Vaxholm - Skarpö-sjötomt | Sjönära
Vy mot Värmdö

Vy mot Värmdö

Vy in mot Vaxholm

Vy in mot Vaxholm

Vaxholm – Skarpö-sjötomt

6 500 000 kr

Vaxholm – Skarpö-sjötomt

Skarpö med dess charm och läge i skärgården ger en livskvalitet som många har uppskattat genom åren. Bygg nytt vid vattnet för boende sommar som vinter.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Källviksvägen 11 - Skarpö-sjötomt
0 min
Med bilväg
1030 m²

Kommun

Vaxholm

Vatten och avlopp

Kommunalt, kommunalt.

Typkod

499, Industrienhet, taxeringsvärde under 1 000 kr

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 49 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Skarpö GA:1, Vaxholm Skarpö S:5.rnSkattetal: Mantal. 0,0014.

Planbestämmelser

Detaljplan (2016-02-22) , Underhållsskyldighet av vattenanläggning (1965-06-23)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På Skarpös södra sida, med skyddat läge i vik, ligger denna fina sydvästvända sjötomt med högt läge utan insyn från grannar. Här kan man njuta av utsikten och den rofyllda miljön. Tomten är lättskött i sluttningen och består till stor del av naturmark med tallar, murar och stensättningar.

Tomten har en plan platå högst upp för bebyggelse av huvudbyggnad. Bäst blir ett souterränghus för att utnyttja detaljplanen. En rejäl villa om totalt 200 kvm får plats. Utsikten och närheten till vattnet är mycket tilltalande. Detalj planen medger 120 kvm byggyta för huvudbyggand och 40 kvm för komplementbyggnad – se bifogad pdf.

Den plana fina stranddelen har gräsytor och fruktträd. Här finns även sjöstugan modell friggebod och den pålade bryggan. Det finns plats för flera båtar. Djupet vid nock på bryggan är ca 1,8 meter och man kommer in med segelbåt. Det går bra att promenera bort till de allmänna båtbryggorna och övriga Skarpö över samfälligheten S:5. Infart med bil har man via Källviksvägen och man kan parkera på den övre delen av tomten.

Kommunalt vatten och avlopp dras just nu i området och detta tillhör etapp 3. Tidsplanen från Roslagsvatten är att man ska kunna ansluta sig 2020. Anslutningsavgiften är prel 250.000 kr. Se bifogad pdf. Tills dess kan man få ta vatten från grannfastighet mot självkostnad. Avlopp kan lösas med med tillfällig sluten tank efter överenskommelse med kommunen.

Ön Skarpö har en anrik historia. Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till genuin skärgårdsmiljö nära Stockholm som vid förra sekelskiftet lade grunden till den fantastiska bebyggelsen med storslagna sommarvillor. Aktiviteter såsom segling, tennisskola, midsommarfirande och kräftaftnar är populära. Ön har stora skogsområden för svamp- och bärplockning.
Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service finns. Färjorna går i tät trafik året om. Till fots är det ca 20 minuters promenad till färjan. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, ostmakeri, marina mm. Populär restaurang vid färjeläget. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar.

Välkommen att skapa ditt eget sjönära boende i en fantastisk miljö.

Källviksvägen 11 - Skarpö-sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram