.se/

Skärgårdshotell och vandrarhem – http://www.svartsonorra.se/

Svartsö lanthandel – http://svartsolanthandel.se/

Svartsö sjöbodar – http://www.svartsosjobodar.se/

Örätt bra mat från Stockholms skärgård- http://www.oratt.se/