Sjönära året runt på Lisö

Fritidshus året om med tillhörande båtplats. Fint solläge och trevlig sjökontakt med strandområde och badklippor i kvällssolsläge precis intill fastigheten. Tomt med stora öppna gräsytor och vinterbonad huvudbyggnad om ca 127 kvm plus gästhus och förrådsbyggnader.

Alla bilder

Lisö - Nynäshamn

Pris/bud
6 950 000 kr

Välkomna till en rogivande vacker skärgårdsmiljö och denna sjönära fastighet på Lisös fina västsida. En trevligt varierad trädgårdstomt om 3 024 kvm med mjuka klippor och stora öppna gräsytor. Här bjuds ett flertal olika utemiljöer där man kan följa solens gång under dagen eller söka skugga eller lä när det behövs.

En generös terrass som vetter mot sydväst och havet ger gott om plats för middagar och solbäddar. Strax nedanför på gräsplanen finns en mysig pergola och för frukost i morgonsol passar den skyddade uteplatsen på baksidan bäst. Vill man ta en picknick vid vattnet i kvällssolen så går man enkelt ner till strandområdet och de vackra badklipporna. Det är även här man tar morgondoppet. Båten lägger man till mot brygga vid grannens båthus, båtplats via servitut.

Byggnationen på fastigheten utgörs av huvudbyggnaden om ca 127 kvm med vidbyggt vedförråd och pumphus. Gästhus på höjden om ca 15 kvm och två förrådsbyggnader.

Huvudbyggnaden som uppfördes 2006 har byggts om och till efter hand till dagens ca 127 kvm som fördelas över hall, integrerat vardagsrum/kök, tre sovrum, glasrum, två badrum och bastu. Huset är vinterbonat och nuvarande ägare bor här permanent.

Entré via dörr till hall för avhängning av ytterkläder, direkt till vänster ligger sovrum och badrum. Till höger hittar vi vardagsrum och kök i öppen planlösning plus ett mindre sovrum med våningssängar. Rakt fram från hallen når man via ett genomgångsrum ett inglasat rum som binder ihop två tidigare fristående huskroppar. Härifrån har man utgång till ”morgonsolsterrassen” såväl som den stora ”middagsterrassen”. Vidare från det inglasade rummet ligger ett stort rum som är ett kombinerat vardagsrum/sovrum med egen ingång och eget badrum med bastu. Vattenbrunnen delas med grannfastigheten via servitut.

I grannområdena Skärlinge, Grytnäs, Lindholmen och Dyvik finns även ett flertal barnvänliga sandstränder där det under semestertider anordnas simskola, märkestagning och ibland jollesegling. Med egen båt finns spännande badvikar, öar och bra fiske att upptäcka, och vill man göra längre utflykter med båten finns t.ex Trosa, Landsort och Nynäshamn som utflyktsmål. 

Vid Fållnäs gård hålls utställningar i konsthallen och en populär loppmarknad huserar i ett vackert gammalt stenstall och här finns även café och butik. I Skärlinge ligger Blåklockans hantverk och café, och i Solbacken finns ridlekis/ponnyridning. Handlar gör man på välsorterade Ica Kvantum i Ösmo eller på mindre Coop i Sorunda som även är ombud för apotek och systembolag. Vill man ha lite mer att välja på rekommenderas Nynäshamn där det finns fullt utbud av affärer, systembolag, caféer och restauranger.

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Kättelholmen 40 - Sorunda
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00