Värmdö - Telegrafholmen - Sandhamn | Sjönära

Värmdö – Telegrafholmen – Sandhamn

5 200 000 kr

Värmdö – Telegrafholmen – Sandhamn

Exklusivt boende i havsbandet nära sjölivets alla nöjen. Modernt och bekymmersfritt med båtplats. Huset ligger avskilt med sol hela dagen och kvällen.

Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Sandhamn Telegrafholmen 131 - Telegrafholmen - Sandhamn
1 min
Nås med båt
36.6 m2 + 26.9 m2

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

2 plan

Byggår

2015

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el + öppen spis

Uppvärmingskostnad

350 kr/år

Försäkringskostnader

100 kr/år

Total driftkostnad

6 450 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Vacker ytterskärstuga ritad av Thomas Sandell
Telegrafholmen är en unik skärgårdsby vid havsbandet intill Sandhamn, med 40 exklusiva ytterskärshus signerade den världsberömda arkitekten Thomas Sandell och uppförda år 2015. Nu finns en unik möjlighet att köpa ett av husen – med högt och soligt läge med vacker utsikt mot Sandhamn och Rödkobbsfjärden.

Här kan du njuta av solvarma klippor, segling och umgänge med familj och vänner. Du bor modernt, funktionellt och bekymmersfritt, med egen båtplats och tillgång till brygghus med gästrum och bastu. Sandhamn, med såväl naturupplevelser som nöjesliv, ligger nära till hands runt udden.

Du kommer till Telegrafholmen med Waxholmsbåt från Stavsnäs året runt. Cinderella trafikerar ön från Stockholm under sommarhalvåret. Dessutom kan du åka passbåten mellan Sandhamn och Telegrafholmen gratis. Du kan även resa med egen båt och förtöjer då vid föreningens brygga, mellan y-bommarna. Bostadsrättsföreningen disponerar dessutom över tre småbåtar som ligger i under den isfria delen av året och som du som boende kan använda för kortare turer till Sandhamn. Kanske är Telegrafholmen skärgårdens mest tillgängliga ö? Här kan du leva och njuta året runt, samtliga årstider.

Från båtplatsen eller Waxholmsbryggan är det en kort promenad till hus 31, som har vacker sjöutsikt mot Sandhamn och Korsholmen. Detta hus har sol hela dagen och längst kvällssol av alla 40 hus på ön. Ingång sker mot väster och utanför huset finns plats för cafébord och solstolar. Huset, med sina väldisponerade 63,5 m² golvyta i två plan, rymmer det mesta du behöver för en familj med flera barn.

Du låser upp med ett praktiskt kodlås och möts av en generös hall med golvvärme. Från hallen når du toaletten med wc, dusch, handfat, golvvärme samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare diskret dold bakom en dörr.

Gå vidare in i huset så möter du sällskapsrum, matplats och kök i öppen planlösning med kamin från Stuw och alla bekvämligheter du kan önska dig. Huset har genomgående golv av mattlackad ek och kalksten, som möter väggar av vitlaserad träspont – vackra naturmaterial som harmonierar väl med den karga ytterskärgårdsnaturen.

Skjutdörrar leder ut till terrassen med vy över Rödkobbsfjärden. På terrassen finns rum för såväl grill som matgrupp och solstolar. På framsidan finns både markis och infravärme så att du kan njuta i alla väder.

Köket från Kvänum har bland annat kyl och frys, diskmaskin, spishäll, ugn och mikro. Alla maskiner är från Miele och bänkskivorna är i kalksten. Här finns plats för matbord med minst sex stolar samt en soffgrupp. De stora fönstren med skjutdörrar bjuder in ljuset och naturen.

På nedervåningen finns dessutom ett sovrum med egen utgång till terrassen. Övervåningen består av ett sällskapsrum eller tv-rum och samt större sovrum med plats för dubbelsäng. Sällskapsrummet/tv-rummet kan också disponeras som sovrum.

Har du större sällskap på besök så finns det gästrum och bastu i det nybyggda brygghuset. Den nya gästhamnen öppnar sommaren 2017 och ligger nedanför brygghuset.

Hamnen skyddas av vågbrytare ut mot Rödkobbsfjärden vilket ger lugnt vatten för föreningens gemensamma brygga. Ska du ta dig över till Sandhamn för att handla eller äta så kan du använda föreningens båtar som bokas av den som är först till kvarn. Det finns även kajaker till utlåning.

Upplåtelseformen är bostadsrätt och andelstalen är 2,50000 %
Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

Läs mer om Telegrafholmen på www.telegrafholmen.se

Avgiften till bostadsrättsföreningen är 1 300 kr/månad. VA och sophämtning ingår. Utöver den summan tillkommer uppvärmning, försäkring och hushållsel på cirka 6 500 kr/år.

Varmt välkommen till ett exklusivt boende vid havsbandet!

Sandhamn Telegrafholmen 131 - Telegrafholmen - Sandhamn
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram