Värmdö - Stor-Krån - Saxarfjärden | Sjönära
Så här blir det på sommaren

Så här blir det på sommaren

Äldre sommarbild

Äldre sommarbild

Klippor och strand

Klippor och strand

Bryggdäck för grillmiddagar

Bryggdäck för grillmiddagar

Klippa och strand med brygga

Klippa och strand med brygga

Nypanelad sjöstuga

Nypanelad sjöstuga

Äldre sommarbild

Äldre sommarbild

Nypanelad, och isolerad,

Nypanelad, och isolerad,

Extra utedass

Extra utedass

Kvällssol är det bästa

Kvällssol är det bästa

Badstege

Badstege

Sett från köket

Sett från köket

Här springer man ut från bastun

Här springer man ut från bastun

Bastu

Bastu

Dusch i sjöstuga

Dusch i sjöstuga

Husplatå

Husplatå

Kök

Kök

Veranda med matplats

Veranda med matplats

Entré med klädskåp

Entré med klädskåp

Allrum mot kök med eldstad

Allrum mot kök med eldstad

Allrum mot större sovrum

Allrum mot större sovrum

Sovrum

Sovrum

Toa/tvätt innan läggning

Toa/tvätt innan läggning

Barnens sovrum

Barnens sovrum

Gästhus

Gästhus

Altan gästhus

Altan gästhus

Utsikt genom räcke på altanen

Utsikt genom räcke på altanen

Kök med kyl och bänkplattor

Kök med kyl och bänkplattor

Liten matplats i kök

Liten matplats i kök

Allrum

Allrum

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Värmdö – Stor-Krån – Saxarfjärden

4 950 000 kr

Värmdö – Stor-Krån – Saxarfjärden

Ljuvliga solnedgångar över Saxarfjärden, sjöutsikt i 180 grader, bra brygga, klippor, sandstrand, bastu och gästhus. En sommarpärla med Waxholmsbåt.

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Stor-Krån 124 - Stor-Krån - Saxarfjärden
0 min
Nås med båt
48 m2
4500 m2

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1 plan

Byggår

1939

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Källargrund/krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpapp

Fönster

2-glasfönster, 1-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstad

Typkod

221, Småhusenhet, fritidsbostad

Taxeringsvärde

1 226 000 kr (fastställt avs år 2012)

Uppvärmingskostnad

6 000 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 500 kr/år

Renhållningsavgift

1 800 kr/år

Försäkringskostnader

1 047 kr/år

Total driftkostnad

14 097 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 1 652 000 kr

Servitut

Avkomsträtt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Officialservitut Väg Utrymme

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Egen äkta sjötomt med underbar strandlinje bestående av klippor och barnvänlig strand. Här har man ljuvliga solnedgångar på sommaren och en storslagen vy över Saxarfjärden. Till Stor-Krån går det Waxholmsbåt året om vilket gör det bekvämt och mycket tillgängligt. Tomten är en fin ängs- och skogsbacke mjukt sluttande mot stranden med klippor och sand/stenstrand. Plan platå där huvudbygganden är placerad med altandäck som smiter över i gröna ytor. Här blandas hällar med blommor, ljung, buskar och träd och avslutas med det egna vattenområdet om 1 390 m². Stor-Krån ligger i Värmdö kommun på gränsen mot Österåkers kommun och med skärgårdsstaden Vaxholm som närmaste centralort. Vill man pendla på sommaren in till arbetet i stan går även det bra.

Livet och dagarna på Stor-Krån blir roliga och varierade om så önskas. En morgonpaddling med kajaken runt Saxaröarna på blankt vatten. Vid 10-tiden kommer första Waxholmsbåten med morgontidningen. En lunchtur är uppskattat till Linanäs med snurrbåten. Där kan även middagen inhandlas och barnen få en glasstrut. Den årliga sommarmiddagen på Grinda Wärdshus med kompisarna och minglet på bakfickan till liveband. Handlingsturen till Vaxholm för att uppleva folkvimmel. Skönast är ändå att återvända till sin lugna egna oas på Stor-Krån. Grillmiddagarna i kvällssolen som avrundas med att lägga nät utanför bryggan och ett bastubad med en tillhörande kall öl är få förunnat.

Sjöstugan, bryggan och bryggdäcket är fastighetens framsida. Det är även djupt nog för segelbåtar från boj in till bryggan. En fin plats där sjöstugan används för dusch och bastu. Här finns även en separat sjöbodsdel för alla sjöleksaker, vatten och el finns här. Huset är tilläggsisolerat och nypanelat med grundfärg. Vyn bort mot Furusundsleden med alla kryssningsfartyg är trivsam. På kvällar och nätter lyser de upp fjärden på behagligt avstånd.

Nybyggda trappor mellan stranddelen och huvudbygganden. Viloplan med ljugarbänk i kvällssolen.

Huvudbyggnaden är trivsamt inredd precis som ett sommarhus ska vara. Altan i vinkel med generös plats för midsommarlunchen. Nymålat i falu rödfärg och vita knutar, grönmålade spröjs och källarluckor. Huset välkomnar med inbyggd veranda där man har husets matplats och en fin vy genom alla fönster. Här bjuder man gärna in till kräftskivan. Köket är vänt mot sjön och man diskar gärna eftersom man får vyn över båtarna. Här finns kyl/frys, ugn med häll och ljus skåpsinredning. Vardagsrummet har braskamin och är halvöppet mot det större sovrummet. Intill ligger en ljus och fräsch toa av modell Separett samt tvättrum och tvättställ. Barnens sovrum inrymmer faktiskt två fristående sängar i varsin ände. Under husets sjösida finns ett litet källarutrymme. Huset är enkelt men charmigt renoverat och ombonat. Trevnadsvärdet är högt, precis som det ska vara.

Mitt emot huvudbyggnanden finns en enkel förrådslänga samt ett extra utedass. På vägen upp mot gästhuset passerar man den borrade brunnen.

Gästhuset ligger på tomtens högsta punkt med utsikt ner över ägorna. Huset har en liten altan och inrymmer kök, allrum och ett mindre sovrum. Köket är fint inrett med skåpsinredning, vask och bänkskiva. Här finns även plats för två att äta frukost. Allrummet inrymmer både sängar och soffgrupp. Det mindre sovrummet är mer som en kabyss och skulle behöva lite kärlek. Även detta hus är enkelt men fyller sin funktion. Här bor gästerna eller tonåringarna på behörigt avstånd och klarar sig själva tills det är dags att umgås igen vid stranden.

Bakom gästhuset börjar allmänningen på ön och här ligger midsommarängen där man gemensamt firar, både stora och små. Aftonen avslutas med dans på ångbåtsbryggan endast 150 meter bort. Det går även bra att promenera bort till Lill-Krån som hänger ihop via en bro. Här finns även helikopterplatta vid sjukdomsfall. Soporna lämnar man vid ångbåtsbryggan intill vänthuset och hit forslar man även grovsoporna som hämtas med vägfärja.

Ring gärna om ni vill veta mer om livet på en skärgårdsö i Saxarfjärden. Välkomna.

Stor-Krån 124 - Stor-Krån - Saxarfjärden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram