Torö - Nynäshamn

8 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Vackert skärgårdshemman i naturskön miljö vid Torö

Vackert och naturskönt beläget skärgårdshemman från förra sekelskiftet om drygt 13 000 m² i charmig skärgårdsidyll. Väl sammanhållen byggnation med ett flertal egna hushåll med varierad karaktär perfekt för den stora familjen eller att äga tillsammans med vänner.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Tattmar 1 - Nynäshamn
0 min
Nås med båt
90 m2
Tomtarea: 13320 m2
Biarea: 5 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TATTMAR 1:2

Land:

Sverige

Kommun:

Nynäshamn

Stad:

Nynäshamn

Område:

Torö

Postnummer:

149 92

Tomtarea:

13320 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

5 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

90 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1909 (Varierade byggnadsår på de olika byggnaderna)

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Avsaltningsanläggning. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

5 745 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

545 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 200 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.93%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 000 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Samfällighet:

700 kr/år

Renhållning:

1 200 kr/år

Driftskostnader totalt:

19 400 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Kostnad vatten avser service vartannat år på avsaltningsanläggning.

Servitut:

fnr_010436175: Gemensamhetsanläggning Nynäshamn SÅGSTEN GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Tattmar 1

Välkomna till Tattmar och denna fina fastighet i underbar skärgårdsmiljö, ett vackert och väl sammanhållet skärgårdshemman med ypperligt läge i Kärringboda naturreservat nere vid Torö. Fastigheten med sina drygt 13 000 m² utgörs av en stor naturskön tomt med lång fin strandlinje i bästa tänkbara solläge belägen i skyddad vik med öppet hav strax utanför. Båtturen från fastlandet intill tar bara ett par minuter.

På fastigheten finns ett flertal charmiga byggnader med plats för den stora familjen och även övernattande släkt och vänner. Tre separata hus fungerar som egna hushåll och därutöver finns ett torp med två rum, vedeldad bastu med intilliggande teknikrum, två friggebodar, två uthus och ett utedass.

Sjöstugan om två rum och kök har riktigt härligt läge precis vid strandkanten med uteplats och brygga. Huset har nyligen genomgått en invändig renovering och bjuder på en härligt ombonad miljö med ljusa ytskikt och underbar gårds-/sjökontakt. Sällskapsrummet har stora härliga fönsterpartier och mysig öppen spis. Köket går i lantlig stil med vit skåpinredning, arbetsbänkar av trä med diskho i porslin och är utrustat med kyl, frys och spis. Sovrummet rymmer dubbelsäng.

Bergstugan om fyra rum och kök med entré via trädäck har en sällskapsdel med kök i öppen planlösning med stora fönster i väster och öppen spis. Den fina köksdelen har förvaring bakom vita skåpluckor och är utrustad med spis, kyl/frys och mikro. Innanför köket finns ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och sovrum för barnen i tre olika avdelningar med upp till sex olika sovplatser. Utanför finns ett större däck med altan och murad grill på höjd med fin utsikt över tomt och vatten.

Stora huset om fyra rum och kök välkomnar med sin äldre charm och har ett sällskapsrum med stor murad öppen spis och utgång till en underbar glasveranda som ansluter till en uteplats på trädäck utanför. Köket är mysigt med sina synliga takbjälkar och här finns gott om arbets- och avställningsytor. Utrustningen består av spis med spiskåpa och kyl/frys. Mellan sällskapsrum och kök finns en liten hall med separat tvättrum med förbränningstoalett och handfat. Härifrån finns även uppgång till övre plan med två charmiga sovrum med sluttningstak och två kaminer.

Ladan utgörs av 5 rum och kök och är som gjort för socialt umgänge både inne och ute med stort däck i väst. Sällskapsdelen bjuder på en härlig rymd med synliga takbjälkar och öppet till nock i tak och mysig öppen spis. Här finns stora fönster och plats för flera sittgrupper och matplatser. Köket har porslinsho, kyl/frys och generösa ytor att laga mat tillsammans på. Vid köket finns trappa upp till sovloft. Innanför köket finns fyra sovrum varav två med plats för dubbelsäng.

Med den lugna rofyllda miljön och läget mot väst med kvällssol, endast en granne och närheten till öppet hav är det svårt att hitta en skärgårdsidyll som slår detta.

Tattmar 1 - Nynäshamn
Stockgolm