Tomt med sjöutsikt

Möjlighet att skapa ett helt eget paradis på stor tomt med sjöutsikt på vackra Skarpö i finaste skärgården kring Vaxholm. Bilväg ända fram och kommunalt vatten och avlopp vid tomtgräns. Anpassa arkitekturen efter tomten och detta kan bli ett riktigt fint läge. Generös detaljplan för stora skärgårdsvillor, och gästhus och kommunalt V/A vid tomtgräns.

Fin tomt med utsikt
Alla bilder

Skarpö - Vaxholm

Pris/bud
5 900 000 kr
Tomt med sjöutsikt

Fint sluttande naturmark som är hela 3937 m². Enligt detaljplanen får byggnadsarea för huvudbyggnad vara 7% av fastighetens areal dock max 200 m² i två plan och komplementbyggnad 4% av arealen dock max 70 m².

Anslutningspunkt för kommunalt V/A finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är betald. När bygglov godkänts tillkommer en lägenhetsavgift som i dagsläget är ca 72 000:enligt gällande V/A taxa. Avgiften ändras för varje år.

Det finns ingen elanslutning och enligt Eon som står för elnätet kostar en anslutning ca 39 000:- 

Grannfastigheten Skarpö 1:290 har servitut på väg och V/A ledningar över nedre delen av tomten.

Kopia av detaljplanen finns bifogad. 
Åk gärna ut och upplev tomten och miljön på plats.

Skarpö och omgivningar

På Skarpö finns något för alla. Härliga löpstigar och promenadslingor. Tennisbana, ångbåtsbrygga, ett otal badmöjligheter och bryggor. Aktiviteter såsom seglingsskola, tennisskola och midsommarfirande är en självklarhet. 
Att få bo på Skarpö med dess vackra miljö och bebyggelse är få förunnat. Ett unikt naturskönt område nära både vår vackra skärgård och med enkelt pendlingsavstånd till stadens arbete och puls. 

Tennisparken som du enkelt genar / joggar till genom fårhagar och skogsmark är Skarpös officiella samlingsplats för traditionellt midsommarfirande, pop-up restaurang med kända krögare, loppmarknader, kräftskivor, tennisturnering, årsmöten mm.
Här bor man mitt i skärgården och samtidigt lättillgängligt med bilväg ända fram. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service, caféer och restauranger finns. I Vaxholm finns gott om affärer för kläder och inredning men även fiskaffär, brödbutiker och chokladaffär. Färjorna går i tät trafik året om. Ett annat alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, ostmakeri, marina mm. Batteriet är en populär restaurang vid Oxdjupet med fin kvällssol och sjöutsikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar och till Skarpöborgs brygga om man vill ta båten till stan eller vidare ut i skärgården. Med egen båt finns det gott om utflyktsmål och skärgårdskrogar i närområdet.

Färjorna från Vaxholm via Rindö går med 20- minuters trafik, vid högtrafik var 10 min. Naturligtvis hela året. Det går även att ta sig med bilfärjor från Värmdö landet. 

Det går en pendlarbåt från Rindö eller Vaxholm in till Strömkajen som tar en timme. Ett enkelt och underbart sätt att ta sig in till Stockholm. 

Åk ut och upplev det fina läget i härlig skärgårdsnatur !

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Skarpövägen 67 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00