Marboö-Björkö - Norrtälje

4 925 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Upplev lugnet på vacker ö

På Marboö intill Björkö i en lugn del av Roslagen råder lugnet. Här är man omgärdad av naturreservat och orörd skog på den stora sjötomten om knappt 5 ha intill vacker vik mot solnedgången. Välskött hus tronar på höjden och intill bryggan finns sandstrand och gästhus. Med fastigheten följer fiskerätt med redskap. Här finns möjlighet att njuta i avskildhet med naturlivet i fokus.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Marboö 1 - Björkö
0 min
Nås med båt
60 m2
Skogsmark: 5 ha
Tomtarea: 2500 m2
Biarea: 20 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

MARUM 8:16

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Björkö

Område:

Marboö-Björkö

Församling:

Väddö och Björkö-Arholma

Postnummer:

764 53

Skogsmark:

5 Ha (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

2500 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

20 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1971

Fasad:

Trä

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Huvudsakligt väderstreck:

SV

Allmänt skick:

Normalt

Taxeringsvärde totalt:

3 265 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

717 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 050 000 kr

Taxeringsvärde skogsmark:

498 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1971

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

7 812 kr

Värme:

12 400 kr/år

Renhållning:

2 300 kr/år

Försäkring:

6 400 kr/år

Driftskostnader totalt:

21 100 kr/år

Servitut:

01-IM1-90/13215 - 1: Avtalsservitut biluppställningsplats

Servitut:

fnr_010026796: Samfällighet Norrtälje MARUM FS:11

Servitut:

fnr_010026798: Samfällighet Norrtälje MARUM S:1

Servitut:

fnr_010026802: Samfällighet Norrtälje MARUM S:5

Servitut:

fnr_010026803: Samfällighet Norrtälje MARUM S:6

Servitut:

fnr_010026804: Samfällighet Norrtälje MARUM S:7

Servitut:

fnr_010026805: Samfällighet Norrtälje MARUM S:8

Servitut:

fnr_010026806: Samfällighet Norrtälje MARUM S:9

Servitut:

fnr_010026807: Samfällighet Norrtälje MARUM S:10

Servitut:

fnr_010026812: Samfällighet Norrtälje MARUM S:16

Servitut:

fnr_010136292: Gemensamhetsanläggning Norrtälje MARUM GA:5

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Alldeles väster om Björkö i Roslagen ligger den vackra ön Marboö som endast har en bebyggd fastighet omgärdat av grönområde och naturreservat. Fastigheten ligger i en skyddad vik med vy mot större vatten, ute på fjärden kan gunga ordentligt men inne i viken är det väldigt lugnt. Solläget i sydväst är optimalt. Här kan man njuta av lugnet och långa, lata dagar i solen som avslutas med en middag på däcket intill bryggan i solnedgången. Vi välkomnas till fastigheten med en stor och rejäl flytbrygga där det finns gott om plats för båtar. Djupet i viken är lite begränsat men motorbåtar kommer in och intill bryggan är djupet ca 1,4 meter. Vid landfästet finns ett fint bryggdäck där man kan sola eller avnjuta måltider under bar himmel. Intill finns en naturlig sandstrand och även en ramp för att kunna lägga i och ta upp båtarna. Intill vattnet ligger sjöstugan som fungerar som gästhus och i detta finns även ett pentry för att kunna koka potatis till sillunchen eller grillmiddagen invid vattnet. Egenfångad, grillad eller rökt aborre smakar alltid bra tillsammans med färskpotatis. En braskamin ger både ljus och värme i detta hus.

På höjden ligger huvudhuset i ett vackert läge med utsikt över viken och naturlivet. Här är både älg och havsörn ofta närvarande. Huset uppgår till ca 60 m² och har väl utnyttjade ytor. Invid hallen ligger ett tvättrum med separat toalettavdelning med modern förbränningstoalett och intill ligger en bastu. Från hallen når man allrummet med öppen spis och stora glaspartier mot sjön. Utanför entren finns en altan med plats för sittgrupp. Öppet mot allrummet finns köket och intill finns även två sovrum. På vägen mot sjön från stora huset finns en fristående veranda med tak så det finns gott om platser att sitta utomhus, allefter solens vadnring som vindens riktning. Här kan man alltid finna en plats med sol och lä. På fastighetens östra kust finns ett förråd intill en klippa där gäster med segelbåtar gärna kan förtöja i ett lugnt läge med bra djup. Det är även här som sopbåten angör och här kan man lägga i en boj för enklare förtöjning.

Till ön kommer man med egen båt; båtplats och parkering finns nära i Bergängen på Björkö alldeles norr om ön (biluppställning finns det avtalsservitut för). Vill man ha en kortare restid kan man även ta taxibåt från Räfsnäs eller söka båtplats på Gräddö marina, ca 15 minuters båtresa bort. Från ön är det inte långt till de yttersta skären mot Ålands hav och vill man låta någon annan laga lunch finns både Lidö Värdshus och Fejan en lagom båttur bort. Till Norrtälje stad tar det ca 30 minuter med egen båt.

Varmt välkomna på visning av denna naturnära och ostörda fastighet!

Marboö 1 - Björkö
Stockgolm