Vaxholm - Stadskärnan | Sjönära
Huset sett från gatan

Huset sett från gatan

Kök från Marbodal

Kök från Marbodal

Flygbild

Flygbild

Närområde

Närområde

Köksö

Köksö

Kök och matplats med utgång till gård

Kök och matplats med utgång till gård

Detaljer

Detaljer

Mot innergården

Mot innergården

I vardagsrummet ser man ut över vatten, Kastellet och båtliv

I vardagsrummet ser man ut över vatten, Kastellet och båtliv

De ljusa tonerna gör det möjligt att inreda som man vill

De ljusa tonerna gör det möjligt att inreda som man vill

Badrum

Badrum

Separat w.c

Separat w.c

Sovrum mot vattnet

Sovrum mot vattnet

Sovrum mot gården

Sovrum mot gården

Sovrum mot gaveln

Sovrum mot gaveln

Rymlig hall

Rymlig hall

Vaxholm – Stadskärnan

6 240 000 kr

Vaxholm – Stadskärnan

Sjönära lägenhet med fantastisk utsikt mot vatten och båtliv. Lägenheten är totalrenoverad och allt är i toppskick med fina genomtänkta färgval, material och planlösning. Till närmsta badplats vid Norrhamnen är det bara någon minuts promenad. Allt man behöver finns inom några minuters avstånd. Runt knuten ligger hela stadskärnan med affärer, restauranger och caféer.

Mäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
070-571 85 12
Strandgatan 9 - Stadskärnan
1 min
Med bilväg
102 m2

Bostadsrättförening

Brf Kronan

Lägenhetsnummer

12

Boyta

102 m²

Antal rum

4

Månadsavgift

5 700 kr

Elkostnad

500 kr/månad

Total driftkostnad

1 700 kr/månad

Andel i förening

11.2925 %

Pantsatt

Nej

Antal lägenheter

9

Allmänt om föreningen

Fastigheten Kronan 17 byggdes 1980 och användes från början som arbetsplats för försäkringsbolag. År 2001 bildades föreningen Brf Kronan och hela fastigheten byggdes om till bostadsrättslägenheter. Då fanns även en lokal med hyresrätt kvar som varit uthyrd fram till hösten 2017. Den lokalen är nu ombyggd till två lägenheter. Föreningen har beslutat att installera bergvärme och amortera av föreningens lån.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Nyrenoverad rymlig lägenhet med utsikt över vatten, skärgårdsliv och Vaxholms Kastell. Ett av de bättre lägena i Vaxholm med alla bekvämligheter i stadskärnan runt knuten. Skådespelet av båtar är mer än tilltalande. Här passerar fritidsbåtar såväl som yrkestrafik och kryssningsfartyg. Till detta får man Kastellet i blickfånget som är fasadupplyst på kvällarna vilket ger ett varmt intryck. Det finns garageplats i källaren dit man enkelt tar sig med hiss.

Hela lägenheten har genomgått en totalrenovering nu 2017/2018. Renoveringen beräknas vara klar i slutet på mars.
Lägenheten ligger en halvtrappa upp från porten. På husets baksida finns en gemensam innergård och från matplatsen finns en utgång till innergården.
Hela inredningen är i ljusa toner och planlösningen är genomtänkt. På golven ligger ekparkett i ljusa toner.

I köket är ljusa köksskåp från Marbodal med matchande bänkskivor och handtag. Allt designat för att vara modernt och tidlöst. Plats för rejält matutrymme i matrummet där också utgången till gården finns. Ett trappsteg markerar gränsen mellan kök och vardagsrum. Snyggt och enkelt utan att ta bort den öppna planlösningen. De tre sovrummen ligger i fil, alla med fönster åt olika håll. Helkaklat badrum med badkar, handfat, spegel och w.c. Här finns även tvättpelare samt tvättmaskin och torktumlare. Det finns också en separat w.c. i anslutning till entrén.

Lägenheten var innan renoveringen en hyreslokal som nu är införlivad i Brf Kronan. Efter ombyggnad kommer lägenheten mätas upp för att veta exakta storleken. Den nu angivna arean på 104 m² baseras på ritning.

Ett kvalitetsboende för dig som uppskattar en levande sjöutsikt kombinerat med ett mycket ostört läge. Trots det lugna läget är det bara ett stenkast till alla attraktioner i Vaxholm. Waxholms Hotell/Lilla Strand ligger endast 150 m bort. Restaurang Magasinet finns strax bredvid åt andra hållet. Det finns gott om caféer, restauranger och affärer. På biografen visas de senaste filmerna.
Att bo sjönära mitt i stadsmiljö är svårslaget. Sjöutsikten är magisk och ständigt varierande. Det är som ett skådespel som skiftar mellan de olika årstiderna.
Många använder Waxholmsbåtarna för att pendla till Stockholm eller bara ta en tur i vår fantastiska skärgård.
Att promenera längs kajen till Waxholmsbåten för att pendla in till Stockholm är ett härligt sätt att börja dagen. Självklart går det täta bussturer också.
Välkomna på visning!

Strandgatan 9 - Stadskärnan
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram