Tomt med sjöutsikt

Tomt med fantastiskt läge på Resarö och magisk sjöutsikt i sydväst. Här har man sol ända fram till kvällen. Strax nedanför tomten är en badplats. Vacker skärgårdsmiljö intill Överby Gård och Badviken. Generös byggrätt, anslutningsavgift för kommunalt V/A betalt.

Magisk utsikt
Ett av Resarös bästa lägen
Badplats nedanför tomten
Alla bilder

Resarö - Vaxholm

Pris/bud
5 400 000 kr
Vacker naturtomt med sjöutsikt

Vacker naturtomt med sjöutsikt i sydväst. Fritt läge på Resarö endast ett stenkast från badstranden. Här kommer man att bo i anrik Resarömiljö med Överby Gård i bakgrunden och Saltsjön i blickfånget. Tomten är plan och lättbyggd med fina bergshällar i framkant. Här bor man fritt och luftigt utan grannarna direkt inpå. Solläget är det bästa. Att själv kunna planera och placera ett arkitektritat hus i två plan på denna fina tomt är en unik möjlighet. Tomten är stor, hela 2 807 m².

Mellan tomten och vattnet ligger parkmark med friluftsbadet Överbybadet. Hit promenerar man i badrocken för morgondoppet. Denna mark kan inte enligt detaljplanen bebyggas. 
Detaljplanen nr 358 medger bebyggelse av huvudbyggnad på 160 m² byggyta. Byggnaden får uppföras i 2 plan med en maxhöjd på 7 meter. Uthus får bebyggas om max 80 m², detta kan delas upp på två byggnader varav det största får vara 50 m². På Vaxholms hemsida kan man läsa mer om detaljplanen. www.vaxholm.se . Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp är betalt. För information om påkoppling, kontakta Roslagsvatten. 

Boendemiljön är härligt lantlig. Intill ligger Överby Gård där alla tomter härstammar ifrån. Hela skärgården ligger runt Resarö. Från tomten promenerar man ner med havskajaken för härliga turer. På vintern tar man sköna skridskoturer över fjärdarna.
Med egna båten kan man utforska hela skärgården. Vid Badviken finns en båthamn som tillhör Resarö båtklubb. Vill man ha båt där eller på någon av de andra båtbryggorna får man ansöka om båtplats. 
Det finns ett antal marinor runt omkring om man behöver hjälp med båten. 

Resarö och närområdet

Atmosfären i området är fridfull och närmiljön har lantlig skärgårdskaraktär. Tycker man om friluftsliv finns Killingen, ett stort grönområde med vacker skog att vandra, plocka svamp och jogga i.

Det finns en tennisbana vid Paviljongen och vid Paviljongen anordnas även valborgs- och midsommarfirande.

På Resarö finns omtyckt skola och förskola. Mitt på ön är en välsorterad ICA affär som har generösa öppettider.
Till bussen tar det ca 10 minuter om man går i normal promenadtakt. Det är bra förbindelse till Vaxholm och Stockholm via Danderyds sjukhus. Det går även direktbussar till Humlegården.

Trygga cykelbanor leder in till Vaxholm där det finns många affärer ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm. 

Välkommen att titta på en fantastiskt fin tomt med ett av Resarös bästa lägen. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Badviksvägen 5A - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00