Vaxholm - Hästholmen - Ramsö | Sjönära
Huvudbyggnad

Huvudbyggnad

Tre sjötomter

Tre sjötomter

Brygghäng i solnedgång

Brygghäng i solnedgång

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Två obebyggda sjötomter

Två obebyggda sjötomter

Klippstränder

Klippstränder

Klipptomter

Klipptomter

Badhus med bastu

Badhus med bastu

Omklädningsrum

Omklädningsrum

Dusch i badhus

Dusch i badhus

Vedbastu

Vedbastu

Skyddat badliv

Skyddat badliv

Terrass vid glasveranda

Terrass vid glasveranda

Fungerande kakelugn

Fungerande kakelugn

Serveringsgång

Serveringsgång

Duschrum med wc och tvättmaskin

Duschrum med wc och tvättmaskin

Entréhall

Entréhall

Trapphus till vån 2

Trapphus till vån 2

Sovrum 1 med balkong vån 2

Sovrum 1 med balkong vån 2

Sovrum 1 vån 2

Sovrum 1 vån 2

Toalett vån 2

Toalett vån 2

Sovrum 2 vån 2

Sovrum 2 vån 2

Sovrum 3 med balkong vån 2

Sovrum 3 med balkong vån 2

Balkong vån 2

Balkong vån 2

Balkong vån 2

Balkong vån 2

Trapphus till vindsvåning

Trapphus till vindsvåning

Sovrum vindsvåning

Sovrum vindsvåning

Badrum vindsvåning

Badrum vindsvåning

Fin badvy

Fin badvy

Vackra fönster

Vackra fönster

Sovrum vindsvåning

Sovrum vindsvåning

Välkomna tillbaka

Välkomna tillbaka

Vaxholm – Hästholmen – Ramsö

20 000 000 kr

Vaxholm – Hästholmen – Ramsö

3 sjötomter. Udde i väster med anrik grosshandlarvilla i bästa väderstreck + två byggbara sjötomter intill i sydväst. Ö nära Vaxhom med Waxholmsbåt.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Hästholmen 6, 8 och 10 - Hästholmen - Ramsö
0 min
Nås med båt
198 m2
2540 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Vaxholm

Byggnadstyp

3 plan

Byggår

1887

Antal rum

7, varav 5 sovrum

Grund

Källargrund/krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Målat plåttak

Fönster

1-2-glasfönster

Vatten och avlopp

Gemensamt vatten, egen avloppsanläggning.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

8 132 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 11 stycken med totalsumma: 5 740 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Ramsö GA:3, Vaxholm Ramsö S:1 Officialservitut Väg Vattentäkt

Planbestämmelser

Detaljplan (1988-09-06)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Tre sjötomter på ön Hästholmen. Tomterna ligger intill varandra och detaljplanen medger bebyggelse och bryggor på dom obebyggda sjötomterna. Här kan man utveckla för både barn och barnbarn. Fastigheterna säljs tillsammans.

Ramsö 1:15: Tomtyta 2.540 kvm.

En osedvanligt vacker skapelse byggd 1887 på en egen udde i bästa väderstreck. Rejäl brygganläggning för stora segelbåtar och bastu och badhus på kajkanten. Utsikten över stor fjärd och ett spännande skådespel av fritidsbåtar och kryssningsfartyg på behörigt avstånd. Skärgårdsdrömmen på Hästholmen håller god komfort och har en snickarglädje och detaljrik inredning i bevarat skick. Fungerande kakelugnar i kombination med modernt kök, fina dusch och badrum gör boendet bekvämt. Villan har varit inspelningsplats för filmen Don Juan med Birgitte Bardot från 1973 och nu senast i Solsidanfilmen. Waxholmsbolaget trafikerar ön.

Brygglivet är fantastiskt för båt och badliv och i tomtens norra del finns en liten sandstrand för dom små barnen. Fina stensättningar, syrenhäckar, lekytor i det gröna och många uteplatser från solens uppgång till dess nedgång strax innan 22 vid midsommar.

Villan består av tre bostadsplan och i källargrunden finns förrådsutrymmen för alla bra ha saker. Entréplanet välkomna med rymlig hall, trapphus och ett duschrum med wc. Vardagsrummet har dubbla kakelugnar och är i två avdelningar med plats för två soffgrupper. Mot sjösidan dukar man upp middagarna i glasverandan och vill man inte sitta inne så njuter man av terrasserna under tak. Kök med serveringsgång har utgång till altanen i söder.

Våning två erbjuder tre rejäla sovrum och en toalett med tvättställ. Här finns gott om förvaring och två av sovrummen har utgång till balkonger – en mot baksidan och en mot brygglivet – båda med ljuvlig sjöutsikt.

Vindsvåningen har två sovrum med snedtak och många fönster i kupor. Mellan dessa sovrum finns trapphuset och hallen som ansluter det härliga badrummet med badkar, wc och tvättställ.

Badhuset på klippkanten rymmer omklädningsrum, duschutrymme och vedeldad bastu. På solaltanen utanför njuter man vindskyddad och via badstegen tar man sig i och ur vattnet. Härligt att basta.

Fastigheteten har en härligt utsmyckad exteriör och en underbar trivsam och varm interiör – här mår man bra med nära och kära. I detaljplanen står: Fastigheten 1:15 föreslås få skyddsföreskrifter i form av Q1: Reserverat för kulturhistoriskt värdefullt område samt bostadshus. Ändring av det befintliga huset får ej förvanska dess karaktär eller anpassning till omgivningen.

Ramsö 1:434: Tomtyta 1.040 kvm.

Sjötomt med magiskt vackert sydvästläge. En utsikt som är hänförande över fjärden och farleden. Klipptomt med en väldigt vacker bostadsplatå att bebygga. Ett unikt skådespel av fritidsbåtar och kryssningsfartyg på sin väg in och ut från Stockholm. Här finns detaljplan för hus upp till 100 kvm samt brygga. Inget strandskydd. Friggebod och brygganläggning.

På denna tomt finns idag en fin sovstuga att börja med. El finns utanför tomtgräns.

Skapa ditt eget sjöläge i det bästa väderstrecket på en ö med Waxholmsbåt.
Detaljplanen finns här som PDF.

Ramsö 1:445: Tomtyta 1.090 kvm.

Sjötomt med magiskt vackert sydvästläge. Detta är tomten längst åt söder. Fint strandlinje. En utsikt som är hänförande över fjärden och farleden. Ett unikt skådespel av fritidsbåtar och kryssningsfartyg på sin väg in och ut från Stockholm. Här finns detaljplan för hus upp till 100 kvm samt brygga. Inget strandskydd. Friggebod går bra. Detta är utöver 100 kvm bostadshus.

Gemensamt vatten finns för alla fastigheter via avsaltningsanläggning.

Hästholmen ligger ca 10-15 minuters båtfärd från Vaxholm med egen båt. I Vaxholm finns allt en skärgårds stad kan erbjuda. En del av Hästholmen är naturområde med fina klippor. Det finns en gemensam brygga på allmänningen, strax bredvid ångbåtsbryggan. Gemensamt vatten för alla fastigheter via avsaltningsanläggning. I samfällighetsavgiften på ca 10 000:-/år ingår gemensam brygga, avsaltningsanläggning/pumphus och allmänningar. Debitering sker genom Hästholmens Samfällighetsförening. Med Waxholmsbåten tar det bara några minuter till Norra Lagnö på Värmdösidan och med egen båt kommer man fort ut bland skärgårdens alla sevärdheter och skärgårdskrogar. Till Gröna Lund och Skansen tar det bara 25 min med motorbåten – ett kul inslag i vardagen.

Följ vårt arbete på Instagram