Väddö Bagghus

Gamla färjvaktarbostället vid Väddö kanal. Färjvaktabostad om ca 110 m² fördela på 5 rum och kök. Stort gästhus. Massor med charm och spännande historia.

Huset och kanalen
Huset
Huset vid entrén
Alla bilder

Bagghus Väddö - Norrtälje

Pris/bud
5 900 000 kr

Vid Väddö kanal ligger Bagghus och den gamla färjvaktarbostaden. Här bodde färjvaktaren på den tid då man drog färja med handkraft över kanalen från Bagghus till Väddö. Det nuvarande huset uppfördes av Sjöfartsverket 1902 som bostad åt färjvaktaren men platsen har sedan tidigare varit bebyggd och så tidigt som 1600-tal var här krog. 1939 byggs Bagghusbron och färjvaktartraditionen läggs ner men huset finns kvar och ligger vackert placerat alldeles intill kanalen och skådespelet av passerande båtar.

Det stora huset fungerar utmärkt att njuta av året om. Huset har en charmig planlösning och blir tillsammans med det stora gästhuset ett bra hus för permanent- eller fritidsboende. Vid entrén möts man av verandan under tak som är en ljuvlig plats precis intill kanalen. Väl inne i huset kommer man in i hallen som i bortre änden har direkt utgång till terrassen utanför och intill ligger husets vardagsrum med utsikt över kanalen. Det är ett vackert rum med fungerande kakelugn i hörnet och vackra ursprungliga furugolv. I vardagsrummets förlängning ligger matsalen som även denna har en vacker kakelugn i hörnet och samma fina furugolv. Däremellan ligger husets toalett och dusch. Husets kök är rymligt med utrymme för matplats. Köket är modernt med alla bekvämligheter men ändå med gamla detaljer som minner om svunna tider såsom vedspis med bakugn med vacker spiskåpa. Även här är kanalen ständigt närvarande genom köksfönstret.

På övre plan finns ett större sovrum med snedtak samt två mindre sovrum med massor av charm. Här ligger ett fint trägolv med golvvärme och de vackra fönsterna och skorstensstocken som kommer upp från undervåningen är en rolig detalj.

På tomten finns, som tidigare nämnts, även ett gästhus om ca 45 m² och sammanbyggt med detta ligger förrådet och verkstaden. Gästhuset har två bra rum för övernattande gäster och här finns även badrum med dusch och toalett samt tvättpelare. Utanför gästhuset ligger en fin altan mot kanalen och lite längre ner på tomten finns en bra friggebod som används som trädgårdsförråd.

Utanför fastigheten vid infarten ligger en större jordkällare som ny ägare kan få dispositionsrätt till och intill ligger en båtramp för sjösättning av båten.

Huset värms med el och en luftvärmepump. Vattnet är egen borrad brunn och avloppet en trekammarbrunn med infiltration. Huset har fortfarande kvar de ursprungliga vackra englasfönster med löstagbara innanfönster.

Många i området uppskattar Älmsta med ett stort utbud av affärer och krogar. Cirka tjugo minuters bilfärd mot norr ligger Grisslehamn, ett av Roslagens mest genuina samhällen. Utöver det fina Hotell Havsbaden är det många som uppskattar en trevlig tur till Åland med Eckerö-linjen eller bara ett besök på någon av restaurangerna eller fiskhandlarna i hamnen.

Till Väddö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Väddö ligger norr om Norrtälje, som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om.

Välkomna till färjvaktarbostället vid Bagghus!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Stora Bagghusvägen 291 - Väddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00