Mysig stuga på idylliska Mjölkön

Sommaridyll på stor och solig tomt. Stuga ca 35 m² med kök, allrum och sovrum. Separat gäststuga och förråd. Fint växthus och stor solig tomt. Mjölkön är en härlig ö med promenadvägar, badberg, sommarängar och pub. En riktig pärla i Saxarfjärden. Waxholmsbåten trafikerar ön året runt.

Stuga och växthus
Stuga på Mjölkön
Alla bilder

Mjölkön - Österåker

Pris/bud
2 500 000 kr
Stuga på fint tomt

Mjölkön är kanske den mest trivsamma ön i Saxarfjärden. Fastigheten ligger på mitt på ön och med några minuters promenad till närmsta badplats. En plan och solig naturtomt med stora lekytor, planteringar och mysiga uteplatser. 
Huset är ursprungligen byggt på 1950 talet och är tillbyggt 2005 - 2021.Totalt ca 35 m².
Det är genomgående ljus och trivsam inredning i hela huset. 

I glasverandan är kök och matplats. Från köket kommer man vidare ut till en altan med plats för både grill, matbord och solstolar. Perfekt för måltider i det fria. 
I köket finns spis, kyl, frys. I köket finns en varmvattenberedare.

Mysigt allrum med vedspis. I den tillbyggda delen är ett sovrum med ryggåstak, vilket gör rummet ljust och rymligt.

En liten bit från huset är en tvådelad bodlänga. I ena delen finns en nyinstallerad Cinderella förbränningstoalett. I den andra delen är ett gästrum med våningssäng. 
Lite längre bort är ett förråd.
Borrad brunn som delas med grannfastigheten Mjölkön 1:65. 


Plan tomt på 2 650 m² som består av både gräsplan och naturtomt. Runt omkring är fina blommande buskar och stor möjlighet för spel och lek. Tomten fortsätter upp på berget bakom huset. Här finns en fin uteplats med utsikt över vatten och omgivningar. Det finns ett växthus för odlingar eller för trivsamma stunder.
 

Lite mer om Mjölkö

Trivsam, vacker och omtyckt ö med totalt 150 fastigheter och stora hagar där hästar och får betar sommartid. Här ges tillfälle att koppla av i en naturskön miljö. Stora strövområden med flera promenad- och löpvänliga vägar runt om hela ön. Med stränder och fina bryggor finns goda möjligheter till trevlig samvaro, lek och bad hela dagen, eller kanske lockar en egen stund på en badklippa på någon av Mjölkös härliga uddar ut mot Saxarfjärden.

Flera sociala aktiviteter som midsommardans på bryggan och kräftskivor anordnas varje år tack vare god gemenskap på ön. Med egen båt tar man sig lätt till omtyckta skärgårdskrogar och lanthandel på bland annat Linanäs och Grinda. Eller gör egna strandhugg i närområdet.

Waxholmsbåten som går året runt gör det enkelt att åka ut bara över en dag, en helg eller båtpendla till Stockholm eller Vaxholm. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Mjölkövägen 30 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00