Vindsvåning mitt i Vaxholm

Lägenhet mitt i Vaxholm med närhet till allt. Tillgång till uppvuxen och fin trädgårdstomt med plats för utemöbler. Tomten är som en grönskade oas mitt i stadskärnan. Ljus sekelskiftesvåning med utsikt över både vatten och stadskärnan. Lägenheten ligger högst upp i ett charmigt hus från 1900 talets början. et tar bara några minuter att promenera till närmsta bad. All tänkbar service finns inpå knuten. Bra kommunikationer både med buss och båt.

En oas mitt i stadskärnan
DSC_2802
Alla bilder

Stadskärnan - Vaxholm

Pris/bud
4 950 000 kr
Vindsvåning i stadskärnan

Ljus och hemtrevlig våning med fritt läge. Här är det både sjöutsikt och utsikt över stadskärnan. Rofyllt boende på uppvuxen trädgårdstomt med äppelträd, blommor och fina uteplatser. Här bor man mitt i den idylliska skärgårdsstaden Vaxholm med sin vackra äldre bebyggelse och intressanta historia. 

Köket är lägenhetens hjärta - här vill man gärna sitta och njuta av både måltider och gemenskap. Stora fönster med utsikt över trädgården och villakvarteren. Här har man alla köksmaskiner som behövs såsom kyl, frys, spis, diskmaskin och fläkt. En vedspis ger dessutom en extra hemtrevlig känsla. Köket renoverades 2015.
Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffhörna och arbetshörna. En fint placerad kakelugn ger både värme och trivsel. Det finns tre sovrum. Ett stort och rymligt med synlig tegelvägg samt två mindre ombonade rum. 
Helkaklat duschrum som renoverades 2020. 
Vid entrén finns gott om plats för ytterkläder. För förvaring finns dessutom en vind som nås via nedfällbar stege.

Den lummiga och uppvuxna trädgården har används för grillkvällar, umgänge och vila. 

Bo i Vaxholm

Ett lugnt och fritt läge mitt i stadskärnan. Här har man nära till allt och ändå upplever man lugnet i såväl trädgården som i lägenheten. I närheten finns flera möjligheter till bad från både klippor, barnvänliga sandstränder och bryggor. Närmast är klippbadet vid Norrberget, strandbadet vid Batteriparken och sandstrandsbadet på södra sidan. Det finns gott om båtbryggor i närområdet. 
Här bor man mitt i stadskärnan med restauranger, caféer, apotek, butiker, livsmedelsaffärer, systembolag, bibliotek och bio. Det finns ett flertal träningsanläggningar i närområdet för gympa, styrketräning och yoga.  

I området finns gott om förskolor, skolor och lekplatser samt idrottsanläggning att välja på. 

Restid med buss till Stockholm är ca 40 minuter och till busshållplatsen tar det bara 4 minuter.
Med pendlarbåten tar det ca 1 timme till Strömkajen. Att båtpendla till och från Strömkajen ger livet en ny dimension. Tänk att börja dagen på båten med en frukost och morgontidningen. Vill man längre ut i skärgården är det bara att hoppa på någon av turerna med Waxholmsbåten. 

Gillar du friluftsliv är detta ett perfekt läge för paddling och båtliv. Golfbana, fina cykelområden och naturområden finns runtomkring på Bogesundslandet. Vaxholm är lite av kontrasternas stad - livfull med turism på sommaren och njutbart lugn och fridfull på vintern. 

Brf Lilla Trädgården

På Trädgårdsgatan 3 i Vaxholm ligger detta charmiga sekelskifteshus med tre lägenheter, en på varje plan. Nu ska lägenheten högst upp säljas. 

Brf Lilla Trädgården bildades 2013 och innan dess var det en stor familjevilla som ägdes av privatperson.
Det finns tillgång till ekonomisk plan, stadgar och årsredovisning.

Föreningen äger fastigheten Ceres 6 med en tomtyta på 549 m².
Efter köp och föreningens bildande 2013 har föreningen genomfört renoveringar av fastigheten. Nedan är en kortfattad lista över gjorda renoveringar. 
2013 byte av stammar, renovering av el, byte termostater
2015 Ny ytterdörr och kodlås
2016 Ekofiberisolering av tak, indragning fiber via Bredbandsbolaget
2017 Ny bergvärmepump, nya varmvattenberedare
2018 Renovering av delar av fasaden, ommålning fasader
2020 Renovering samt ommålning tak, renovering vissa fönster
2021 Radonmätning med godkända resultat
2022 Dränering av husgrund, nya avloppstrummor, ny dagvattenbrunn, nya vattenrör in i huset
Under 2023 ska trapphuset målas om.

Bostadsarean är totalt 291 m² fördelat på tre lägenheter. Dessutom finns 40 m² lokalarea fördelat på två lokaler.

Föreningen är liten och familjär. Alla lägenheter har del av den fina och lummiga trädgården. Den soliga villaträdgården  kan användas av medlemmarna och här finns plats för alla. Gott om soliga uteplatser på hela tomten och de många äppelträden ger bra skörd. 

Omgivningarna är de bästa tänkbara. Här har man nära till både stadskärnan och badplatser. Att bo lugnt och fridfullt mitt i stadsmiljö är svårslaget.  

Varmt välkommen till en sjönära våning mitt i stadskärnan.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Trädgårdsgatan 3 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00