Värmdö - Saxarfjärden | Sjönära
Bara knuffa i

Bara knuffa i

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Väldigt fin strandplats

Väldigt fin strandplats

Vy i väster

Vy i väster

Sjöstuga

Sjöstuga

Utsikt sjöstuga

Utsikt sjöstuga

Flaggstångsfäste på udden

Flaggstångsfäste på udden

Sovstuga

Sovstuga

Storskär angör ön

Storskär angör ön

Sjöstuga

Sjöstuga

Waxholmsbåtsbryggan

Waxholmsbåtsbryggan

Värmdö – Saxarfjärden

5 000 000 kr

Värmdö – Saxarfjärden

Egen udde i sydväst med klippor och en magiskt utsikt över hela fjärden. Sjöstuga och huvudbyggand i renoveringsskick - men oj vilken potential.

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Värmdö Lill-Krån 203 - Saxarfjärden
0 min
Nås med båt
80 m2
6341 m2

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1968

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

träpanel

Takbeklädnad

Plåttak

Fönster

2-3 glas

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Gemensam handpump för dricksvatten, godkänt BDT-avlopp.

Uppvärmning

Luftvärmepump, element.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 249 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

14 080 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 500 kr/år

Renhållningsavgift

2 000 kr/år

Försäkringskostnader

2 500 kr/år

Total driftkostnad

20 080 kr/år

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 82 000 kr

Servitut

Avkomsträtt, Nyttjanderätt Plats För Ledfyr Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Landskrona Annelöv GA:11 Officialservitut Väg och Allmänna Platser

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Äkta sjötomt i uddform om 3,300 kvm land och 1,800 kvm vattenområde. Här är det väldigt soligt och utsikten över hela Saxarfjärden är oslagbar. Skådespelet av segelbåtar och kryssningsfartyg på behörigt avstånd blir aldrig tråkigt.

Huvudbyggnaden är tillbyggd till ca 80 kvm. En stor öppen träinredd yta som går att disponera lite som man vill. Idag finns ett sovrum. Går enkelt att göra tre sovrum. Ett enkelt öppet kök. Utgång till både baksida och framsida. Ett duschrum med tvättställ, duschkabin och miljötoa. Huset har braskamin och luftvärmepump.

Gästhuset är tomtens äldsta hus och fungerar som sovstuga med två våningssängar. En enkel förrådsbyggand finns på tomten.

Sjöstugan är planerat med ett öppet förrum/veranda, en elbastu och ett gäst/sovrum eller sjöbodsdel. Huset står på en fin plats.

Vatten pumpar man upp från sjön för att ha rinnande i huset. Dricksvatten går man och hämtar i öns borrade brunn med handpump.

Tomten är en ljuvlig udde med häftiga klippor ut mot Saxarfjärden. Sol från morgon till kväll. Enkla bryggfundament och uppdragningsanordningar för båtarna. Strandplatsen nedanför sjöstugan är mycket fin. Tidigare bygglov finns för större brygga.

Fastigheten ligger utom planlagt område dvs det finns inte någon detaljplan med bestämda regler. Man får ansöka om bygglov i varje enskilt fall. Strandskyddsdispens krävs för många om, ny och tillbyggnader.

Lill Krån hänger ihop med Stor Krån via gångbron och via den kommer man till Ångbåtsbryggan. På Lill Krån vid bron finns helikopterplatta vid sjukdomsfall. Vid ångbåtsbryggan finns vänthus och sophantering, här lämnas även glas för återvinning. Öarna firar gemensamt midsommar för stora och små. Brukar avslutas med styrdans på ångbåtsbryggan till solnedgången.

Vid ca 10 tiden kommer första Waxholmsbåten med morgontidningen. Fina dagar tar man gärna en tur till Linanäs, för att handla eller gå på någon av krogarna. Den årliga sommarmiddagen på Grinda Värdshus med kompisarna och minglet på framfickan till liveband är en höjdare, endast 10 min bort. Mysiga Gällnö Bar är en höjdare att besöka. Handlingsturen till Vaxholm för att uppleva folkvimmel. Ingmarsö, Nässlingen och Svartsö nås inom en halvtimma med krogar och affärer och under timman är man i Sandhamn. Skönast är ändå att återvända till sin udde på Lill Krån.

Välkomna till Saxarfjärden.

Värmdö Lill-Krån 203 - Saxarfjärden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram