Lättsamt skärgårdsliv på Sandhamn

I Sandhamn lever du i ytterskärgården med närhet till allt vad havet och naturen har att erbjuda i kombination med ett stort utbud av bekvämligheter och nöjen. Ett hus med all komfort för ett lättsamt skärgårdsliv i utkanten av öns bykärna. Möjlighet till båtplats.

Alla bilder

Sandhamn - Värmdö

Pris/bud
7 250 000 kr
Om Sandhamn

Waxholmsbolaget trafikerar populära Sandhamn året runt med båt från Stavsnäs Vinterhamn. Stavsnäs nås från Stockholm med bil eller buss på under timmen. Under sommarhalvåret trafikerar Sandhamnspilen/Tärnan Sandhamn från Stavsnäs. Cinderellabåtarna trafikerar Sandhamn från Stockholm/Strandvägen och från Stavsnäs under sommarhalvåret.

Från ångbåtsbryggan, eller från bryggorna nere vid strandpromenaden, är man framme vid huset på endast några minuter. Runt hamnen i Sandhamn finns hotell, restauranger, post och en livsmedelsaffär som är öppna året runt. Under sommaren finns bageri, kiosk, barer, butiker och glassbar.

Lämnar man hamnen väntar vidsträckta strandpromenader, sandstränder, karga klippor och vindpinad tallskog. Ön är väl lämpad för att ta sig runt på cykel eller med joggingskorna. Sandhamn har även tennisbanor, padelbana och minigolfbana.

En boende för ett lättsamt skärgårdsliv

Huset är ett lättskött åretrunthus med låg energiförbrukning och erbjuder boende i två plan med en stor, plan altan i söderläge, och en mindre altan mot norr vid entrén. Det finns plats för utemöbler och solstolar och man njuter av solen från morgon till sen eftermiddag.

När man öppnar entrédörren kommer man in i hallen med god plats för upphängning och en skohylla. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme, badkar/dusch, handdukstork, handfat och WC. Förutom badrumsskåp finns också ett högt spegelskåp och en praktisk hylla. En dörr från hallen leder till ett mindre sovrum med en våningssäng och en garderob. Fastigheten är ansluten till bredband och förutom Wifi finns datauttag i varje rum.

Från hallen kommer man också in i sällskapsrummet och köket, i en öppen planlösning. Takhöjden på ca 4,90 upptill nock i sällskapsrummet, ljusinsläppet och kaminen bidrar till att en härlig och social stämning. Intill sällskapsrummet ligger ett stort sovrum med två sängar, sängbord, garderober och ett linneskåp. Plats finns också för två stora byråer.

Köket har all maskinell utrustning man behöver (induktionsspis med varmluftsugn/Husqvarna, kyl-frys/ Miele, diskmaskin/Bosch). Från köket når man den helkaklade tvättstugan med klinkergolv och golvvärme, Ifö Allbänk, överskåp, tvättmaskin (Miele), torkskåp, städskåp och frånluftsvärmepump som värmer upp huset via vattenburna radiatorer. Från köket når man även den stora altanen, ca 48 kvm, i söderläge, och här finns också ett förråd på ca 3,5 kvm, inrett med hyllor.

Från sällskapsrummet leder en spiraltrappa i massiv ek upp till övre plan, där ett rum med takfönster är inrett som sovrum med två sängar och sängbord.  Det andra, öppna rummet, kan nyttjas som allrum, arbetsrum eller sovrum. Här finns plats för två sängar, vilket ger totalt åtta sängplatser i huset. Två kattvindar finns här för förvaring. Alla rummen har ekparkett. 

 

Välkommen till ett bekvämt skärgårdsboeende!

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43
Sandhamn 339B - Sandhamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00