Värmdö - Koviksudde | Sjönära
Waxholmsbrygga

Waxholmsbrygga

Området

Området

Området

Området

Värmdö – Koviksudde

11 700 000 kr

Värmdö – Koviksudde

KOMMANDE FÖRSÄLJNING
Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Torstigen 5 - Koviksudde
0 min
Med bilväg
100 m²
1760 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

2 plan i souterräng

Byggår

1956

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Suterrängkällare/ Krypgrund

Bjälklag

Trä/ Betong

Fasad

Träpanel/ Puts

Takbeklädnad

Sadeltak - Plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Bergvärmepump fördelat i radiatorer och golvvärmeslingor plus eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 970 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

6 363 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

8 125 kr/år

Sotningsavgift

200 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

200 kr/år

Vägavg/snö

3 618 kr/år

Renhållningsavgift

2 208 kr/år

Försäkringskostnader

4 312 kr/år

Total driftkostnad

25 026 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmningskostnader

Servitut

Avtalsservitut Villa Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Stora Kovik GA:1rnrnAvtalsservitut Villa Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1943-12-03)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Förstklassigt boende med frontläge och magnifik sjöutsikt med kvällssol. Välkomna till Torsstigen och ett toppenläge i Koviksudds härligt lantliga miljö endast cirka 30 minuters restid med bil från city. Vill man inte ta bilen in till stan så ligger Koviksudds brygga med reguljärtrafik på kort promenadavstånd från fastigheten och området bjuder på ett flertal gemensamhetsområden så som sandstrandsbad och solklippor, bastu, klubbhus och festplats med traditionellt midsommarfirande och dansbana.

Läget med utsikten bjuder på ett enastående skådespel året om med nya föreställningar varje dag där väder och årstid sätter scenografin och kvällssolen över vattnet färgar himlen röd. Upplev allt genom stora panoramafönster, från det stora trädäcket eller den vackert terrasserade tomtens flertal uteplatser. Morgondoppet vid bryggan och avkoppling i jacuzzin under stjärnklar himmel blir ett naturligt inslag i vardagen när man bor så här, precis som båtturen ut till någon av skärgårdskrogarna eller favoritviken.

Bilen parkeras i en ficka med plats för två bilar ovan fastigheten, här kommer man inte längre då vägen är en återvändsgata. Genom grinden öppnar sig en idyllisk välordnad sjötomt om 2 140 m² med eget vattenområde och terrasserad uppvuxen trädgårdstomt. Tomten sluttar mot sjösidan via plana platåer ner mot stranden med klippor och egen brygga.

Soutterrängvillan om ca 110 m² golvyta i två plan med fyra rum och kök är smakfullt inredd och ger ett bekvämt boende med ljus inredning och vackra trägolv. Entré till hall med eldstad och utrymme för förvaring. Direkt till vänster har man sovrum/gästrum med plats för större säng och bra förvaring i hel garderobsvägg. Vidare till vänster hittar vi köket och till höger om trappan till nedre plan ligger sällskapsrummet.

Köket håller gott om utrymmen för förvaring bakom skåpsluckor och i lådor och är utrustat med kyl och frys, ugn/spishäll och diskmaskin. Matplats mot burspråk med fin utsikt och utgång till möblerbart trädäck.

Sällskapsrummet bjuder på härlig rymd med öppet till nock i tak och magisk utsikt genom generösa fönsterytor och terrassens helglasade dörrar. Här finns även en mysig eldstad och en inbyggd garderob.

På nedre plan, som även nås utifrån, inryms det större sovrummet med garderobsvägg och direkt access till det helkaklade och klinkade badrummet med både dusch och bubbelbadkar.

Vägg i vägg med sovrummet finns en separat toalett, och därefter ett utrymme som i dagsläget används som kontor men som kan disponeras som ytterligare ett sovrum. Innanför rummet finns ett tvättrum.

På tomten finns även en förrådsbyggnad om ca 12.5 m²

Koviksudde har ett attraktivt läge i lugn lantlig miljö endast cirka 20 minuter från Södermalm, cirka två mil. Busshållplats finns i Skeviksstrand cirka två kilometer från fastigheten och buss 423 till Slussen tar cirka 30 minuter. Koviksudds brygga ligger med kort promenadavstånd från fastigheten med båtförbindelse via Nacka Strand till Stockholm. Gustavsbergs centrum ligger cirka fem kilometer från fastigheten och båtvägen är det även nära till Vaxholms utbud av butiker och restauranger. Närmsta golfklubb, Nacka Golfklubb, finns på cirka tre kilometers avstånd.

Planarbete pågår för anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Nytt planförslag medger utökade byggrätter:

Huvudbyggnad 160 m² i ett plan.
Huvudbyggnad om två plan totalt 220 m², 110 m² i varje våningsplan.
Komplementbyggnader med en sammanlagd byggnadsarea av 50 m².
Attefallsbyggnad kan uppföras på prickad mark i nära anslutning till huvudbyggnaden, inom 25 meter.
Strandskyddet är upphävt på kvartersmark.

Torstigen 5 - Koviksudde
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram