Kudoxa-Norrpada - Norrtälje

4 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Vacker klipptomt i utskärgård

Unik fastighet med storslagen utsikt på lättskött tomt som består av mestadels vackra klipphällar. Rejält hus anno 1987, sjöbod intill och brygga framför som delas med en granne. Äkta sjötomt i karg Roslagsskärgård. Med försäljningen ingår 50 % av en obebyggd fastighet i Norrpada skärgård med fiskerätt.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Kudoxa 22 - Gräddö
0 min
Nås med båt
64 m2
Vatten: 1460 m2
Tomtarea: 2610 m2
Biarea: 2 m2
Tomtarea: 56690 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

KUDOXA 1:52

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Gräddö

Område:

Kudoxa-Norrpada

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 15

Vatten:

1460 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

2610 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

2 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

64 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

56690 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea 56 690 m² är avseende Vidinge 4:27 som försäljs med 50 %.

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1987

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Vedspis

Uppvärmning:

SolarVent och eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten handpump, avlopp enkelt

Allmänt skick:

Gott

Taxeringsvärde totalt:

3 558 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

226 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 332 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1987

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Sotning:

600 kr/år

Renhållning:

2 300 kr/år

Försäkring:

4 000 kr/år

Gas:

1 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

7 900 kr/år

Servitut:

fnr_010433649: Samfällighet Norrtälje KUDOXA FS:3

Servitut:

fnr_010502607: Samfällighet Norrtälje KUDOXA S:5

Servitut:

0188-05/31 - 1: Officialservitut gångväg (2007-04-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Kudoxa ligger ca 4 sjömil ost om Kapellskär och kan anses vara där ytterskärgården börjar. Här är livet enkelt och erbjuder ett oslagbart lugn, man lever här på naturens villkor. Huset byggdes 1987 och har en gedigen känsla och är optimalt placerat på tomtens högsta punkt med havet i blickfånget, utsikten har man från Kapellskär i nordväst till Söderarm i öster

Fastigheten ligger på en udde vid inloppet till en vacker vik. Denna fastighet var tidigare en del av en större vilken klövs i två delar 2007. I samband med detta så skapades en samfällighet på vilken bryggan ligger som delas med grannfastigheten. Vid bryggan har man sin båt och djupet fungerar bra för motorbåtar. Det klara vattnet gör att man kan se sandbotten invid bryggan. Bryggan är i behov av renovering, eller ännu hellre kanske ska bytas ut, och man ska nog fundera på att både förlänga den och kanske bygga en vinkel för att få bättre skdd från nordanvinden. Intill bryggan finns gistgård för att ta hand om fångsten som man kan få i och med fiskerätten som följer med fastigheten. Denna kan man sedan röka i den egna röken intill huset.

Huset ligger på tomtens högsta punkt och har en fin altan längs med fasaden mot sjön. Huvudentrén ligger på baksidan där även altaner finns för stunder i solen då det blåser från vattnet. Via entrén så kommer man in i hallen som leder till allrummet mot vattnet. Här erbjuds full uppsikt mot vattnet och naturlivet och kring bordet i burspråket avnjuts både frukost, lunch och middag de dagar man ej vill vara ute. Platsen, alldeles intill vattnet inbjuder både till givande samtal och tid för eftertanke.

Vidare finns i huset två sovrum och ett bra kök med en rejäl vedspis. Denna, tillsammans med en solfångare värmer huset bra och allt är anpassat för att kunna vistas här även vintertid. För belysning och annat som kräver ström finns solceller och batterier vilket är både miljövänligt och bekvämt. Enklare tvättrum med nattoalett finns också i huset. Vidbyggt med huset i en naturlig sänka i klippan finns ett spartanskt men både charmigt och praktiskt uterum där man kan sköta både personlig hygien och tvätta.

Vid stranden ligger sjöboden, idag används den till förvaring men här finns även plats för åtminstone en sovande och braskamin finns i denna. Man skulle kunna inreda bastu i detta hus precis intill vattnet. På tomtens bakre del finns ett utedass och intill detta husets brunn med handpump.

Kudoxa är en alldeles unik plats, välkomna att ringa för visning!

Vidinge 4:27, Norrpada

Med försäljningen följer 50 % i en obebyggd fastighet i Norrpada skärgård, ca 5 sjömil sydost om Kudoxa. Denna fastighet är ej bebyggd och kommer inta att kunna bebyggas såsom gällande strandskyddsbestämmelser ser ut. Ägandet av denna ger dock möjligheter till fiske i Norrpada skärgård. Fastighetens totala areal är 56 690 m² och med den följer fiskerätten i fiskesamfälligheten Vidinge FS:13. 

Kudoxa 22 - Gräddö
Stockgolm