Vätö - Håknäs - Norrtälje

5 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Vätö Håknäs

Härligt familjeställe i vackra Håknäs på Vätö. Vackert sekelskifteshus samt ytterligare en stor byggnad inredd med två fullt utrustade lägenheter. Brygga och båthus vid stranden.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Norrhåknäsvägen 18 - Vätö
2 min
Med bilväg
162 m2
Tomtarea: 4007 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

HÅKNÄS 2:40 och 2:37

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Vätö

Område:

Vätö - Håknäs

Postnummer:

760 21

Tomtarea:

4007 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

162 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin och kakelugn

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Elpanna med vatten buren golvvärme

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

2 304 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 484 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

820 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

59 801 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 550 kr/år

Renhållning:

1 510 kr/år

Försäkring:

5 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

67 861 kr/år

Servitut:

fnr_010019037: Samfällighet Norrtälje HÅKNÄS S:8

Servitut:

fnr_010019038: Samfällighet Norrtälje HÅKNÄS S:9

Servitut:

fnr_010019039: Samfällighet Norrtälje HÅKNÄS S:10

Servitut:

fnr_010431134: Gemensamhetsanläggning Norrtälje HÅKNÄS GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Snickargården!

På Vätös södra del, i Håknäs, ligger denna unika fastighet som ursprungligen byggdes kring andra hälften av 1800-talet. Fin gårdsbild med vacker huvudbyggnad. Vägen ut hit går genom de vackraste av omgivningar. Hela tiden är vattnet närvarande. Sista biten ut till fastigheten går utmed Håknäsvägen och här är bykänslan påtaglig.Väl ute på den stora fastigheten om totalt 4 007 m² är det bara att njuta. Tomten sluttar svagt från huset och här blandas gräsmatta med uppvuxna träd och allsköns växter som syrener, jasmin och fruktträd. Alla byggnader ligger vackert samlade i en fin gårdsbild.

Huvudbyggnaden ligger med fin utsikt över tomten och vägen ner mot sjön. Sekelskifteshuset är charmigt och har en gång i tiden bebotts av snickare som verkat på gården. Huset är ett rymligt hus med plats för många och massor av charm. Totalt är det fem rum och kök fördelat på ca 160 m² och lämpar sig för såväl permanent- som fritidsboende. Från hallen når man husets kök som är välutrustat och med matplats. Här finns de bekvämligheter man behöver för ett avkopplande boende i skärgården. Klinker på golvet och en bra braskamin som ger skön värme när det blir lite svalare. I vardagsrummet och matsalen ligger ett vackert trägolv och rummen ligger i fil och hänger ihop på ett behagligt sätt. I vardagsrummet finns den vackra kakelugnen som förutom att den ger värme så är den en prydnad för rummet. Överallt är det gott om fönster vilket ger hela huset ett ljust intryck. På bottenvåningen finns också husets tvättstuga lokaliserad tillsammans med dusch och toalett. Allt kaklat och med klinker på golvet. Här finns även en direkt utgång till trädgården. En trappa upp finns det tre bra sovrum varav ett med balkong mot sjön och med en härlig braskamin. På övre plan finns även huset andra badrum med toalett. Allt ljust och fint och med laserade furugolv.

Strax ovanför ligger det det gamla snickeriet som idag är inrett med två lägenheter på vardera fyra rum och kök så det är gott om plats för den stora familjen och alla besökande gäster.  Vid gästhuset finns ett stort garage för bilen men troligare mer för alla sjöprylar som följer av det sjönära boendet.

Det finns dessutom två äldre gästhus med lite enklare standard.

Den stora tomten erbjuder avskildhet och det är gott om plats för avkoppling och lek. Försäljningen omfattar två fastigheter och den totala ytan uppgår som sagt till drygt 4 000 m². Nere vid sjön har man den egna bryggan och stranden i bästa söderläge. Ett gammalt båthus vilar vid sidan om och väntar på försiktig renovering. Ordentligt med plats för båtar och skön avkoppling vid sandstranden.

Med den egna båten kommer man snabbt ut i havsbandet och många omtyckta krogar finns på kort avstånd såsom Lidö och Fejan. Alldeles i närheten ligger också Norrgärdet Restaurang & Catering. Norrtälje med många butiker nås enkelt med egen båt. På kort promenadavstånd från fastigheten ligger också ett trevligt bad med sandstrand.

Vätö är sedan drygt tio år förbundet med fastlandet via en bro där tidigare en bilfärja gick. På ön finns en affär och vid denna numera även en restaurang. Den södra delen av Vätö gränsar till Norrtäljeviken och på andra sidan vattnet ligger Rådmansö. Från Vätö har man ungefär 20 minuters bilresa in till Norrtälje och därifrån ytterligare ca 45 minuter till Stockholm.

Varmt välkomna ut till detta underbara sjöställe med massor av charm!

Norrhåknäsvägen 18 - Vätö
Stockgolm