Egen oas på Saltkråkan
På norra Norröra ca. 20 minuters promenad från ångbåtsbryggan ligger denna fastighet. En grönskande oas i ogenerat läge med fin vy ut mot Gräsköfjärden. Drygt hundra meter längs med stigen ligger bryggan, som delas med två andra fastigheter. Bada kan man göra från badstegen på bryggan och på ön finns flera bad både från klippor och långgrund strand. Huset uppfördes år 1990 och är en rejäl och gedigen timmerstuga. Här ryms kök och allrum med högt i tak och vy ut mot vattnet, två sovrum, badrum samt loft som nås utifrån. Timrad gäststuga finns på tomten och används idag som förråd. Hit tar man sig enkelt med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt med daglig trafik året om. Här finns många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra i Saltkråkan rörde sig kring. Välkomna till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!
Sålt objekt
Norröra - Norrtälje

- Friköpt - Småhus
Ägandeform:
- NORRÖRA 2:43
Fastighetsbeteckning:
- Norrtälje
Kommun:
- Blidö
Postort:
- Norröra
Område:
- 760 17
Postnummer:
- 63 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
- 2627 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea:
- 3 rum och kök
Rum:
- 2 till 3
Varav sovrum:
- 1
Badrum:
- 1 plans fritidshus med loft
Byggnadstyp:
- 1990
Byggnadsår:
- Timrad
Fasad:
- Profilerat icopal tak
Tak:
- Lackerad plåt
Plåtarbete:
- Trä
Stomme:
- Trä
Bjälklag:
- Plintar
Grundläggning:
- 2-glas
Fönster:
- Kamin
Eldstad:
- Självdrag
Ventilation:
- Direkt el, eldstad
Uppvärmning:
- Egen borrad brunn sommarvatten. Avlopp från bad, disk, tvätt till slambrunn och vidare till infiltration. Mulltoalett.
Vatten och avlopp:
- byggnadsplan: Norröra 6:1 m.fl. (1974-05-15) (genomförd )
Planbestämmelser:
- 1 838 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
- 356 000 kr
Taxeringsvärde byggnad:
- 1 482 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
- 2021
Taxeringsår:
- 220
Taxeringskod:
- 31.8%
Skattesats:
- 1990
Värdeår:
- Behövs ej
Energistatus:
- 9 525 kr
Fastighetsavgift:
Driftskostnader:
- 5 000 kr/år
El:
- 1 500 kr/år
Vatten/Avlopp:
- 1 800 kr/år
Samfällighet:
- 2 790 kr/år
Renhållning:
- 2 736 kr/år
Försäkring:
- 13 826 kr/år
Driftskostnader totalt:
- Delvis uppskattad kostnad då huset varit uthyrt.
Driftskostnader kommentar:
Servitut & GA:
- GA1: Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE NORRÖRA GA:1
- GA2: Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE NORRÖRA GA:2
Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/
Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/
Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.
I Jordabalken anges att man som köpare av en fastighet har en skyldighet att undersöka fastigheten i alla delar, en s.k. Jordabalksbesiktning. I normalfallet utförs en s.k. Byggnadsteknisk undersökning och i denna så kontrolleras husets alla åtkomliga delar okulärt. I denna ingår normalt sett inte kontroll av el- och VVS-system.
Resultatet av besiktningen presenteras i ett protokoll. Finns det anmärkningar på bostaden i protokollet kan det medföra att köparen får en utökad undersökningsplikt. Köparen bör då göra en s.k. fördjupad undersökning.
Kraven på denna undersökning är långtgående varför man rekommenderas att anlita en sakkunnigbesiktningsman som genomför denna, dock skall hänsyn tas till husets ålder, skick och användning.
Det finns inget krav på att låta besiktiga fastigheten.
I vissa fall har fastigheten besiktigats innan försäljningen men oavsett detta skall en köpare ges möjlighet att låta utför en egen besiktning vid behov.
Innan man som spekulant ger sig in i en budgivning eller förhandling kring ett köp av en fastighet eller bostadsrätt bör man ha klart med finansiering av sitt tänkte köp, antingen via lånelöfte eller via bankreferens.
Funderar du på att sälja?
Tack för ditt meddelande
Vänligen fyll i formuläret korrekt
Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar