Vindsvåning med sjöutsikt

Härlig vindsvåning med sjöutsikt och bra läge mitt i stadskärnan. Balkong med sjöutsikt och utsikt över skärgårds, båtliv och stadsliv. Här bor man verkligen mitt i stadskärnan. I närheten finns restauranger, caféer och butiker. Det är inte många steg från porten till skärgårdsbåtarna. Här kan man ta sig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Mitt i stadskärnan
Vindslägenhet med sjöutsikt
En plats i solen
Alla bilder

Vaxholm - Stadskärnan - Vaxholm

Pris/bud
3 950 000 kr
Vindsvåning i stadskärnan

Vindsvåning mitt i stadskärnan med fin sjöutsikt och fritt läge. 
Från början var det en  stor 1:a på 38 m². För några år sedan köpte ägaren till delar av angränsande vindsutrymme och ökade därmed ytan 18 m² boyta och och 41 m² golvyta. Det är snedtak vilket ger om hemtrevlig känsla men begränsar boytan. 
Vid entrén finns ett duschrum med duschhörna, toalett och handfat.
Mysigt matlagningskök med takfönster. Stor kyl, liten frys, spis och kolfilterfläkt.

Härligt vardagsrum med helt magisk utsikt över båtliv, vatten och stadsliv.
Stort allrum med fönster som vetter mot gården. Här har man utsikt över takåsarna i stadskärnan. Delar av allrummet används som sovrum. Mellan allrummet och vardagsrummet är en arbetshörna.
Det finns också ett stort och rymligt förråd med snedtak.  Det finns ytterligare ett förråd i källaren. 

Fortfarande används två lägenhetsnummer och den f.d vinden är lgh 12 och resten har lgh nr 9.

Föreningen

Brf Repslagaren innefattar 1 portuppgång med totalt 11 lägenheter. Föreningen registrerades 2006 och ekonomisk plan och köp av fastighet var 2010.

Trevlig entré med postfack vid entrén. Det finns en gemensam utegård och i källaren finns ett gym.

I gatuplanet finns lokaler. Det stora antalet lokaler gör att den räknas som en oäkta förening vilket innebär att uthyrning av lokaler i fastigheten står för mer än 40% av intäkterna. Den s.k. bostadsförmån behandlas som en utdelning från föreningen och beskattas under inkomstslaget kapital. Föreningen lämnar kontrolluppgift till Skatteverket. För 2022 är det beskattningsbara förmånsvärdet 39 441:- beskattas till 30%. 

Vid försäljning av en lägenhet i en oäkta förening räknas det som om du säljer en andel i en ekonomisk förening eller i ett aktiebolag och beskattningen av vinsten är 30%. Som regel kan du inte heller få uppskov med reavinsten från en oäkta förening. 

Föreningen förvaltas av SBC som sköter ekonomi och hyror. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hamngatan 1, 3 tr - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00