Sjötomt vid sjön Skiren nära havet
I bästa västerläge med lång strandlinje, eget vatten i sjön och vacker pir av släta klippor finns här chansen att skapa sitt drömboende. Invid strandkanten finns två äldre bostadshus, förrådsbyggnad och dass. Högt beläget med sol från morgon till kväll ligger boningshuset. En vacker trädgårdstomt med kala klippor och skogstomt ner mot sjön. Växthus, verkstad och förrådsbyggnader. Tämligen enkla medel för att nyttja detta fantastiska läge året runt redan nu och stora möjligheter att förädla till ditt eget drömboende. Inom 10 minuter når du havet vid Skeppsdal. Varmt välkommen!
Sålt objekt
Sjötomt - Skirhult - Österåker

- Friköpt - Småhus
Ägandeform:
- SKEPPSBOL 1:15
Fastighetsbeteckning:
- Österåker
Kommun:
- Åkersberga
Postort:
- Sjötomt - Skirhult
Område:
- Österåker-Östra Ryd
Församling:
- 184 91
Postnummer:
- 4060 Kvm (Fastighetsregistret)
Vatten:
- 5790 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea:
- 51 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
- 2 rum och kök
Rum:
- 1
Varav sovrum:
- 1
Badrum:
- 1- plans villa
Byggnadstyp:
- 1953 - 1968 - 2014 (Tillbyggt och renoverat 2014)
Byggnadsår:
- Nyare träfasad
Fasad:
- Plåt
Tak:
- Lackerad plåt
Plåtarbete:
- Betong och Trä
Stomme:
- Trä
Bjälklag:
- Plintar
Grundläggning:
- Betong
Grundmur:
- Murad
Murstock:
- 2-glas samt isolerglas
Fönster:
- Murad öppen spis med insats
Eldstad:
- Direkt el, luftvärmepump och öppen spis
Uppvärmning:
- Vatten från sjön och avlopp 15kbm tank
Vatten och avlopp:
- 3 133 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
- 885 000 kr
Taxeringsvärde byggnad:
- 2 248 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
- 2021
Taxeringsår:
- 220
Taxeringskod:
- 28.98%
Skattesats:
- 1979
Värdeår:
- Ja
Försäkring, fullvärde:
- Behövs ej
Energistatus:
- 8 874 kr
Fastighetsavgift:
Driftskostnader:
- 6 450 kr/år
El:
- 4 500 kr/år
Vatten/Avlopp:
- 2 000 kr/år
Samfällighet:
- 2 500 kr/år
Renhållning:
- 300 kr/år
Övrigt:
- 15 750 kr/år
Driftskostnader totalt:
- Fastigheten har endast används som fritidshus. Övrigt 300 kr är avgift till byalag.
Driftskostnader kommentar:
Servitut & GA:
- GA1: Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER SKEPPSBOL GA:1
Länkar och viktiga dokument
Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/
Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/
Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.
I Jordabalken anges att man som köpare av en fastighet har en skyldighet att undersöka fastigheten i alla delar, en s.k. Jordabalksbesiktning. I normalfallet utförs en s.k. Byggnadsteknisk undersökning och i denna så kontrolleras husets alla åtkomliga delar okulärt. I denna ingår normalt sett inte kontroll av el- och VVS-system.
Resultatet av besiktningen presenteras i ett protokoll. Finns det anmärkningar på bostaden i protokollet kan det medföra att köparen får en utökad undersökningsplikt. Köparen bör då göra en s.k. fördjupad undersökning.
Kraven på denna undersökning är långtgående varför man rekommenderas att anlita en sakkunnigbesiktningsman som genomför denna, dock skall hänsyn tas till husets ålder, skick och användning.
Det finns inget krav på att låta besiktiga fastigheten.
I vissa fall har fastigheten besiktigats innan försäljningen men oavsett detta skall en köpare ges möjlighet att låta utför en egen besiktning vid behov.
Innan man som spekulant ger sig in i en budgivning eller förhandling kring ett köp av en fastighet eller bostadsrätt bör man ha klart med finansiering av sitt tänkte köp, antingen via lånelöfte eller via bankreferens.
Funderar du på att sälja?
Tack för ditt meddelande
Vänligen fyll i formuläret korrekt
Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar