Vackra Fåglarö

På denna härliga ö ligger detta paradis härligt inbäddat med vy mot vatten. Annebergshus om ca 60m² . Gästhus ca 35m² , bastu samt friggebod. Båtplats på gemensam brygga på ön. Bil och båtplats ingår i Skeppsdal.Goda möjligheter till utbyggnad enligt detaljplan.

Alla bilder

Fåglarö - Österåker

Pris/bud
3 250 000 kr

Fåglarö är en mycket populär ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv. Ön med cirka ca 150 fastigheter har sommartid dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm via Vaxholm. Även under höst, vår och vinter går reguljära turer till ön. Vill man inte utnyttja den kollektiva trafiken kan man ta den egna båten från Skeppsdal på fastlandet. Både bil och båtplats i Skeppsdal medföljer fastigheten.

 När man kommer sjövägen till fastigheten Fåglarö 1:23 på öns östra sida lägger man till vid den egna båtplatsen vid bryggan som delas med de närmaste grannarna. Det finns 2 båtplatser både till en daycruiser och till en mindre jolle eller roddbåt. Man går över stenhäll och en liten bit vidare in på ön och upp mot fastigheten. 

 Tomten om 3 270 m² ligger alldeles vid öns huvudstig och har utsikt mot vattnet. Fåglarö denna underbara skärgårdsö mitt i hjärtat av vår innerskärgård.

 Huset om ca 60 m² är ett Annebergs hus och byggdes i början på 80-talet och är ett klassiskt fritidsboende med bra standard. Farstubron välkomnar oss in. En öppen planlösning med en sällskaps del och matplats samt en härlig kamin som sprider sin härliga värme kyliga dagar. Ett fullt utrustat kök och 3 sovrum finns också till förfogande. Badrum med dusch. Fiber finns indraget. Vatten kommer från det kommunala sommarvattnet.

 På tomten finns även ett gästhus om ca 35 m² i detta härliga hus trivs gästerna alldeles ypperligt. Kök samt gott om sovplats. Allt lika charmigt. En sov bod om ca 8 kvm med praktiskt förråd på baksidan. Bastun ligger högt med ett härligt soldäck framför. Friggebod och utedass med separett.

 På Fåglarö gäller detaljplan och den ger oss stora möjligheter att bygga ut.

Tomten om 3 270 m² är lättskött och soldränkt från tidig morgonsol på till solnedgång. För den trädgårdsintresserade finns alla möjligheter till att utveckla sina botaniska färdigheter. 

Havet och sjölivet är centralt på Fåglarö. Bad från varma klippor eller små sandstränder och vikar är en njutning både tidiga morgnar och kvälldopp i solnedgången. Gädda och abborre fastnar på metkroken. Med kanot, segel eller motorbåt kommer man enkelt ut i Stockholms skärgård och når även den yttre skärgården med sin rika flora. 

Den lokala samfällighetsföreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Det traditionella midsommarfirandet är omtalat och samlar öns alla boende plus många gäster. Andra uppskattade aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan och sommarjympa på ängen. Promenadvägarna runt ön uppskattas för promenader och löpturer. 

Sommaren 2010 ordnades för första gången "Fåglarö runt" en löpartävling som går en gång per sommar, flera klasser med olika sträckor för deltagare i alla åldrar. På ön finns också stora allmänningar med både ängsmark och klippor. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. 

Från ön är det nära både till fastlandet och till Linanäs på Ljusterö där bensinmack och minilivs finns. Ett par av Skärgårdens mest uppskattade krogar ligger i Linanäs och på Grinda. Affärer och restauranger finns i Vaxholm endast 25 minuter bort.

Denna fastighet lämpar sig för en familj som gärna vill umgås med nära och kära, men ibland vill kunna dra sig tillbaka och bara njuta av skärgårdens stillsamma liv. Ett skärgårdsboende för den som vill njuta och bara leva i nuet under ljuvliga sommardagar.

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Västra vägen 38 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00