Västerläge och storslagen sjöutsikt på centrala Dalarö

Idylliskt beläget i pittoresk skärgårdsmiljö - endast 40 minuter från Stockholms City. Skärgårdsvilla anno 1897 med vidbyggt generationsboende som med lätthet kan integreras med huvudbyggnaden. Gästhus samt gårdslänga med bastu, tvättstuga och förråd. Högt, fritt och insynsskyddat beläget med vidsträckt sjöutsikt över Vadviken och gräns mot allmänning i tre väderstreck. Ljusa öppna ytor, eldstäder, spröjsade fönster och en stor altan mot sjösidan där man njuter av solens sista strålar. Härlig tomt med gräsytor, planteringar och en vacker naturtomtsdel.

Alla bilder

Centrala Dalarö - Haninge

Pris/bud
14 500 000 kr
Området

Dalarö - hjärtat i södra skärgården. Ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse i utkanterna. Fastigheten är idylliskt belägen vid Jungfruberget i utkanten av den centrala delen av samhället med promenadavstånd till butiker, bageri, lanthandel, restauranger m.m. Gångavstånd till Schweizerbadets fina långgrunda sandstränder, klippbad m.m. Möjlighet till båtplats strax nedanför.

W-båtstrafik t/fr Stockholm och ut till öarna i ytterskärgården, bl.a Ornö, Kymmendö, Utö m.fl.

Avstånd Stockholm - Dalarö 42 km. Pendeltåg från Sthlm-central till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid ca 1 timme. Direktbussar t.o.r Dalarö-Gullmarsplan ca 40 min under högtrafik.

Byggnader

Klassisk skärgårdsvilla med storslagen sjöutsikt och gångavstånd till bad och bykärnan. Huset har en ljus och öppen planlösning med ordentliga ljusinsläpp och äldre detaljer såsom fina trägolv, speglade dörrar och pärlspont. Generös sällskapsyta, flera bra sovrum och en glasveranda. En charmig byggnad som är renoverad och tillbyggd 2008-2010. Stor altan mot sjösidan som sammanbinder huvudbyggnaden med generationsdelen och gäststugan. Här har man en härlig sjöutsikt och vy över magiska solnedgångar.

Huvudbyggnad ca 130 kvm, 7 rum och kök:
Entréhall med gästtoalett och trappa till övervåningen. Mot sjösidan ligger det härliga sällskapsrummet med en gedigen murad öppen spis med gjutjärnsinsats, dubbeldörrar ut till en ljuvlig veranda under tak. Öppen planlösning mot matrumsdelen med utgång till den väl tilltagna altanen mot sjösidan. Det intilliggande köket har full maskinell utrustning, en fungerande vedspis och altandörr ut mot den trivsamma gårdsplanen.

Trappan till det övre planet leder upp till en hall. Där finns en klädkammare, balkong mot gårdssidan och ett helkaklat badrum med duschplats. Trivsamt allrum med fungerande Jøtul-kamin. Pardörrar ut till den inglasade verandan med en storslagen utsikt över sjö och land. Tre bra sovrum varav ett med egen balkong.

Generationsboende/tillbyggnadsdel ca 55 kvm, 2 rum och kök:
Entréhall med garderober. Helkaklat badrum med badkar. Kök och sällskapsrum i ett med tak upp till nock, täljstenskamin och fönstervägg med utgång till altanen mot sjösidan. Ett mindre sovrum/alkov med garderober.

Förberett för att integrera tillbyggnaden med huvudbyggnaden genom att öppna upp mellan tillbyggnadsdelens sällskapsrum och huvudbyggnadens matrumsdel.

Gästhus ca 20 kvm med ett sovrum med plats för dubbelsäng, tvättrum med wc samt ett allrum med utgång till altanen mot sjösidan.

I gårdslängan finns en vedeldad bastu, dusch och tvättstuga samt en förrådsdel. Jordkällare.

Friggebod/förrådsbod med indragen el.

Tomt

Fridfullt beläget som sista fastighet på återvändsgata, lummigt och helt insynsskyddad hörntomt med gräns mot Jungfruberget. Högt, fritt och soligt läge med en hänförande utsikt över Vadviken. En grusad gårdsplan som ramas in av bebyggelsen. Vacker naturtomtsdel med hällar, tallar och stenpartiväxter. Gräsyta med planteringar mot sjösidan. En grönskande oas sommartid med flera härliga uteplatser i olika väderstreck.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Torsvägen 41 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00