Värmdö - Lilla Betsön - Sjötomt | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Värmdö – Lilla Betsön – Sjötomt

7 900 000 kr

Värmdö – Lilla Betsön – Sjötomt

Två intilliggande sjötomter med fridfullt och skyddat läge. Hamn, brygga, sjöstuga på klippudde med charmfullt hus. W-båt året om.

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Värmdö Lilla Betsö 132 - Lilla Betsön - Sjötomt
0 min
Nås med båt
46 m2 + 15 m2
6005 m2

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1955

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Krypgrund/plint

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, enkelt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 338 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 1 600 kr

Servitut

Avtalsservitut Gångstig

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Väster-Skägga GA:4rnrnAvtalsservitut GångstigrnrnAvtalsservitut Gångstig(11 st); Avtalsservitut Villa; Officialservitut Gångstig

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Med skyddat läge och en ljuvlig kvällssol sommartid ligger denna udde bestående av två sjötomter. Vacker klippa, sandsstrand, brygga och kajanläggning. Här finns gästhus sjöstuga, förråd och jordkällare.

Tomterna hänger ihop som en enhet. Väster-Skägga 1:105 är 3.325 kvm och här är bostadshusen och Väster-Skägga 1:72 är 2.677 kvm med kajanläggning och sjöstuga. Vattenområde utanför strandkanten tillhör även tomterna. Detaljplan saknas och utomplansbestämmelser gäller för bebyggelse och strandskydd.

Lilla Betsön ligger mellan Lindalssundet occh Saxarfjärden i skydd från farleder och svallvågor. Här är vattnen skyddade för barnens vattenlekar och båtarna ligger tryggt vid brygga och kaj. Bra djup för segelbåtar runt udden. Endast en granne åt sydost och läget känns ogenerat.

Huvudbyggnaden med altan är väl underhållen och fint inredd. Den välkomnar med rymlig hall och duschrum med miljötoa och tvättställ. Ett genomgångskök med vedspis, kyl/frys, diskbänk och elspis med ugn. Ett mysingt sovrum med fin sjöutsikt. Vardagsrum och matsal i ett med utgång till altanen. Många fönster med fin utsikt och man myser gärna framför den öppna spisen dom sena höstkvällarna.

Gäststugan ca 15 kvm är nybyggt i mycket fint skick – ett stort rum med plats för dubbelsäng och skrivbordshörna.

Waxholmsbåten går till ön hela året runt och det tar endast 5 minuter att gå till fastigheten från ångbåtsbryggan. Bussförbindelser på fastlandet finns både från Lillsved och Vaxholm.

Lilla Betsö har nära till många sköna platser i vår vackra skärgård. Enkelt tar man sig över till vår sommarstad, Vaxholm. Här finns ett stort utbud av diverse shopping och restauranger. Vaxholm är också en stor knutpunkt när det gäller sjötrafik. Härifrån kan man enkelt ta sig ut bland skärgårdens öar med reguljär Waxholmsbåt. Sandön är en populär badö som ligger nära och man tar sig dit med egen båt. Grinda med diverse sevärdheter, aktivitetsmöjligheter och den välkända restaurangen med ”bakfickan” i strandkant.
Mycket mer finns på nära håll och utanför ligger hela vår fantastiska skärgård.

Hela detta ställe genomsyras av ordning, reda och kvalitet i en underbar del av Mellanskärgården. Välkommen till Lilla Betsö.

Värmdö Lilla Betsö 132 - Lilla Betsön - Sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram