EN MÄKLARES DRÖM….

För 20 år sedan startade min resa som mäklare bland fastigheter i Stockholms skärgård. Det är ingen slump att det blev så. Jag växte upp på en ö och var så illa tvungen att gilla läget. Min bästa leksak i yngre år var en bit plywood som min pappa figursågat till en aktersnurra. Den sprang jag omkring med var jag än var och lekte motorbåt. Somrarna tillbringades på ön, med fiske, segling och allt som hör sjön till. Flytvästen sattes på innan frukost och åkte av vid nattning. När andra fick moppe fick jag båt. Fick lära mig den sjönära livsstilen vare sig jag ville eller inte – så här 42 år senare kan jag konstatera hur lyckligt lottad jag är. Det kanske inte är en slump att jag är en del av mäkleriet Sjönära.

Fastigheter har alltid varit intresset inom min familj, det har både ritats och byggts hus, stora som små. Ön är ett evigt byggprojekt med en pappa som byggnadsingenjör och syster som arkitekt. Mamma som var studievägledare på gymnasiet förstod tidigt att jag inte var lämpad att vare sig bygga eller rita hus, men hon förstod att min talang skulle bli att sälja fastigheter – hon anmälde mig till mäklarutbildningen 1994 och på den vägen är det.

För 10 år sedan tog jag chansen att vara med och starta Sjönära Fastigheter AB. Jag hade sedan 1995 mäklat under andra varumärken och sett fördelar och brister med stora kedjor och små företag. Nu fick jag med likasinnade sprida kunskapen jag brinner för – boende vid vatten. Kontoret skulle självklart ligga i navet av Stockholms skärgård – Vaxholm. En fin lokal råkade vara ledig och vi började renovera. 1 april 2006 slog Sjönära upp portarna på Hamngatan 20. Vi har jobbat otroligt hårt och haft vansinnigt kul i alla år. Idag är vi 14 medarbetare med två kontor. Det andra ligger på Östermalm. Tillsammans förmedlar vi ca 230 boenden per år till ett värde av 1,3 miljarder. Alla boenden, från bostadsrätter, villor, fritidshus till gårdar – bara de ligger nära vatten.

Medarbetarna på Sjönära är ett härligt gäng bestående tio mäklare med olika erfarenhet och kunskap om det mesta som rör fastigheter. Vår styrka och stolthet är vår egen marknadsavdelning med fyra proffs på färg, form och marknadsföring. Ett modernt mediatänk i dagens it-samhälle i kombination med känslor, drömmar och visioner. Vi är vår egen reklambyrå och kan göra allt inhouse. Vi går vår egen väg och uppfinner våra egna hjul. För oss är mäkleri ett konstnärsyrke – man måste brinna för det man gör och känna frihet och passion för att skapa mästerverk. En släng av glatt humör och en stor portion av nyfikenhet hjälper även till som säljare.

Under 10 år har Sjönära fått äran att förmedla de mest fantastiska boendena mellan Öregrund till Nynäshamn och det är vi ödmjukt tacksamma för. Vi lever en mäklarbyrås dröm – och vi tänker drömma vidare.

Tom Kallstenius