Skärgårdsidyll på Vindö

På grönskande Vindö/Djurö finns denna strandnära och välskötta skärgårdsfastighet som passar såväl som året-runt-boende, weekendvilla och fritidsboende. Fastigheten, som ligger på en soldränkt höjd i ett härligt söderläge, omfattar en gedigen huvudbyggnad på 104 kvm samt ett gästhus och förråd på sammanlagt 56 kvm.

Alla bilder

Vindö - Värmdö

Pris/bud
8 150 000 kr
Byggnation

Välkommen till ett väl underhållet enplanshus från 1965/1995 som rymmer fem rum och kök fördelade över 104 kvadrat. Husets interiör präglas till stor del av öppen planlösning och takhöjd hela vägen upp till nock vilket skapar en härlig atmosfär. Två av de fyra sovrummen liksom sällskapsytorna har sjöutsikt och utgång till dem södervända terrass. Genomgående ljust målade väggar och parkettgolv förutom i hallen och köket som har klinkergolv. Fiber är indraget.

Via entré från norrsidan kommer du in i hallen och möts av en härlig utsikt mot det stora altandäcket mot sjösidan. Här finns bra utrymme för klädhängare och garderobsvägg på vänster sida ger gott om förvaring. Hallens klinker fortsätter till höger in till köket, och till vänster in till en inre hall där du når 3 av husets 4 sovrum samt två badrum.

Det första sovrummet, direkt till höger, är rymligt med plats för dubbelsäng och garderob. Sjöutsikt och utgång till terrass som sträcker sig längs med husets långsida mot vattnet.

Mittemot finns ett rogivande sovrum med fönster mot husets norrsida och plats för enkelsäng.

Det tredje sovrummet som ligger mot sjösidan är ett master bedroom med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Öppet upp till nock och fönster i två väderstreck ger härligt ljus och rymd. Utgång även här till terrassen i sydväst.

I slutet av hallen nås ett rymligt badrum med kakel och klinker i ljusa färger. Fint ljusinsläpp från två stora fönster och ett mindre. Interiören består av stort hörnbadkar, wc, handfatskommod, förvaringsmöbel och tvättmaskin.

Vägg i vägg ligger det mindre badrummet, även det helkaklat, med wc, handfat och duschkabin.

Det fjärde sovrummet nås via sällskapsdelen. Fönster i två väderstreck och plats för enkelsäng/våningssäng och garderob.

Till höger från entrén i öppen planlösning med sällskapsytorna ligger ett välplanerat arbetskök med en  murad öppen spis upp till nock. Här finns gott om förvaring i de ljusa kökssnickerierna och bra arbetsytor med ljust kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av spis, separat grill, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Härlig takhöjd och stora fönsterpartier i tre väderstreck – ett sitter uppe under nock – bidrar till känslan av rymd i vardagsrummet. Invid fönsterpartierna mot sjösidan kan man med fördel placera ett större matbord och njuta av sjöutsikten och den fria vyn. Mitt i rummet finns en öppen spis som blir en mysig samlingspunkt för hela familjen. Från sällskapsytorna tar dubbla glasdörrar er ut på den magiska terrassen med sjöutsikt. Här finns gott om plats för både matgrupper, loungemöbler och solstolar. Delar av altanen är under tak för skydd mot sol och regn och här finns även infravärme för att förlänga sommarkvällarna.

Från altanen finns flera trappor ner till trädgården, gräsmattan och vidare till badplatsen med barnvänlig sandstrand, mjuka klippor och brygga.

Mysigt gästhus med vitmålat trägolv och tak upp till nock. Plats för en dubbelsäng alternativt ett par våningssängar. Elvärme samt indraget vatten och tvättställ.

På tomten finns en förrådsbod samt grusad yta med plats för flera bilar.

Området

Fastigheten ligger idylliskt och strandnära innanför Älgöfjärden med hela ytterskärgården runt knuten i en härlig genuin skärgårdsmiljö på Vindö ca 1h från Stockholm. Vindö, som numera är sammanväxt med Djurö, är en levande ö året om och här finns flera mysiga skärgårdskrogar såsom närbelägna Djurönäset med populära Sjöboden, Motorverkstan och Aborrkroken. I Djurö centrum - ungefär 10 min med bil från fastigheten -  finns allmän service som ICA-butik, skola, dagis, bibliotek och vårdcentral. Här finns också Vita Grindarna som är ett fint strandbad med minigolf, beachvolley, boule, café och restaurang. Älskar ni glass rekommenderas ett besök på Glassvillan där ni kan njuta av egentillverkad gelato. Från Sollenkroka brygga går båttrafik till bland annat Vaxholm, Möja och Stavsudda. För den hästintresserade finns Skafts gård som har ridskola.

Vindö ligger geografiskt praktiskt med bilväg ända fram till huset. Resan från Stockholm tar ca 55 min. Tar du hellre bussen, ligger busshållplatsen ca 10 min med cykel från huset. Med bussen kommer man till Slussen på en timme. Med motor- eller segelbåt tar man sig in till fastigheten från Älgöfjärden och in via Tranviksströmmen.

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Storholmsslingan 20 - Djurhamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00