Utsikt över både Kyrksjön och ängar

Endast 5 min väster om centrala Norrtälje hittar du denna lantidyll, i högt läge med utsikt ut över både ängar och Kyrksjön där det ges möjlighet till båtplats med sandstrand intill. Ett generöst hus som passar bra både som permanent- eller fritidsbostad. En lummig tomt med många olika sorters blommor, buskar och träd och fina ytor för odling. Gäststuga och förvaringsbodar. Flertalet uteplatser för att följa solens vandring och alltid ett val med skugga eller sol. Badtunna med magisk vy ner mot vattnet och mot Frötuna Kyrka. Dubbelgarage där både bil och båt ryms. Perfekt pendlarläge in till Stockholm med goda kommunikationer både med bil och buss.

Alla bilder

Nodsta - Norrtälje

Pris/bud
5 950 000 kr
Högt belägen tomt

På en högt belägen tomt med fri utsikt ut över Kyrksjön på den ena sidan och äng på den andra ligger huset. Tomten består av flera olika delar både lite mer lummig trädgård, stentrappa upp mot altaner, pergola med vildvin, klematis och kaprifol samt gott om plats för odling. Utöver det finns ett tiotal olika rosor, jasminbuske och spireor för att nämna några av alla växter i trädgården. Delar av tomten ramas in av en tät blommande syrenhäck.

Här finns även en enklare gäststuga med vedförråd bredvid, utedusch nedanför den västra altanen, badtunna med trätrall intill som kan värmas upp både via ved och el. Såklart med utsikt ner mot sjön och även mot Frötuna kyrka. Intill vägen ligger ett generöst dubbelgarage där både båt och bil ryms. Plats för flera bilar på uppfarten. Laddstolpe för elbil finns installerat.

Servitut finns på badplats precis nedanför huset samt båtuppläggning.

Hus med välutrustat lantkök

Via en altan på husets östra gavel når du entrén. Här finns en rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter och förvaring. Plankgolv med klinkers direkt innanför dörren och målade väggar. Härifrån nås verandarummet med fin vy ut över ängen. Trägolv och vitmålad panel på väggar och i taket. Det stora badrummet nås direkt till höger i hallen, här finns bastu, hörnbadkar, wc och tvättställ. Kakel och klinkers samt panel på väggarna. Stora fönster med utsikt ner mot Kyrksjön.

Köket ligger mitt i huset med praktiskt köksö och matplats intill i ett tornliknande rum och även här fin utsikt ner mot vattnet. Köket är utrustat med delad kyl/ frys, micro och ugn i arbetshöjd, diskmaskin, diskho med kran i gammalt stuk. Spishäll med köksfläkt ovanför. Här finns även en vinkyl. Gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Härifrån nås det stora vardagsrummet med gjutjärnskamin samt fin utsikt ner mot vattnet. Vidare finns dom tre sovrummen samt det mindre badrummet med dusch, wc, tvättställ och tvättmaskin. Kakel och klinkers. Altanen i väster nås härifrån samt från ett av sovrummen. Det stora sovrummet kan med fördel göras om till två mindre sovrum vid behov. Trägolv löper genom hela delen samt tapetserade väggar.

Norrtälje - Roslagens huvudstad

Norrtälje, som ofta kallas Roslagens huvudstad, är en idyllisk och levande skärgårdsstad. I stadskärnan finns ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer, konst och evenemang att besöka året runt. Norrtälje har även ett stort serviceutbud med flera matbutiker, bland annat populära Ica Kvantum Flygfyren, Systembolaget, flera apotek mm. Både mindre lokala butiker och större kedjor så som Åhléns och HM hittar du längs med gågatan. Även flera större handelsområden i utkanten av Norrtälje med varuhus så som Ö&B, Biltema och Mio.

Hamnen i centrala Norrtälje vid Norrtäljeviken har senaste åren genomgått stora förändringar och är idag en levande plats där du kan strosa längs bryggorna. Hela Norrtälje är i ständig utveckling där i bland dom nya lägenhetshusen i hamnen som blivit lite av ett nytt landmärke. Även nya bostadsområden som till exempel i Björnö.

I Roslagen finns öar för alla sinnen, omkring 13 000 st till antalet. Här hittar du allt från välbesökta öar med skärgårdskrogar och boenden till obebyggda kobbar dit du kan ta dig med egen båt.

Flertalet skolor, förskolor och gymnasie finns både i centrala delarna och ute på landsbygden. Aktiviteter för båda unga och vuxna finns i form av bland annat fotboll, padel, ridning eller simning i Norrtäljes nya simhall. Till och från Norrtälje är det mycket goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och övriga delar av kommunen både via bil och buss. Dubbeldäckare trafikerar busstrafiken till Stockholm, i rusningstid en gång varje kvart.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Morängsvägen 10 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00