Välkommen till "Lilla Skansen"

En charmig fastighet med plats för många gäster eller den stora familjen. Plan och barnvänlig tomt med huvudbyggnad i två plan, två gästhus, bastu, snickarbod och lekstuga. Ca två min bort finns båtplats, sandstrand för de yngre barnen och klippor och hopptorn för de äldre. En magisk plats för att samla familjen med bilväg hela vägen fram.

Lilla Skansen
Hopptorn
Alla bilder

Västra Älvsala - Värmdö

Pris/bud
5 975 000 kr

Välkommen till mysiga Älvsala nära Bullandö Marina. Här kommer man långt ut i skärgården med bil vilket gör det tillgängligt året om. Njut av ett semesterparadis med många sängplatser och närhet till bad- och båtplats. Nuvarande ägare har möblerat med totalt 12 sovplatser uppdelat på tre separata hus, alla med egna badrum. Perfekt för många gäster eller som ett generationsboende. 

Västra Älvsala bjuder på ett härligt läge med närhet till en mängd idylliska smultronställen såsom hav, natur och motionsstråk. Även närheten till Stockholm, ca 40 minuter med bil, har bidragit till områdets popularitet. Direktbuss från Slussen stannar 400 m bort. Från huset har man bekvämt promenadavstånd till en av Värmdös finaste badplatser med hopptorn, klippor, sandstrand och gräsytor. På den vackert belägna allmänningen finns även en bastu att tillgå för medlemmar i Västra Älvsala Tomtägareförening. Tomtägare har rätt till båtplats i mån av plats och i dagsläget finns lediga platser. Här nere anordnas det traditionella midsommarfirandet med dans runt stången och lekar för barnen. Vill man ha lite mer puls besöker man Bullandö Marina där krog finns, det brukar vara väldigt populärt sommartid. Här finns även Bullandö glassfabrik samt en liten matbutik. Om man har stor segelbåt brukar det vara uppskattat att ha båtplats i marinan då man snabbt kommer ut i den vackra ytterskärgården. 

Stora huset har en härlig social planlösning med ett fullutrustat modernt barkök och vid soffgruppen finns braskamin som värmer under årets kallare kvällar. På nedre plan finns kök, vardagsrum med matplats, ett stort sovrum och ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch och wc. På övre plan finns två sovrum samt ett allrum. Från uteplatsen precis utanför köket har man god uppsikt över den plana tomten och man kan följa barnens lekar medan grillningen är igång. 

Det övre gästhuset har eget badrum och plats för flertalet sängar. Även en egen liten uteplats finns här för att kunna rå sig själv. 

Det nedre gästhuset har ett modernt badrum med dusch, tvättpelare, bastu och wc. Ett litet pentry finns bredvid den äldre vedspisen och rummet rymmer dubbelsäng invid den öppna spisen (denna behöver provtryckas). Gästhuset är hopbyggt med lekrummet / ateljén som är fastighetens äldsta hus. Detta fantastiska rum går att nyttja på olika sätt, allt efter behov. Utanför finns en stor altan med plats för både solstolar och matbord. 

Den lilla lekstugan och klätterställningen finns strax intill och det finns gått om plats för studsmatta eller fotbollsmål. På fastigheten finns även den obligatoriska snickarboden. Området är detaljplanerat och avloppet enskilt. 

Stockholms vackraste skärgård ligger precis utanför bryggan. På bara 10 minuter når du både Strömma krog och Djurönäset med båt. Eller varför inte en sol- och baddag i ytterskärgården - på ca 30 minuter kommer du till pärlorna Sandhamn, Möja och Nämdö. Stanna till och njut en middag på Sandhamns Värdshus för att därefter glida hem över Kanholmsfjärden i solnedgången. På Värmdö bor man bekvämt med många butiker, mataffärer och restauranger även på fasta land. Närmaste matbutik finns i Hemmesta, ca 10 min bort och i Mölnvik finns ett större utbud av butiker, systembolag, bygghandel mm. Siggesta gård är ett populärt utflyktsmål med loppis, restaurang, minigolf mm och även Delselius restaurang och bageri i Stavsnäs är väl värt ett besök. 

Välkommen på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88
Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Gamla Skolvägen 3 - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00