Blidösund - Norrtälje

9 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Vacker udde i sydväst mot Blidösund

Mitt på Blidö, mot Blidösund, i lugna och vackra omgivningar intill kyrkan ligger denna stora sjötomt med strand mot sydväst. Strandlinjen är lång och på dess södra spets ligger den gedigna bryggan med plats för flertalet båtar i alla storlekar. Huset har sitt ursprung från slutet av 1800-talet och har bra åretruntstandard. Under 2005 så byggdes huset till och sedan länge är fastigheten ansluten till kommunalt VA. Huset ger möjlighet att forma ytorna efter de egna behoven och visionerna, plats för många finns och kan utökas på olika sätt. Med skärgården nära men ändå med mycket service inom räckhåll gör detta till en plats att njuta av under hela året.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Blidö kyrkallé 25 - Blidö
0 min
Med bilväg
135 m2
Tomtarea: 5347 m2
Biarea: 10 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BLIDÖ 1:331

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Blidösund

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

5347 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

10 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

135 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

2 till 4

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1909 (Om/tillbyggnad 2005)

Besiktigad:

Ja

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund/platta på mark/krypgrund

Grundmur:

Granit/Betong

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Kakelugn, vedspis, kamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, eldstäder, luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Huvudsakligt väderstreck:

SV

Allmänt skick:

Gott

Taxeringsvärde totalt:

6 008 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 427 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 581 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1978

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

5 000 kr/år

El:

16 044 kr/år

Vatten/Avlopp:

7 800 kr/år

Sotning:

900 kr/år

Renhållning:

1 410 kr/år

Driftskostnader totalt:

31 154 kr/år

Servitut:

0188-96/153 - 1: Officialservitut avlopp (1996-10-18)

Servitut:

0188-96/153 - 2: Officialservitut vattenledning (1996-10-18)

Servitut:

0188-96/153 - 3: Officialservitut väg (1996-10-18)

Servitut:

6: NYTTJANDERÄTT LEDNING (2014-10-31)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

I den rogivande och lugna atmosfären som råder kring Blidö kyrka ligger fastigheten med en lång strandlinje mot söder och väster. Under den mörka årstiden bidrar den vackert upplysta kyrkan till en välkomnande känsla. Läget är både ostört och ljust, och viken i vilken fastigheten ligger erbjuder en trygg hamn för båtar oavsett vindens riktning och styrka. Tomten är plan, barnvänlig och lättskött med en bra övergång mellan de stora, härliga gräsmattorna och vattnet via fin strandskoning i sten. På den sydvästra udden ligger bryggan, en gedigen stenkistebrygga med gott om plats för båtar. El och vatten finns framdraget till bryggan. Utöver de fina gräsytorna finns små öar av vacker växtlighet och även fruktträd och orkidéer. En mindre brygga finns mot en kanal mot öster och på denna del av tomten finns ett skogsparti. Dessa träd bidrar även till att skärma av från grannar.

På tomtens övre del ligger huset, troligtvis byggt ursprungligen 1887 då en metallvimpel anger detta, med fin utsikt mot vattnet över den parkliknande, välskötta tomten. Entré sker från öster via tillbyggnad från 2005 och från hallen har man köket med matplats till vänster och till höger ligger husets badrum med badkar, wc och tvättmaskin. Köket och matplatsen har stora fönster och även utgång till altan, delvis under tak, mot sjösidan. I köket finns en värmande braskamin och vedspis samt ett skafferi. Genom köket når man kammaren, ett mindre allrum med en vacker, fungerande kakelugn. Intill ligger salen, större till ytan och lämpligt som vardagsrum eller matrum för lite större sällskap. I detta rum skulle man kunna installera ytterligare en eldstad om så önskas. Mitt i huset ligger den inre hallen varifrån trappan leder oss till övervåningen. Under trappan finns ett förvaringsutrymme.

En trappa upp möts vi av ett större öppet utrymme med ljusinsläpp från alla väderstreck och balkong mot kvällssolen och en altan mot öster och söder. Här finns plats för umgänge och det finns flera sätt att omforma detta plan. Det är förberett för att kunna bygga toalettrum och olika sätt finns att inreda, se bilagda bilder på förslag. Ett större sovrum finns häruppe med utgång till altanen. Intill finns ett mindre sovrum.Vatten och avlopp finns framdragit till detta våningsplan om man skulle vilja inreda toalett eller duschrum.

Intill huset finns gästrum och bra förrådsutrymmen i en länga som ramar in del av tomten.Förhandsbesked för bygglov är sökt för ett större gästhus, 50 kvm intill detta och är beviljat av kommun och slutbehandlas av Länsstyrelsen. 

Fastigheten är unik i sin storlek och sitt läge och med fiber, kommunalt VA och goda kommunikationer är detta en fastighet som fungerar lika bra sommar som vinter. Detta är ett mycket trivsamt boende som tilltalar de flesta.

Blidö

På Blidö finns skärgårdens bästa affär som man passerar på vägen söderut, Blidö Hamnkrog och även ungdomarnas favorit, Blidö Bio. På ön finns som sagt en välsorterad Ica affär och i kyrkan ges möjligheter till fina musikupplevelser. Blidö bageri är uppskatt bland både sommargäster och fastboende.  Blidös läge, långt österut mot havet, ger mer sol än inne över fastlandet och ön kallas "Ön i solen". Till ön kan man åka både bil, buss och båt. Bilfärjorna går varje halvtimme från Furusund via Yxlan till Blidö. Vänner kan hälsa på med Waxholmsbåten från Stockholm, det finns många bryggor som dessa angör. Husaröleden mot mellanskärgården börjar söder om Blidösund och det är endast 25 minuter till Finnhamn och 30 minuter till Rödlöga.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Blidö kyrkallé 25 - Blidö
Stockgolm