Vaxholm - Hästholmen - Stegesund | Sjönära

Vaxholm – Hästholmen – Stegesund

14 900 000 kr

Vaxholm – Hästholmen – Stegesund

Bästa västerläge med magiska solnedgångar över ett sagolikt skådespel. Skärgårdsvilla i mycket gott skick. Rejäl brygganläggning för många båtar.

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Vikingsborgsvägen 48 - Hästholmen - Stegesund
0 min
Nås med båt
230 m2
5500 m2
Visning 22 / 4 söndag 15:00 - 16:00

Kommun

Vaxholm

Byggår

1905

Antal rum

7, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund/plint/källare

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Falsat plåttak

Fönster

1-2-glasfönster

Vatten och avlopp

Kommunalt sommarvatten, reningsverk.

Uppvärmning

Sjövärmepump, vattenburet.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

6 330 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

15 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

4 813 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

3 500 kr/år

Vägavg/snö

1 750 kr/år

Renhållningsavgift

2 400 kr/år

Försäkringskostnader

7 000 kr/år

Total driftkostnad

35 363 kr/år

Pantbrev

Totalt 10 stycken med totalsumma: 80 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Stegesund GA:2, Vaxholm Stegesund S:1, Vaxholm Stegesund S:2, Vaxholm Stegesund S:3, Vaxholm Stegesund S:4rnrnOfficialservitut GångvägrnrnOfficialservitut Gångväg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Hästholmens finaste klippudde i väster med sagolika solnedgångar och ett ljuvligt skådespel av passerande skärgårdsbåtar. Vy over Kodjupet och ut över Trälhavet mot farleden och alla Kryssningsfartygen.

Här bor man vackert på platån och med fina mjuka gräsytor blandat med ljung och vackra klipphällar. Rejäl brygganläggning för flera båtar med. Stort soldäck intill fin sandstrand för dom mindre barnen. Enklare sjöstuga och badtunna. Strax ovanför finns ytterligare ett utsiktsdäck för sommarluncher.

På tomten finns även ett växthus och ett mindre gästhus för gäster och barn.

Intill huvudbyggnaden i sydväst ligger pooldäcket med uppvärmd pool 8 x 4 m. Gott om plats för middagsgrupper till den vackra vyn. Här sitter man ute tills solen går ner kl 22. Strax nedanför huvudbyggnaden finns ytterligare ett bryggdäck för bad, båtar och kvällsmete. Fastigheten är även delägare 1/4-del i samfälligheten (S:2) strax norr om för ytterligare båtplats.

Skärgårdsvillan är väl omhändertagen med nyare falsat plåttak, renoverade fasader, nymålat och gott skick för sin höga ålder. Ett bekvämt och ombonat boende med god komfort för att vara i skärgården. Entrévåningen har ljuvliga sällskapsytor mot vattnet med glasveranda, vardagsrum och bibliotek. Fungerande öppen spis och kakelugn. Ett storslaget kök med vedspis, köksö, matsal i glasveranda och platsbyggda serveringsskåp. Kaklat duschrum med wc, tvättställ.

Trapphuset är magnifikt vackert.

Övervåningen erbjuder rymlig hall med plats för kontor eller sängplatser. Toalett med tvättställ. Tre rejäla sovrum varav masterbedroom är ut mot vattnet med glasveranda, duschavdelning och balkong. Kakelugnar.

Hela huset känns luftigt med mycket ljusinsläpp och högt i tak.

Till Hästholmen går Waxholmsbåt dagligen året om. Här ska man njuta av alla årstiderna. Båtplats och parkering har man mitt över på Resarö. Endast 5 minuter. Hästholmen hänger ihop med Stegesund och ön har stora fina promenad och löpstigar. Vaxholm stad ligger runt udden i söder och rakt utanför i nordost ligger hela Stockholms skärgård och väntar. Välkomna till ett sjönära läge utöver det vanliga.

Vikingsborgsvägen 48 - Hästholmen - Stegesund
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram