Värmdö - Sandhamn - byn | Sjönära
Magisk solnedgång över Sandhamn

Magisk solnedgång över Sandhamn

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Värmdö – Sandhamn – byn

9 500 000 kr

Värmdö – Sandhamn – byn

Villa Maria är byggt på 30-talet och disponeras på två plan plus källare med plats för den stora familjen. Huset ligger i ett fritt läge vid Kvarnberget nära hamnen, krogarna och bagaren, men på tillräckligt avstånd för att slippa stöket. Morgondopp finns på 1 min barfotagångsavstånd. Fläskbergets strand ligger några minuter bort. Här kan du njuta av det bästa Sandhamn har att erbjuda.

Ansvarig mäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
072-858 37 41
Mäklare Theo Dietz
070-744 44 43
Sandhamn 176 - Sandhamn - byn
1min
Nås med båt
106 m2 + 70 m2
208 m2
Visning 3 / 6 söndag
Ring för tid samt bokning med båt

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

2-plan med källare

Byggår

1930

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Källargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Papp

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde

3 330 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

7 766 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

7 251 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

636 kr/år

Försäkringskostnader

4 000 kr/år

Total driftkostnad

20 653 kr/år

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 47 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Eknö GA:3

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (2014-11-27)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ypperligt läge ute i havsbandet med ett av de attraktivaste lägena på ön. För ett kvalitativt boende året runt eller som sommarnöje.

Villa Maria byggdes 1930 och erbjuder gott om plats för hela familjen. Det finns möjlighet att hyra ut en del i tvåplansvillan eller källarvåningen. Villan är en av de större byggnaderna i den här delen av skärgårdsbyn.

Läget ute på Kvarnberget tillhör utan tvekan ett av de mest efterfrågade här ute på Sandhamn, eftersom det ligger avskilt i ett lugnt område (utanför stökgränsen), men samtidigt väldigt nära öns alla begivenheter. I området finns verkligen allt den sanne skärgårdsälskaren kan önska sig; härliga sanddyner, kala klippor med utsikt över inloppet och kristallklart vatten. Här har du nära till Värdshuset, Dykarbaren och bagaren men på tillräckligt avstånd för att slippa stöket. Morgondopp finns på kort barfota gångavstånd och Fläskbergets strand ligger endast några minuter bort.

Villans entréplan består av en glasveranda som idag används som hall, modernt kök som renoverats 2009, toalett, vardagsrum med plats för stor soffgrupp, samt ett stort sovrum.

Övervåningen, som har samma planlösning som entréplanet, når man från glasverandan. Det finns två kök i villan eftersom den använts som två lägenheter, det ena kan man enkelt bygga om till ett sovrum eller badrum om så önskas.

Övre plan går i äldre stil och där finns en utgång till en rymlig altan, där upplevs soluppgången med utsikt över hela byn. Här är det i princip sjöutsikt från alla rum och från sällskapsrummet kan man kvällstid blicka ut över Rödkobbsfjärden och se skenet från någon av fyrarna samtidigt som man avnjuter en härlig middag.

Källarvåningen nås från glasverandan och har även en egen ingång från husets södra del. Här finns förrådsutrymmen, dusch, tvättstuga och toalett samt en stor gillestuga med 8-10 sängplatser som genom åren har härbärgerat många seglare, bland annat Kung Haralds V besättning.

En vacker syrénhäck skärmar naturligt av och ramar in trädgården till en trevlig liten oas. Här är läget perfekt för att placera solstolen och njuta av den värmande solen här ute i ytterskärgården. Här grillar man med vänner och bekanta när sommaren är som bäst.

Detta hus användes i filmen ”Himlen är oskyldigt blå” som handlar om Sandhamn på 1970-talet.

På Sandhamn finns flera härliga stränder och badklippor. Njut av morgonsolen med ett morgondopp från klipporna vid Dansberget eller gör en utflykt till den mest kända sandstranden – Trouville – på andra sidan Sandhamn, väl värt ett besök.

Sandhamn ligger nära inpå havsbandet och känslan av öppet hav, saltvatten och mycket sol är fantastisk på denna plats. Ofta är vädret betydligt bättre här ute, solen skiner och molnen skingrar sig. På ön finns tennisbanor och för barnen finns simskola, seglarskolor och minigolfbana.

Till Sandhamn tar man sig med egen båt alternativt reguljär båtförbindelse året om, antingen från Stavsnäs eller inne från Strandvägen. Här vistas man året om.

Varmt välkommen på visning med chans att dröm blir verklighet!

Sandhamn 176 - Sandhamn - byn
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram