Arrendesjötomt i södra ytterskärgården

Ett sällsynt tillfälle att förverkliga drömmen om stugan bland kobbar och skär i ytterskärgården. Här fiskar man flundror till lunch i viken, badar från de släta hällarna eller den egna sandstranden och njuter av solen från soluppgång till solnedgång. En magisk plats intill havsbandet med möjlighet till båtplats på fastlandet.

Alla bilder

Ytterskärgården Ornö/Utö - Haninge

Pris/bud
2 250 000 kr
Byggnad

Enkelt boningshus med äldre välhållen standard om 40 kvm, 2 rum och kök:
Entré från farstukvist/veranda under tak till kök med matplats och en härlig sjökontakt. I köket finns spis, kyl/frys och en VV-beredare för indraget sjövatten. Ett sovrum med plats för familjevåningssäng. Rymlig storstuga/sällskapsrum.

Sjöbod med toalettdel innehållande en Separettoalett och handfat med indraget sjövatten.

Bryggplats ingår för två båtar vid gemensam brygga strax intill. Den egna bryggan togs av stormen för två år sedan men kan ersättas vid behov. Möjlighet till båtplats på fastlandet eller på Ornö med bilfärjeförbindelse via Dalarö.

Arrendeavgift 32.000:-/år inkl.fastighetsskatt. Omförhandlas 2025-08-31.

Tomt

Härlig udde om ca 2.000 kvm med släta hällar, naturlig sandstrand, en trädgårdsdel med gräsytor och syrénberså samt en härlig vik med sandbotten för bad och fiske. Fantastiskt läge och vidsträckt sjöutsikt. En grönskande oas i ytterskärgårdens karghet.

Marbäling - En ytterskärgårdsidyll

Ön Marbäling är belägen i ytterskärgården strax nordost om Utös nordspets. En magiskt vacker del av skärgården nära både havsband och fastland. Här har man en hänförande havsutsikt mot havsbandet i öster samt in mot Utö, Ornö och Långbäling i väster. Öns bebyggelse består av fyra arrendetomter som ligger samlade på den nordvästra delen med en gemensam brygganläggning i vik med skyddat läge. 

Nära till södra ytterskärgårdens populära öar, kobbar och skär såsom Fjärdlång, Huvudskär, Borgen m.fl. Med egen båt tar man sig snabbt och lätt till Utö med Värdshus, livsmedelsaffär, bageri, restauranger m.m. och till fastlandet med bilväg endast 30 minuter till Stockholms City.

Ön är en del av Sundby naturreservat. Reservatet omfattar södra Ornö och inkluderar även det anslutande kustområdet med de större öarna LångbälingMarbäling, Hansten, Sadelöga samt GåsstenTotalt omfattas närmare 30 öar, kobbar och skär. Naturreservatet angränsar till Fjärdlångs naturreservat i norr, Huvudskärs naturreservat i öster och Utö naturreservat i sydväst.

OBS! Arrenderätt kan ej pantsättas eller belånas som en friköpt fastighet. Ingen lagfartsavgift. Juridisk person kan förvärva.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52
Marbäling Sjöstugan 1 - ORNÖ
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00