Stadskärnan i Vaxholm - Vaxholm

8 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Mitt i stadskärnan vid kajkanten

Ett magiskt boende vid vattnet mitt i stadskärnan i Vaxholm. Utsikten mot vattnet, Kastellet och båtlivet är hänförande och lika vacker året runt. Lägenheten är ljus och trivsamt inredd med genomtänkt och trevlig planlösning. Ett sjönära läge när det är som bäst.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Cronhamns Gata 6C - Vaxholm
0 min
Med bilväg
120 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Bostadsrätt - Lägenhet

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Stadskärnan i Vaxholm

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 32

Boarea:

120 Kvm (enligt föreningen)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Badrum:

2

Lägenhetsnr:

150:001

Lägenhetsnr LMV:

1001

Tillträde:

Omkring september

Byggnadsår:

1700-tal (Gröna huset har anor från 1700- talet)

Balkong:

Uteplatser i direkt anslutning till glasverandan.

Förråd:

Separat förråd på vinden i stora gula huset

Eldstad:

Kakelugn

Våning:

Bottenplan

Hiss:

Nej

Tv- internetutbud:

Bredband via Winters

Uppvärmning:

Bergvärme

Avgift:

6 476 kr/mån

Ingår i avgiften:

Värme, Vatten, p-plats, bredband

Andelstal, förening:

11.776 %

Andelstal, ägande:

11.776 %

Överlåtelseavgift:

1 163 kr (Betalas av köpare)

Känd avgiftsförändring:

Ingen planerad avgiftshöjning

Energistatus:

Utförd

El:

4 200 kr/år

Försäkring:

4 800 kr/år

Energiförbrukning:

79kWh

Energiprestanda:

79kWh kWh/Kvm och år

Driftskostnader totalt:

9 000 kr/år

Förening:

Brf Cronudden

Org.nr:

716419-3331

Parkering:

Typ: Tomtmark
Antal platser: 1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Våning vid vattnet

Våningen ligger i grönmålade Garvaregården mitt i en lummig park i stadskärnan. En ljus marklägenhet med storslagen utsikt över vatten, skärgårdsliv och Vaxholms Kastell. Hela lägenheten är smakfullt inredd med trägolv och ljusa väggar. Den fantastiska utsikten blir en del av inredningen

Disponeringen med egen entrédörr ut till parken och ingång i markplan gör att boendet på Cronudden mer känns som att bo i en villa. Vid entrén finns en uteplats som delas med grannen på övre plan. I anslutning till hallen är ett helkaklat duschrum med dusch och w.c. som renoverades 2014. Bakom snygga dörrar finns ett oväntat stort förvaringsutrymme. Ljust matrum med öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger utsikt både mot parken och sjön. Det hemtrevliga köket har fönster mot den grönskande parken och sjön, bra bänkutrymmen, vita skåpluckor, kyl, frys, spis, micro och fläkt. Vardagsrummet är väl tilltaget så här får både soffhörna och mysfåtöljer plats. Fina fönster mot sjösidan och härlig utsikt över skärgården. Mellan vardagsrum och matsal är en vacker och fungerande kakelugn. Från vardagsrummet kommer man ut till den ljusa och trivsamma glasverandan. Ett riktigt mysrum där de många fönstren knyter ihop inne och ute och gör utsikten över vattnet som en del av inredningen. Från glasverandan är det utgång till en uteplats mot sjösidan.
Det finns två sovrum, både med fritt läge och sjöutsikt. De ligger i fil med vardagsrummet emellan. Det ena sovrummet har eget badrum. Där finns också tvättmaskin och torktumlare. Det finns även en gemensam tvättstuga i stora gula huset. 

Bostadsrättföreningen äger marken runt om i parken och här finns många underbara uteplatser som är till för de boende. 
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och parkering.  

I området runt omkring finns många vackra hus. Många som byggdes i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet. Vid Norrhamnen finns en fin badplats om man inte vill hoppa i från stegen vid föreningens badhus. Vid Norrhamnen finns även Hembygdsgården, ett populärt cafè vid vattnet.
De centrala delarna av Vaxholm når man på fem minuters promenad. Här finns butiker, caféer, restauranger, apotek, vårdcentral, butiker, livsmedelsaffär och bibliotek. I Vaxholm finns också en biograf. 
Det är enkelt att pendla till Stockholm med buss tar det ca 45 minuter och med Waxholmsbåt tar det drygt en timme till Nybrokajen. Ytterskärgården når man på ca 1,5 timme. 

Bostadsrättförening på sjötomt

Brf Cronudden är belägen på en äkta sjötomt i Vaxholms äldre delar, snett emot Vaxholms kastell. Fastigheten ligger mitt i en fin park och gränsar mot Vaxholms kanonbatteri som också är en populär park.
Föreningen bildades 1985 och består av tre hus varav det äldsta, Garvaregården, har anor från 1700-talet. 
Det finns 11 lägenheter i föreningen. 
Att bo vid Cronudden är svårslaget. En bostadsrättsförening i vacker parkmark precis vid kajkanten. Föreningen har ett eget badhus som kan nyttjas för sammankomster. Det finns också gott om underbara och skyddade uteplatser i parken som tillhör föreningen. 
Välkommen till en fantastisk lägenhet med magiskt läge vid vattnet!

Cronhamns Gata 6C - Vaxholm
Stockgolm