Solidusvägen 19 - Helgö - Ekerö

8 875 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Vidsträckt utsikt över Mälaren

Välkommen till denna fina villa på Solidusvägen 19 med vidsträckt utsikt över farleden och båtplats framför dörren. Här lever man det sjönära livet med sol från morgon till kväll, bara 45 minuter från Stockholm. Huvudbyggnaden ligger högt och fritt med sol från morgon till sen kväll.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Solidusvägen 19 - Ekerö
1 min
Med bilväg
138 m2
Tomtarea: 2505 m2
Biarea: 69 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

KAGGEHOLM 7:7

Land:

Sverige

Kommun:

Ekerö

Stad:

Ekerö

Område:

Solidusvägen 19 - Helgö

Församling:

Ekerö

Postnummer:

178 54

Tomtarea:

2505 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

69 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

138 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

6 rum och kök

Varav sovrum:

4

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 planshus med sluttningsvåning

Byggnadsår:

1954

Fasad:

Puts och trä

Tak:

Yttertaket består av korrugerad takplåt, liten del eternit. (äldre skärmtak)

Stomme:

Lättbetong grå/blå. Träregel tillbyggnader

Bjälklag:

Lättbetong

Grundmur:

Betong

Ventilation:

Mekanisk ventilation

Uppvärmning:

Bergvärme, Luftvärmepump, Braskamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: För helgö,etapp 2,kaggeholm 7:1 m fl (2016-04-19) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 436 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 664 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 772 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.33%

Värdeår:

1954

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

32 475 kr/år

Vatten/Avlopp:

5 884 kr/år

Samfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Försäkring:

8 400 kr/år

Övrigt:

7 896 kr/år

Driftskostnader totalt:

57 655 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Båtplats 500-1000 Larm 350 kr/mån

Servitut:

01-IM6-36/2840 - 1: Officialnyttjanderätt tele

Servitut:

01-IM6-50/3924 - 1: Avtalsservitut villa och årlig avgäld (1950-10-11)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjönära fastighet i sydvästläge med farleden som granne i en underbar och rofylld miljö endast ca 45 minuter från Stockholm. Vägen hit slingrar sig genom hästhagar och åkermark tills man når Solidiusvägen och man möts av vattnet. Som näst sista hus innan vägen tar slut ligger denna villa om 138 + 69 kvm, byggd år 1954, med stor terras i sydväst och en bedårande utsikt över Mälarens glittrande vatten. Kuperad trädgårdstomt med fri utsikt över vattnet samt en båtplats via samfälligheten bara ett stenkast från fastigheten.

Huvudbyggnadens planlösning ger gott om plats för socialt umgänge med kök, vardagsrum och matsal i anslutning till varandra. Intill köket och matsalen ligger ett stort sovrum med en härlig utsikt över mälaren. I vardagsrummet finns en braskamin samt utrymme för soffgrupp och en utgång till uteplatsen på tomtens norra sida som delvis är under tak. Intill vardagsrummet ligger en toalett med handfat och wc. Vidare in och förbi trappen som leder ner till suterrängplanet finns ytterligare två sovrum med gott om plats. Ena sovrummet har dressingroom som kan göras om till badrum om så önskas, egen utgång till terrassen och en härlig utsikt över förbipasserande båtar. Huvudentrén sker via suterrängvåningen och här möts man av en inbjudande hall med stora förvaringsutrymmen i separat del och här finns även tvättstuga och större badrum med badkar, dusch och wc.

Tomten har fina stensatta gångar, trappor och murar som blandas med gröna ytor och fina uteplatser. På tomtens nordöstra del finns ett mindre gästhus i enklare standard. Gästhuset har använts som sommarhus för gäster och delvis för förvaring.

Nere vid vattnet finns ett garage med plats för en bil eller mindre båt.

Buss 309 går varje timme och är ca 10 minuter promenad från fastigheten. Vill man istället ta SL båten så finns även den möjligheten från Tappström till Norrmälarstrand. Närmsta matbutik når man på ca 4 minuter.

Varmt välkommen till ett sjönära boende med Mälaren som granne!

Solidusvägen 19 - Ekerö
Stockgolm