Bygg din egen skärgårdsdröm

Här finns alla möjligheter att skapa sin eget boende på härlig skogstomt om 3952 m² . Lantlig rofylld omgivning . Båtplats finns att hyra på brygga en bit söderut. Utanför detaljplanerat område.

Båtplats
Alla bilder

Yxlö - Norrtälje

Pris/bud
900 000 kr

På den vackra ön Yxlan finns denna härliga skogstomt om 3 952 m² med stora möjligheter att skapa sitt eget drömhus nära natur och skärgård. Tomten är belägen i en lugn och lantlig miljö som nås efter färd längs slingrande vägar över ängar och genom skog. Tomten ligger i en skogsbacke med utmärkt solläge. Då detaljplan saknas för tomten kan man fritt forma sitt egna drömboende i samråd med Norrtälje kommun. Kanske väljer man en modern stil eller  så kanske drömmen är ett klassiskt hus i rött med vita knutar, allt efter tycke och smak. Tomtens gränser är markerade med röda tomtpinnar.

 En båtplats är värd mycket för att fullt ut kunna uppleva denna del av skärgården och det finns att hyra lite längre söderut på Yxlan. Vid Bygdegården leder en stig ut till vattnet och båtplatsen. Härifrån tar man sig enkelt och snabbt ut till vår fantastiska ytterskärgård eller till någon av de vackra öarna i den inre skärgården. 

 Yxlan är en populär plats att leva på och många väljer att bosätta sig på ön i och med möjligheterna till distansarbete men även tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. Till ön går bilfärja från Furusund med täta turer året om och buss trafikerar ön från Norrtälje. Bussen stannar vid vägskälet till Yxlö Bryggväg och Waxholmsbåtarna trafikerar bland annat Yxlö brygga, inte alls långt från fastigheten.

På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns och vid färjeläget finns kiosk, enklare restaurang med rättigheter och närlivs. Öppet året om. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens kanske bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är  levande med mycket att se och göra, framför allt under sommaren. Tar man sig utanför grannön Blidö kommer man snabbt ut till öppnare vatten och de omskrivna öarna Söderöra och Norröra, och längre ut, Rödlöga. Från Yxlans västra sida når man snabbt fastlandet eller öar som Högmarsö med sommaraffär och krog eller Ängsö med sin nationalpark.  Till Norrtälje kommer man på ca 30 minuter och till Stockholm tar man sig på ca ungefär en timme och en kvart.

 

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Österviksvägen 6 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00