Högt och soligt med sjöutsikt

Högt sydvästläge med sjöutsikt. Nära till sandstrand samt egen båtplats. Waxholmsbåt.

Utsikt från gästhuset
Utsikt mot farleden
Alla bilder

Timrarön - Österåker

Beskrivning

Välkommen till Västra Bergsvägen 4 på Stora Timrarön. 40 minuter från stadens stress finner vi denna oas i vackra Saxarfjärden med många trevliga utflyktsmål inom räckhåll. Här kan man njuta av dagens alla soltimmar och solnedgången över farleden från den stora härliga altanen som delvis har tak. Ett bekymmersfritt boende - lättskött tomt med fruktträd, kala bergshällar och natur, liten gräsmatta. Huvudbyggnad om 3 r o k, förråd, friggebod, gästhus med 2 sovrum samt bastu och dusch.

Till Timrarön tar man sig enkelt med Waxholmsbolaget eller egen båt som man tryggt förtöjer vid egen båtplats som ingår vid gemensamma bryggan. Fastigheten ligger högt och vackert med sjöutsikt över farleden och två minuters promenadväg till barnvänlig sandstrand och varma ogenerade klippor för solbad i söderläge.
Huset är inrett i klassisk skärgårdsstil med vit panel och ljusa underhållsfria trälaminatgolv.

Det ljusa sällskapsrummet har murad öppen spis samt matplats i glasveranda med sjöutsikt genom panoramafönster. Utgång till altanen som löper runt två sidor av huset.
Köket är från 2001-2005.
WC med toalett och tvättställ, snyggt svart laminatgolv och vit råspont. Separat duschrum med duschkabin.
Två rymliga sovrum, ett med våningssäng och ett med plats för dubbelsäng.

Gästhuset har två rymliga sovrum samt dusch och bastu. Utanför en altan med fantastisk utsikt över farleden.

Vattenförsörjningen är tryggad via föreningens gemensamma brunnar samt gemensam avsaltningsanläggning. Wc- och duschavloppet är godkänt med tvåkammarbrunn och infiltration.

Från tomten leder en fin promenadväg som man även kör minitraktor/fyrhjuling på till ångbåtsbryggan. På ön finns många promenadvägar och den norra delen av ön är fri för vandring i skog och bland berg. Föreningen förvaltar ångbåtsbrygga, gemensamma bryggor och grönområden på södra delen av Timrarön.

Med egen båt blir aldrig dagarna tråkiga i skärgården.
Dagsutflykter gör man till Linanäs på Ljusterö med sjökrog, affär och sjömack. Siaröfortet i Furusundsleden är väl värt ett besök. Grinda Värdshus och Vaxholm ligger endast 30 minuters båtresa bort. Dyviks Marina med sjömack och sommarhandel är på lagom avstånd för glass.
Båtplats på fastland finns att hyra vid Skeppsdal, Bammarboda, Nykvarn eller i Dyvik. Waxholmsbolaget trafikerar Stora Timrarön året om.

Välkomna till Timrarön!

Område

Dörr till dörr från Stockholms innerstad tar ca en timme om du har egen båt på fastlandet. T ex i Dyviks Marina med både, mack och butik eller Skeppsdal brygga. Dessutom trafikerar Waxholmsbolaget Stora Timrarö året runt. Att ta sig till Vaxholm för handling eller ett restaurangbesök tar dig mindre än 30 minuter. Fem minuter bort ligger Linanäs med båtmack, affär och restaurang, tio minuter söderut finns kända Grinda wärdshus. En levande förening finns, med en lång tradition bla med gemensamt midsommarfirande. Det finns flera mindre vägar och stigar för såväl en kvällspromenad som en löparrunda. Ett genomtänkt fritidsboende som fungerar hela året.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Västra Bergsvägen 4 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00