Högt och soligt belägen tomt på Ornö

Tillfälle för den som önskar bygga ett hem i en trevlig och lantlig miljö. Tidigare beviljat förhandsbesked om att bygga upp till 120 kvm byggnadsarea.

Alla bilder

Södergården - Ornö - Haninge

Pris/bud
690 000 kr

Stor tomt med högt och soligt läge i Södergården på omtyckta Ornö. Här finns möjlighet att bygga ett hem i en trevlig och lantlig miljö.
Tomten som ligger på en bergsklack har ett skyddat läge endast några minuters bilfärd från färjan.

På fastigheten finns borrad brunn och fiber är draget till tomtgräns. Möjlighet att ansluta el och anlägga enskilt avlopp. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.

Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär- och svampskogar, badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv, vacker flora och bra fiskevatten.

Södergården är ett lantligt och lugnt område med närhet till Kyrkviken, Ornös samlingspunkt för bofasta, sommargäster och besökare. I Kyrkviken finns allt samlat, bland annat krog, café, brödbod, båtmack, kyrka och museum. 

På ön finns även hotell, B&B och podtaxi. Förutom fritidshus har Ornö även cirka 300 åretruntboende, bland annat runt Kyrkviken och Vargvik.

Lättast tar man sig med bilfärja och Waxholmsbåt från Dalarö till Hässelmara samt Waxholmsbåt från Stockholm till Kyrkviken på Ornö. Vidare tar man sig enkelt ut i ytterskärgården, till exempel Fjärdlång, Utö och Huvudskär.

Nord-Sydlinjen angör även Kyrkviken under högsäsong. En 70 sjömil lång båtlinje utmed hela den vackra ytterskärgården, från Simpnäs i norr, via Ornö (Kyrkviken) och Utö, till Nynäshamn i söder.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornö Södergården 18 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00