Vaxholm - Tynningö - sjötomt | Sjönära
Fridfullt läge

Fridfullt läge

Ljuvligt sjöställe med bilväg hela vägen fram

Ljuvligt sjöställe med bilväg hela vägen fram

Burspråk mot sjösidan

Burspråk mot sjösidan

Två bra gäststugor

Två bra gäststugor

Bastu

Bastu

Från entrésidan

Från entrésidan

Huset är byggt på 1920-talet

Huset är byggt på 1920-talet

Bastu vid vattnet

Bastu vid vattnet

Altan utanför glasverandan

Altan utanför glasverandan

Kök med fönster mot trädgårdssidan

Kök med fönster mot trädgårdssidan

Utsikt från köksfönstret

Utsikt från köksfönstret

Köksskåp i ek

Köksskåp i ek

Från glasverandan är utsikten magisk

Från glasverandan är utsikten magisk

Vardagsrum med braskamin och burspråk

Vardagsrum med braskamin och burspråk

I förlängningen av vardagsrummet är ytterligare en glasveranda

I förlängningen av vardagsrummet är ytterligare en glasveranda

Ytterligare en glasveranda med utsikt både över vatten och trädgård

Ytterligare en glasveranda med utsikt både över vatten och trädgård

Fina dörrar och bevarad pärlspont

Fina dörrar och bevarad pärlspont

Vid groventrén är en tvättstuga

Vid groventrén är en tvättstuga

Trappa med fönster

Trappa med fönster

Vakna med utsikt

Vakna med utsikt

Alla sovrum är ljusa

Alla sovrum är ljusa

Hallen en trappa upp

Hallen en trappa upp

Tvättrum en trappa upp

Tvättrum en trappa upp

Många sängplatser även på allra översta planet

Många sängplatser även på allra översta planet

På allra översta planet finns de fina englasfönstren kvar

På allra översta planet finns de fina englasfönstren kvar

Entréplan

Entréplan

1 tr upp

1 tr upp

2 tr upp

2 tr upp

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Vaxholm – Tynningö – sjötomt

9 900 000 kr

Vaxholm – Tynningö – sjötomt

Fint sjöställe med charmigt hus från 1920-talet. Huset passar lika bra som fritidshus som året runt hus.Tomten är stor, nästan 5 000 kvm. Delen mot sjön är sakta sluttande naturmark och delen mellan huset och vägen och garaget är plan trädgårdstomt med fruktträd. Egen brygga och långgrund barnvänlig strand. I anslutning till bryggan och stranden finns en bastu. Två bra gäststugor, perfekt för gäster eller en stor familj. Det finns även garage, förrådsbodar och växthus.
Mäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
070-571 85 12
Tynningövägen 113 - Tynningö - sjötomt
0 min
Med bilväg
182 m²
4950 m²

Kommun

Vaxholm

Byggnadstyp

3 plan

Byggår

1923

Antal rum

8, varav 4 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster och 1-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Borrad brunn, enskilt avlopp, minireningsverk av märket Topas från 2014-2015.

Uppvärmning

Direktverkande el, luft/luftvärmepump, vedspis och kamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 579 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

25 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

4 700 kr/år

Sotningsavgift

600 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

6 600 kr/år

Försäkringskostnader

8 500 kr/år

Total driftkostnad

52 300 kr/år

Kostnadskommentar

Fiber ligger under övrigt

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 1 500 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Brygga Mm(2 st)rnAvtalsservitut VillarnAvtalsservitut Väg Mm(2 st)rnNyttjanderätt OmrådernNyttjanderätt Telern

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vaxholm Tynningö GA:7rnrnrnLast: Avtalsservitut: Brygga Mm, 01-IM4-46/1971.1rnLast: Avtalsservitut: Brygga Mm, 01-IM4-46/1973.1rnLast: Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-20/113.1rnLast: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-46/1970.1rnLast: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-46/1974.1rn

Internetanslutning

Fast lina.

TV-Anslutning

Egen parabol. Dekoder ingår ej.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Till vackra skärgårdsön Tynningö tar man sig lätt med bilfärja från Värmdö.
De flesta på ön är sommarboende men det finns även de som valt att bo året runt. Fastigheten på Tynningövägen har varit i samma släkt ägor under flera generationer. Nu ska den säljas.

Stranden är långgrund och barnvänlig. Vid bryggan förtöjer man lätt flera motorbåtar. Djupet i nock på bryggan är ungefär 1,60 m. I anslutning till stranden finns en bastu som byggdes på 1980-talet. Hela strand delen är som gjord för spel, lek och sommarlekar.

De bägge gäststugorna ligger nära vattnet. Den stora gäststugan är ca 35 kvm. Ett charmigt hus med sällskapsrum, köksbänkar, sovrum och sovloft. Utanför är en stor praktisk altan som blir ett extra rum under sommaren.
Då det är enkelfönster används det huset bara under vår,sommar och höst. Den andra gäststugan är ca 10 kvm. Även denna stuga har loft och en altan utanför. Den stugan går att använda året runt. Från gäststugorna och altanerna är det självklart sjöutsikt.

Stora huset har använts som åretrunt boende de senaste 20 åren. Huset byggdes ursprunligen 1923 och är på 184 m². Den senaste tillbyggnaden är från 1988-89 och då ordnades tvättstugan, dusch och groventré vid ena gaveln. I samband med den tillbyggnaden byttes många av fönstren till 2 glas fönster.
Mot sjösidan är en glasveranda med fönster runt om. Här sitter man gärna och blickar ut över båtliv och skärgård. Här finns utgång till den stora altanen mot sjösidan. Matrum och sällskapsrum är väl tilltagna. I köket finns alla köksmaskiner man behöver och det finns även en vedspis. Köksskåpen är från Tibro kök och är i ek. Köket renoverades för ca 20 år sedan och kan hända vill man uppdatera ytskikten något.
I trapphuset är det pärlspont och fönster som släpper in dagsljus.
En trappa upp är en glasveranda med magiskt utsikt. Det rummet används idag som arbetsrum. Det finns två sovrum och ett tvättrum.
På det översta planet är det englasfönster och den våningen används flitigt under vår, sommar och höst men stängs till under vintern. Här finns ytterligare två sovrum och en glasveranda.
Altanerna utanför stora huset och bägge gäststugorna nyttjas flitigt. Den lummiga tomten är 4 950 m² och sluttar lätt ner mot vattnet. Vid gäststugorna är en skön syrenberså och vill man plocka vildhallon finns det gott om hallonsnår både i sluttningen mot vattnet och på trädgårdssidan. Det finns gott om plats för olika aktiviteter och för den trädgårdsintresserade kan detta bli ett eldorado. Det finns gott om fruktträd samt ett växthus.

Tynningö har vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar och några utmärkta leder att vandra på. Det finns trevliga utflyktsmål som t ex Tynningö Klack, Tynningös högsta punkt med vid utsikt över skärgården.

Tynningö ligger mellan Vaxholm och Värmdölandet. Hit tar man sig med bil via Norra Lagnö och bilfärja. Färjan går enligt turlista. Går även bra att åka buss eller Waxholmsbåt till ön. Besök gärna öns egna hemsida www.tynningo.org. Ön har en uppblandning av permanent- och sommarboende. Med den egna båten tar man sig in till Stockholm på 30 minuter alternativt Vaxholm på 10 minuter. Utbudet av restauranger och nöjen i Vaxholm är stort. Staden ligger som knutpunkt till skärgårdens alla öar och här är det livligt sommartid.
På Rindö, några minuters båtväg bort, finns den populära restaurangen Batteriet.

Välkomna på visning!

Tynningövägen 113 - Tynningö - sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram