Egen arkipelag med enastående läge i södra skärgården

Horsholmarna - En ögrupp om totalt 574.700 kvm varav 103.180 kvm mark och 471.520 kvm vattenområde med ett helt ogenerat läge i ett av skärgårdens mest eftertraktade områden. Attraktivt beläget strax utanför Kymmendö och Ornö, med närhet till både Dalarö och havsbandet. Tre rymliga byggnader med gott om plats för familj och vänner. Flera bra brygganläggningar, bastu, vacker skärgårdsnatur och härliga klippor i flera väderstreck.

Alla bilder

Horsholmarna - Kymmendö - Haninge

Pris/bud
30 000 000 kr
Skärgårdsparadiset Horsholmarna

Vacker ögrupp med ytterskärgårdskänsla bestående av tre öar sammanbundna med små broar/spångar, tillhörande holmar, kobbar och skär. Bebyggelsen är samlad på mittenön där två fastigheter är ostört placerade i varsin ände omgivna av stamfastigheten. I förvärvet ingår fastigheterna Kymmendö 1:45, 1:46 samt stamfastigheten 1:19.

Bebyggelsen är strategiskt placerad mellan martallarna intill strandkanten på västra sidan. Där finns även en fin badvik med hällar samt badbrygga. Variationsrik och vacker natur med släta hällar, löv- och tallskog, sandstigar, blommande bergsskrevor och stenstränder. Möjlighet till god sjöfågeljakt och fiske på de egna markerna. 

Härlig utsikt ut mot Jungfrufjärden, Södra fjärden och i väster där solen går ned bakom Kymmendö. Nära fastland, ytterskärgård och havsband men ändå vid sidan av farlederna. Endast 15 minuter med egen båt från Dalarö.

Holmarna var länge en del av Kymmendös - Strindbergs Hemsö - ägor men styckades och såldes av ättlingar till verklighetens madam Flod i Hemsöborna vid andra världskrigets slut. Här hämtade Strindberg inspiration till boken Hemsöborna som just handlar om livet och personerna som bodde där.

På Kymmendö finns ett varv, sjömack, livsmedelsaffär, skärgårdskrog och hantverkare. Kymmendö trafikeras av reguljär W-båtstrafik från Stockholm/Saltsjöbaden och Dalarö.

Byggnader

Samtliga byggnader är gedigna, isolerade och i gott skick, totalrenoverade under perioden 2010-2020. Smakfullt renoverade med hög kvalitét på materialval och utförande.

Byggnad 1, 3 rum och kök:
Välkomnande entréhall som leder vidare till rymligt kök med köksö, matplats och utgång till frukostplats på morgonsolssidan. Sällskapsrum med braskamin och generösa fönsterpartier och pardörrar ut mot entrésidan. Bibliotek med braskamin, platsbyggda bokhyllor och pardörrar ut till terrass. Ljust och luftigt sovrum med garderober och pardörrar ut till terrass. Vidbyggt hygienutrymme med tvättställ samt Cinderella förbränningstoalett. Utedusch på byggnadens baksida.

Byggnad 2, 4 rum och kök:
Entré från terrass till rymlig hall. Sällskapsdel med kök, tak upp till nock, braskamin och utgång till altan under tak mot sjösidan. Tre bra sovrum varav ett större med utgång till terrass med utedusch. Blivande sovloft. Kaklat duschrum med duschplats och tvättställ. 

Byggnad 3, 3 rum och kök:
Entré från farstukvist till entréhall. Sällskapsrum med generösa fönsterpartier, murad öppen spis och utgång till stor terrass motsjösidan. Två generösa sovrum varav ett med två platsbyggda kojsängar/våningssängar och en allrumsdel.
Kaklat duschrum med tvättställ och duschplats. Kök med bra arbetsytor och förvaring. 

Samtliga bostadshus är totalrenoverade, har indraget sjövatten, enkelt avlopp, luftvärmepumpar, eldstäder och indragen fiber.

Bastubyggnad med bastu, relaxdel och utedusch.
Grillbod på bryggan.

Isolerad och inredd förrådsdel med träpanel och trägolv. Separat entré till skärgårdens coolaste utedass med tvättställ samt ett förberett utrymme för planerad avsaltningsanläggning.

Flera brygganläggningar i skyddade lägen med varierande djup samt helikopterplatta.

Välkommen till ett genuint skärgårdsparadis!

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52
Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Horsholmarna 1 och 2 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00