Västerläge med härlig sjöutsikt

Ett bekvämt sommar- och weekendnöje med bra förbindelse från stan ända fram till Gustavsviks brygga. Sol från morgon till kväll med härlig sjökontakt.

Alla bilder

Bergholmen - Baggensfjärden - Nacka

Pris/bud
4 800 000 kr

Välkommen till Bergholmen

Här finns den gamla fiskarstugan där fiskaren Magnus bodde i början av 1800-talet med charm så det räcker till. Ett bekvämt sommar- och weekendnöje med bra förbindelse från stan ända fram till Gustavsviks brygga. Det finns även möjlighet att överta båtplatsen i Gustavsviks båtklubb

Efter en trivsam och kort båtfärd från Gustavsviks båtklubb når man Bergholmen och tillhörande båtplats på ca 5 minuter. Bergholmen är ett skärgårdsparadis med gamla anor och stort kulturarv. Här är det bara att njuta i trädgården av lek och avkoppling.

Läget är mycket tilltalande med hus,nybyggt gästhus med en härlig vy mot vattnet, förvaringsbod och en charmig tomt med karg skärgårdsnatur. Ca 40 meter bort finns den tillhörande båtplatsen.
Här börjar skärgården med klart vatten och en himmel där molnen skingrar sig och solen lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll.

Väl framme vid bryggan möts man av den öppna gräsytan. Här kan vännerna utmanas i ett parti kubb. Känslan och vattenkontakten vid ankomst är slående och sjöutsikten ljuvlig.

Huvudbyggnaden om ca 47 m² plus loft, ligger skyddat från väder och vind med en härlig fokus på vattnet. Här finns en riktig solhylla till terrass som sträcker sig från huvudhuset till gästhuset där man blickar ut över fjärden. Väl inne i huset finns ett fullt utrustat, väl disponerat kök med kyl/frys, spis och micro, samt även en ny vedspis.

I anslutning till köket finns ett sovrum som enkelt kan göras om till ett sällskapsrum eller tvrum om så önskas. Vidare in möts man av sällskapsrummet och längre in finns utgången till verandan där man kan duka upp bordet för de dagar då vädret inte tillåter en middag på terrassen. Via verandan når du terrassen som sträcker sig runt hela huset där man njuter av de soliga dagarna. I sällskapsrummet finns även möjlighet att sätta in en kamin om så önskas.

Övre plan nås från verandan där det finns ett sovrum med plats för dubbelsäng. Det fanns en dörr innan som man enkelt kan öppna upp igen som går till altanen i söder.

Gästhuset ligger härligt placerat söder som huvudbyggnaden på höjden. Den stora terrassen binder ihop alla byggnader på ett snyggt sätt och man kan se vattnet från alla hörn.   

Här upplevs skärgårdslivet på första parkett. Känslan av att sitta på terrassen med ett glas i handen och blicka ut över solnedgångar är ren magi. Sovrummet är idag inrett med två sängar samt en sittgrupp.

Det vackra läget i kombination med bebyggelsen ger en ljuvlig känsla.
Förvaringsboden ligger öster om huvudbyggnaden och har idag ett torrdass samt goda förvaringsmöjligheter. Det finns även en Sjöstuga nere vid bryggan som ingår i samfälligheten och som idag används som förvaring av div båttillbehör av alla som är kopplade till samfälligheten.

Fastighetens läge i en mycket populär del av skärgården möjliggör utflykter med den egna båten till härliga badklippor och restauranger. Kanske till Artipelag, Restaurang Holmen eller varför inte hela vägen till Napoleonviken en lugn dag.

Idag finns det en grävd brunn men dess vatten är inte drickbart.
Man tar sig lätt till Gustavsvik från Slussen med buss, det tar ca 30 minuter vilket gör det lätt för vänner som kommer på besök

Varmt välkommen på visning!

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Bergholmen - Saltsjö-boo
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00