Centrala Öregrund

Stor fastighet med ett fint läge i Öregrunds hamn. Huvudbyggnad med en boyta om 190 m² fördelat på 7 rum och kök. I fastigheten finns dessutom sedan 42 år Öregrunds Glassbar. På gården finns dessutom i en egen länga en lägenhet om tre rum och kök.

Öregrund och hamnen
Huset från hamnen
Alla bilder

Öregrund - Östhammar

Pris/bud
8 000 000 kr

Huset är beläget i Öregrunds charmiga stadskärna alldeles vid hamnen och strax ovanför vattnet i de lite äldre kvarteren. Från huset har man utsikt över hamnen och fjärden mellan Öregrund och Gräsö. Här kan man njuta året om av både bad- och båtliv. I Öregrund finns en uppsjö restauranger, affärer och övrig service.

Öregrund ligger knappt femton mil från Stockholm och dryga åtta mil från Uppsala. Vägen hit går genom fina landskap och Öregrund som stad har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt, även om Öregrund som alla kuststäder lever upp extra under sommarmånaderna.

Fastigheten ligger vid den charmiga hamnen med sina röda sjöbodar som inhyser restauranger och affärer. Läget är perfekt med ett fint läge strax ovanför den vackra hamnen. Utsikten förändras konstant med årstiden och skådespelet med ankommande och avgående båtar pågår ständigt.

Fastigheten är belägen nära vattnet och i fonden är Gräsö hela tiden närvarande. Tomten är lättskött och med fina platser för avkoppling. I det lilla gårdshuset finns en fin plats med skjutbara fönster. En fin plats för middagar och luncher i trädgården. Strax intill ligger ett trädgårdsförråd och den egna parkeringen för bilen som har infart från Långgatan.

Huset som ursprungligen är byggt 1910 och tillbyggdes 1918 har naturligtvis ändrats mycket under åren. Huset är idag ett modernt skärgårdsboende om än med visst behov av renovering av primärt ytskikt. Huset erbjuder stora sociala ytor med vackra detaljer såsom kakelugn och en stor fin öppen spis.

På entréplanet finns två entréer bägge från innergården. Husets kök ligger innanför den ena av hallarna och har alla bekvämligheter och fina detaljer som vedspis och en stor vacker spiskåpa. Via en serveringsgång kommer man till matsalen med en kakelugn i hörnet och fina fönster mot gården i ett burspråk. Matsalen ligger i fil med vardagsrummet som vetter mot hamnen och med fönster i ytterligare ett burspråk. Vardagsrummet har en stor öppen spis som verkligen bidrar till den fina känslan i rummet. Intill vardagsrummet finns husets andra entré och hall. I husets förlängning och fortfarande mot hamnen ligger husets bibliotek. I norra delen på bottenvåningen ligger glassbaren med egen entré från Hamngatan. Lokalen består av ett försäljningsrum samt ett beredningsrum strax bakom.

En trappa upp når man först en vacker trapphall som leder vidare mot ett av sovrummen med balkong. Vid trapphallen ligger även huset badrum med WC och dusch. Strax intill ligger ytterligare ett sovrum som idag används som ett arbetsrum. På detta plan finns ytterligare ett sovrum samt salen mot sjön med vidunderlig utsikt mot fjärden och hamnen.

På gården ligger gårdshuset som idag är inrett med en lägenhet. I hallen är det om plats för avhängning och intill ligger ett fräscht och fullutrustat kök med fina detaljer som trägolv och en vacker spiskåpa. Köket är stort nog för en matplats. På bottenvåningen i lägenheten finns dessutom ett vardagsrum och i fil med detta en större matsal samt lägenhets badrum med WC, dusch och tvättmaskin.

Huset värms med en bergvärmepump och är anslutet till kommunalt nät vad avser vatten och avlopp. Lägenheten är även den ansluten till bergvärmen men har också egen luftvärmepump.

Som tidigare nämnts är det nära till det mesta. Ett stort antal krogar, caféer och affärer finns på kort avstånd. Närmaste ICA ligger alldeles intill och i Öregrund finns även Systembolag, ett mycket uppskatta bibliotek och all tänkbar service. Med båt finns chansen till fina dagsturer och färjan till Gräsö ligger nära.

Välkomna på visning!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00
Hamngatan 8 - Öregrund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00